Αεροδρομιο (στη) Μακεδονια


Σημερα περασα την μερα μου με την γνωση παρεα των Ιρλανδων και μερικες Hoegaarden και Hobgoblin. Προσπαθωντας να λιαστουμε, 10 λεπτα ηλιου , 10 λεπτα βροχης και 10 λεπτα με συννεφα σε συνεχομενη εναλλαγη. Λιγο κουραστικο...αλλα μαθημενα τα βουνα στα χιονια. Το μενου ειχε ανακεφαλαιωση των τελευταιων βδομαδων και των διακοπων μου στην Ελλαδα, συζητηση για τα θηρια που ερχονται (βλεπε OFSTED). Μπυρες και αλλες μπυρες. Ενα καταπληκτικο irish stew (το οποιο τρωνε σαν εθνικο φαγητο οι Iρλανδοι την ημερα της γιορτης του προστατη τους St. Patrick και το φτιαξανε ξανα επειδη ελειπα τοτε!). Καποια στιγμη η συζητηση εφτασε στο ποια ειναι τα επικαιρα θεματα στην Ελλαδα και ανεφερα τα προβληματα με το ονομα των Σκοπιων. (Εδω επρεπε να γινει μια μινι επεξηγηση οτι τα Σκοπια ειναι αυτο που λενε οι Βρετανοι -και ο υπολοιπος κοσμος- Μακεδονια). Τοτε ο Πατρικ θυμηθηκε ενα περιστατικο την πρωτη φορα που κατεβαινε Ελλαδα για δουλεια. Δεν ειχε ξαναπαει Ελλαδα μεχρι τοτε και γενικως ειναι αγχωμενος στα ταξιδια μηπως κανει καπου λαθος, παρει λαθος αεροπλανο, τρενο κλπ. Κατεβει σε λαθος σταθμο απο το τρενο κλπ. Ειδικα οταν πηγαινει σε ξενη χωρα. Προσγειωθηκαν στην Θεσσαλονικη και ενω πλησιαζουν στον τερματικο σταθμο για να αποβιβαστουν βλεπει την πινακιδα Macedonia Airport. Επαθε τρελο πανικο, νομιζωντας οτι εχει προσγειωθει στην Μακεδονια (Σκοπια)
. Μου ειπε οτι δεν εχει αγχωθει περισσοτερο σε ταξιδι:)

5 comments:

Σοφία said...

Χαχαχαχαχα άπαιχτο!!!

Δεν μου λες, με τι κρέας το φτιάχνουν το Irish stew;

(Θέμα που βρήκε να με απασχολήσει και μένα...)

Γκρινιάρης said...

Χαχα! Καλά, θα πρέπει να τα είδε όλα!!! Αλλά κι αυτός δεν άκουσε κανένα "Welcome to Thessaloniki στο αεροπλάνο; :)

aeriko said...

@Σοφία Απο οτι εψαξα στο ιντερνετ με lamb(αρνι).

@γκρινιαρης τι να σου πω, υποθετω δεν εδωσε σημασια στην αναγγελια, κι εγω συνηθως αυτο που θελω ειναι να το παρκαρει για να βγω να περπατησω.

Σοφία said...

Είναι πολύ εύκολο να σου συμβεί αυτό. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία στα καλωσορίσματα, έχουν την έννοια να ανοίξουν τα κινητά, να μαζέψουν τα συμπράγκαλά τους κ.λπ.

aeriko said...

χιχι! ο καθενας κοιταει να φυγει και δεν ακουει την αεροσυνοδο που λεει οτι πρεπει να μεινουν στην θεση τους μεχρι να ακινητοποιηθει το αεροσκαφος!!