Σκορπιες σκεψεις

Τελειωνει το training οπου να'ναι επιτελους...Σχεδον δηλαδη μου μενει η Δευτερα και να παραδωσω 2 ενοτητες για ενα πιστοποιητικο σε 2 και 3 βδομαδες και μετα το 3μερο για "δυσκολες" συμπεριφορες (κατι που θελω να κανω οπωσδηποτε και παρακαλαω απο την πρωτη μερα να με στειλουνε, ενω αλλοι προσπαθουν να το αποφυγουν. Ειναι αρκετα βιωματικο και στο τελος του σε βαζει στην θεση των ατομων που φροντιζεις.)

Χθες αν και ειμαστε προς το τελος του training η ημερα ηταν αποκλειστικα για αυτισμο. Ειχαμε ενα μικρο debate αν επρεπε να το κανουμε στην αρχη, που καποια ατομα δεν ξερανε για αυτισμο ή τωρα που εχουνε λιγο εμπειρια. Ισως αν βλεπανε το ντοκυμαντερ στην αρχη να φευγανε απο την δουλεια. Οπως μου ειπε και ενας μαθητης σημερα, χθες εκλεισα 4 μηνες στην δουλεια (και η δικια μου σκεψη ηταν οτι χθες εκλεισα 11 μηνες απο την συνεντευξη και την πρωτη φορα στο SunΔΕΝland).

Στην αρχη ειδαμε ενα ντοκυμαντερ του BBC , πληροφοριες αναλυτικα στο link.
Οτι μου εμεινε:

  • Μιλησε ο ιδρυτης της NAS (Michael Baron) για τον γιο του, τον εδειξε κιολας και πως και γιατι ξεκινησε την προσπαθεια.
  • Ειδα πρωτη φορα την L.Wing να μιλαει (εχω διαβασει παρα πολλα βιβλια της και αρθρα της). Ειναι μητερα ατομου με αυτισμο και ψυχιατρος και θεωρειται απο τα κορυφαια ατομα στον κοσμο.
  • Ειδα τον Kanner να μιλαει πρωτη φορα. Η εκπαιδευτρια ειπε οτι καθε φορα που τον βλεπει τρομαζει, της θυμιζει παλια θριλερ. Δεν εχει και αδικο.
    Και για τους 3, ηταν ωραιο να βαζεις προσωπα στα ονοματα (a face to a name, λενε εδω και νομιζω το αποτυπωνει καλυτερα)
  • Δεν αναφερεται κατι στο link του BBC, αλλα ειναι αυτη που φαινεται στην φωτογραφια στο αρθρο. Charlotte Moore, ειναι συγγραφεας και μητερα τριων παιδιων. Τα δυο εχουν αυτισμο (και ειναι τα πρωτα δυο που γεννησε και νομιζω οτι θελει....@@...για να κανεις και 3ο μετα, ειδικα επειδη διαβασα οτι ειναι μονη της). Εχει γραψει απο οτι βρηκα διαφορα βιβλια και για αυτισμο και ειναι ωραιο να ακους καποιον να περιγραφει περιστατικα απο την ζωη του, και πως καταλαβε οτι καθε απο τα δυο της παιδια ηταν αυτιστικο και πως το 3ο δεν ηταν.
  • Ψαχνωντας πληροφοριες για την Moore, βρηκα στην Guardian αυτο το αρθρο. Ειναι για μια μητερα με εφτα παιδια, απο τα οποια τα τεσσερα εχουν αυτισμο (και αλλες αναπηριες).
  • (να μην ξεχασω...να μην ξεχασω...και το ξεχασα και το συμπληρωνω λιγο αργοτερα.) Για ακομα μια φορα, μιλωντας για περιστατικα που εχουμε βιωσει, η συζητηση πηγε στο 'The Curious Incident of the Dog in the Night-time' ή 'Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;' και σκεφτομουνα οτι εχω παρα πολυ καιρο να το κανω δωρο σε καποιον!!!

4 comments:

Μαριλένα said...

Το βιβλίο της Charlotte Moore είναι καταπληκτικό, τολμώ να πω ότι είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει. Πού μπορεί κανείς να δει αυτό ο ντοκιμαντέρ, ή εγώ δεν ανοίγω σωστά το λινκ?

aeriko said...

Ενα βιβλιο που να αναφερω και δεν εχεις διαβασει δεν υπαρχει:(
Παντως σκεφτομαι να το παρω για το καλοκαιρι.

Το ντοκυμαντερ δεν υπηρχε στην σελιδα, μονο πληροφοριες για αυτο.
Ρωτησα στην δουλεια και μου ειπανε οτι το αγορασανε απο το BBC 350 λιρες!!!!!!! Αν καταφερω να βρω κοπια θα μεριμνησω να κανει διακοπες στην Ελλαδα:)

Μαριλένα said...

Νομίζω δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν-ή τουλάχιστον δεν ήταν 2-3 μήνες πριν που το ΄ψαχνε μια φίλη. Οπότε το δανείζω, χέρι-χέρι με την κόπια :-) :-).

aeriko said...

Επειδη μου αρεσει να εχω τα βιβλια που διαβαζω, θα το ψαξω εδω. Thanx για την πληροφορια και προσφορα:)

Η πειρατεια διωκεται ποινικα:P

Σημερα μου ειπανε οτι ενας μαθητης εχει 8 αδερφια και τα 2 εχουν περασει απο το κολλεγιο, αρα αυτισμο και αυτα. Αν δεν με δουλευανε, σπαει καθε ρεκορ:(