Μια τρελη τρελη εκδρομη #1

Οπως θυμαστε πριν καιρο-δηλαδη πριν 2-3 βδομαδες- ειχα παει εκδρομη με καποιους πρωτοετεις για 3 μερες.

Η εκδρομη ξεκινησε Τριτη με πολυ ωραιο καιρο. Πρωτο σχολιο των καθηγητων στο κολλεγιο ηταν οτι ειναι παραξενο να ειμαστε με τζιν και τους μαθητες μαζι!!! Αφου μας πηρε καπου 2ωρες να φορτωσουμε πραγματα και φαγητα στα αυτοκινητα, ξεκινησαμε για το Allenheads. Συμφωνα με την wikipedia ειναι το χωριο στο ψηλοτερο υψομετρο στην Αγγλια. Ξεκινησα με το βανακι μας που παει δεν παει 56μιλια (83-84χλμ) οποτε φτασαμε τελευταιοι κανοντας καπου μιαμιση ωρα. Το καλο ηταν οτι ο ξενωνας που μεναμε ηταν τακτοποιημενος και ολα τα φαγητα στην θεση τους απο τους υπολοιπους.

Αφου φαγαμε κατι προχειρο ξεκινησαμε για την πρωτη μας -δοκιμαστικη-πορεια. Να δουμε πως ανταποκρινονται οι μαθητες και να οργανωθουμε για την επομενη μερα που θα πηγαιναμε στο Lake District.

Ο ξενωνας ειναι λιγο εξω απο το χωριο σε ενα μικρο συμπλεγμα 7-8σπιτιων. Η περιοχη ειναι γεματη λαγους (θα βαλω και βιντεακια) και δεν υπαρχει να μεγαλυτερη απολαυση να εισαι σε ενα μερος που τα περισσοτερα κινητα δεν ειχανε σημα, αρα ηρεμια και οταν εβγαινες εξω απολαμβανες τους ηχους απο διαφορα πουλια. Η διαδρομη που ακολουθησαμε φαινεται στο χαρτη, απλα περπατημα στην υπαιθρο επισης φαινεται ποσο απομονωμενο ηταν το χωριο.

View Larger Map
Το οτι ειμασταν πιο χαλαροι οι καθηγητες λογω εκδρομης εκανε και τους μαθητες να αντιδρουν καλυτερα και προσπαθουν να επικοινωνησουν περισσοτερο. Το πρωτο διαστημα του περιπατου βασικα γιατι μετα ηταν τοσο κουρασμενοι που δεν μιλουσανε καθολου:)

Η εξοδος του χωριου

Το κομματι του χωριου που μεναμε

και ο ξενωνας μας

Λιγη παρεα...

στο δρομο προς το πουθενα!

Στον περιπατο οι μαθητες ειχαν τρεις ασχολιες.
i) Ποτε θα γυρισουμε πισω για να κανουμε barbeque
ii)Να ψαχνουνε να βρουν τον Μαρτιν, που ηταν στρατιωτικος σε Ιρακ, Ιρλανδια κ' Κυπρο και ειναι ο γυμναστης μας, ο οποιος ετρεχε μπροστα κρυβοταν καλυπτομενος απο κλαδια και οτι αλλο εβρισκε και οι μαθητες επρεπε να τον ανακαλυψουν. Δεν νομιζω να τους εχω δει αλλη φορα τοσο ενθουσιασμενους.
iii)Καποια στιγμη ειδαμε αυτο το τροχοσπιτο

το οποιο ομως ηταν παρατημενο στην μεση του πουθενα (η ασπρη κουκιδα)

Απο κει και περα η φαντασια τους εκανε τρελες συνθεσεις με παρανοικους δολοφονους, δραπετες, κακους που κυνηγαει ο James Bond (ενας απο τους μαθητες εχει τρελα με τις ταινιες του) κλπ κλπ. Ηταν θεμα συζητησης και ερωτησεων ακομα και στις 4 το βραδυ για τις υπολοιπες μερες:)

Μερικες φωτογραφιες ακομα απο τον πρωτο περιπατο και το χωριο






Εχω ενα προβλημα στο να βρω φωτογραφιες να βαλω. Ενω εχουμε απειρες φωτογραφιες λογω απορρητου δεν μπορω να βαλω φωτογραφιες μαθητων και στις περισσοτερες που εχουμε βγαλει ειναι μεσα:(

1 comment:

Σοφία said...

Τέλειο φαίνεται!