Καλό Μήνα (με πολλες σκεψεις και αποριες

Θελω να νοιωθω οτι μπαινει καλοκαιρι...ο καιρος φυσικα δεν βοηθαει, αλλα περισσοτερο φταιει οτι φετος η χρονια αρχισε ουσιαστικα Φλεβαρη για μενα.

Δεν ειχαμε αργια σημερα, οποτε κανονικα στο κολλεγιο. Μπορουμε να παρουμε την Δευτερα σαν Bank Holiday, γιατι και αυτες δουλευουμε, χωρις τους μαθητες, χρονος για τα γραφειοκρατικα, αλλα χανουμε 8 προσθετες ωρες. Μαζευουμε απο τεταρτα μεσαωρα κλπ κλπ οτι κανουμε σαν υπερωριες ή αν χανουμε καποιο διαλλειμα λογω εξωτερικων προγραμματων. Ετσι παιρνουμε αυτες τις ωρες οταν θελουμε να παμε σε γιατρο ή καποια δουλεια και αν μαζεψουμε 8ωρο να το κανουμε εξτρα αδεια!!!

Αλλα τουλαχιστον μου εδωσε υλικο για το blog.

Αερικο(σε μαθητη): Γιατι δεν δοκιμαζεις κατι αλλο στο διαλειμα. Απο το να εισαι συνεχεια σε αυτο το δωματιο (με τους υπολογιστες).

(Με κοιταει με απορημενο βλεμμα και μετα απο 5 λεπτα που χαζευει στο youtube)

Μαθητες: Μα καποιες φορες πηγαινω στο δωματιο της φιλολογιας (γλωσσα μαλλον σε εμας?-literacy)και ειμαι στον υπολογιστη εκει, αλλα επειδη εχει πιο αργο ιντερνετ προτιμω να ερχομαι εδω.

(Τον κοιταω με απορημενο βλεμμα....) Απαντησε οπως ξερει...σκεφτομενος κυριολεκτικα την ερωτηση μου...δεν μπορεις να πεις κατι...μονο να του εξηγησεις -ξανα- τι αλλο μπορει να κανει!

Αποριες...

Χρονος

Πως εξηγεις σε καποιον οτι η ωρα προχωραει και το βραδυ, οταν δεν το εχει ζησει ποτε. Ειναι 20 και παντα κοιμαται στις 10 και ξυπναει στις 6μιση. Για αυτον δεν υπαρχει 3 το βραδυ.

Πως εξηγεις σε καποιον οτι:
30 λεπτα ειναι το μισο (0.5) της ωρας και οχι 0.3
15 λεπτα ειναι το τεταρτο (0.25) της ωρας και οχι 0.15 ????????

Λεφτα

Εχουν μαθει καποιοι μαθητες τις λιρες και βασικα τα νομισματα. Να αναγνωριζουν και να προσθετουν. Αν χρησιμοποιησει η Αγγλια καποια στιγμη το ευρω τι θα κανουν? Ιδιες πραξεις αλλα ειναι οπτικοι τυποι και εχουν μαθει να αναγνωριζουν την εικονα.

Σκεψεις

Χθες εφυγε και ενας απο τους μονιμους τεσσερις μαθητες μου. Τους πρωινους. Ειχε αρχισει πριν 3 χρονια 1 Μαιου οποτε επρεπε να τελειωσει χθες η χρηματοδοτηση. Δυσκολο να φευγει αφου οι υπολοιποι εχουν ακομα 2-3 μηνες.

Σημερα εμαθα οτι η κοπελα που εκανε φιλολογια (γλωσσα -literacy) πηρε αδεια για ενα μηνα γιατι δεν αντεξε την πιεση.
Ετσι σημερα εκανα εγω το μαθημα της. Αρε Μπακογιαννη (καθηγητης στα αρχαια στο λυκειο και γνωστος φιλολογος) που να φανταζοσουνα οτι θα επρεπε να διδαξω φιλολογικο κομματι.

Δεν θυμαμαι καλα ποιο ειναι το επιρρημα, ποια η συνταξη της προτασης και ποιο ειναι το αντικειμενο και το υποκειμενο.

Ευτυχως εχουμε 3μερο και θα εχω χρονο για μελετη.

Καλο βραδυ!!!!

No comments: