UK demands repayment of climate aid to poor nations

Δεν ειχα σκοπο να γραψω κατι σημερα, αλλα διαβαζοντας την Guardian σημερα μου ηρθε μια ιδεα! Στο πρωτοσελιδο της εχει τον παρακατω τιτλο.

UK demands repayment of climate aid to poor nations

Developing countries attack plan to offer warming help as loans instead of grants



Οι ισχυρες χωρες εχουν αποφασισει να δωσουν καποια χρηματα σε φτωχοτερες χωρες για να τις βοηθησουν με προβληματα που θα εχουν στα επομενα χρονια, λογω κλιματικων αλλαγων.
Οι Βρετανια προσπαθει να πεισει τα υπολοιπα κρατη τα λεφτα να δοθουνε σαν δανεια, οποτε τα χρηματα μαζι με τους τοκους να επιστραφουν καποια στιγμη και οχι υπο μορφη χορηγιων.
Παραδοξως η ΗΠΑ ειναι απο τις χωρες που δεν συμφωνησανε, προς το παρον.


Μια απο τις χωρες που δινει παραδειγμα η Guardian ειναι το Τουβαλου, χωρα συμφωνα με την wikipedia απο τις μικροτερες στον κοσμο (η τεταρτη μικροτερη, με Βατικανο και Μονακο τις δυο πρωτες) και 12000 περιπου κατοικους. Δηλαδη ποσο μπορει να εχει επηρεάσει το κλιμα το Τουβαλου? Για να πρεπει να πληρωσει? Αν υπαρχει για πολυ ακομα για με την ανοδο της σταθμης της θαλασσας, πολυ φοβαμαι οτι θα εξαφανιστουνε. Ακομα και με τα χρηματα να καταφερουν να βελτιωσουν τις υποδομες, θα ειναι μια καταχρεωμενη χωρα.

Το πανεμορφο Τουβαλου



Ασχετο αλλα κοιτωντας την εφημεριδα για το αρθρο, ειδα αυτες τις μπαταριες, ειναι επαναφορτιζομενες και φορτιζουν μεσω usb. Εντυπωσιαστηκα!!!! Και κανουν μονο 12.5 λιρες το ζευγαρι!

7 comments:

The Gasbird Familly said...

Μάλλον τους περισσεύουν χρήματα και δε ξέρουν τι να τα κάνουν...!!! Η ξέρουν αλλά κοιτάνε πως θα τ'αυγατήσουν!!!

M said...

Εμ, έτσι είναι. Σιγά μη σκάγανε τα φράγκα για την ψυχή της μάνας τους. Και κερατάδες και δαρμένοι οι μικροί, γιατί εδώ που τα λέμε για την κλιματική αλλαγή *μάλλον* δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά αυτοί που τους ζητάνε τώρα και τα ρέστα!

aeriko said...

Συμφωνω και με τους δυο...και για μενα το πιο παραξενο ειναι που οι Αμερικανοι θελουνε να τα δωσουν ετσι... Οχι τιποτα αλλο αλλα με το περιβαλλον δεν τα πανε και καλα, remember υπογραφες σε συνθηκες κλπ

M said...

Καλά, η στάση των ΗΠΑ και σε εμένα φαίνεται παράξενη. Τώρα, δεν ξέρω αν θα με πεις καχύποπτη, αλλά φαντάζομαι ότι σε κάτι αποσκοπούν. Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα έκαναν κάτι απλώς επειδή είναι γλυκούληδες, βρε παιδί μου.

Σουρεάλ υστερόγραφο: πού ξέρετε, μπορεί να ζήλεψε ο Μπους το Νόμπελ του Γκορ και να θέλει κι αυτός. Φαντάζεστε το Μπους νομπελίστα; Ξαφνικά θέλω τη μαμά μου...

aeriko said...

Χαχαχα γαματη σκεψη!!! Φανταζεσαι να γινει:)

The Gasbird Familly said...

Εάν υποψιαστώωω πως θα δώσουν το Νόμπελ στον Μπους...θα πεθάααανωωω (παραφράζοντας την κα Μιτση από 10 Μικρους Μήτσους του Λαζόπουλου)...χαχα

aeriko said...

Δίπλωμα συμμετοχής στο Νόμπελ Ειρήνης 2007 απονεμήθηκε σε δύο Ελληνες. Στον κ. Χρήστος Ζερεφό, καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στον συνάδελφο του Αλκιβιάδη Μπάη, καθηγητή στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Νόμπελ απονεμήθηκε από κοινού στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκόρ και τη Διακυβερνητική Επιτροπή για τις κλιματικές αλλαγές.