Hague y Madrid


Mr. Gyros. Πρωτο σαββατοκυριακο τ' Απριλη (για να μην μπερδευεται και η Μαριαλενα :-P). Αφιξη στις Κατω Χωρες, βραδυνη βολτα διπλα στα καναλια. Το παλατι, το διεθνες δικαστηριο καπου εδω, η σκια του Μιλοσεβιτς να περιπλανιεται.

Δεν το ειπα μονο εγω, το ιδιο σχολιο και το επομενο βραδυ, "πολυ καλα αλλα με ενταση, σχεδον επιθετικα".

Η τελεια ταξη...ανθρωποι που γυρνανε γυρω απο τον πυρηνα της ζωης τους και εφαπτονται με τις τροχιες των αλλων και ετσι συναντιουνται.
Η τελεια αταξια...μια ταξη με παιδια 3 με 6 χρονων διαφορετικων εθνικοτητων και το βασικοτερο διαφορετικης πρωτης γλωσσας με κοινο κωδικα επικοινωνιας τον...αυτισμο.

Το επομενο βραδυ, η δυναμη των τριων. Πρωτη φορα που βρισκομαστε και οι τρεις σχεδον τρια χρονια μετα, πρωτη φορα αφοτου γνωριστηκαμε. Στομιο - Νικαια - Ριγα -...Αμστερνταμ ("βασικα ειμαστε Αμστερνταμ ακομα, πιναμε μπυρες στο μπαρ του αεροδρομιου και ξεχαστηκαμε. Θα μας φωναξανε αλλα δεν το καταλαβαμε, χασαμε την πτηση."). Στην σημερινη μας συναντηση ταιριαζει και ενα τραγουδι "Τι συμβαινει εδω?" - Γιαννης Χαρουλης

Αυτή τη νύχτα που ξυπνήσαμε τα όνειρα
με μόνη ελπίδα μια φωνή παρανομίας
κάποιος φώναξε "επιτέλους συμφωνήσαμε"
μήπως θυμώσουμε ξανά την ιστορία

Βολτες...cañas με παγωμενη μπυρα...run run run να προλαβω το αεροπλανο...Πισω στο σπιτι, ξεπακεταρισμα, πακεταρισμα παλι αμεσως, δυο ωρες υπνος, πτηση για την μια πολητ της βασιλισσας και μετα για την αλλη πολη της Βασιλισσας. Μαδριτη.

Δυο μερες και πολλα χλμ στα παπουτσια. Let's Walk. Where would you like to go today?


Ερωτηση προς εμενα, εχεις παει και Μαδριτη

και Βαρκελωνη.

Ποια πολη προτιμας?

Η Μαδριτη ωραια πολη για να ζεις, εχεις να κανεις πραγματα, πανεμορφη, αλλα χωρις νερο, χωρις θαλασσα, με εναν ποταμο καπου που κανενας δεν εχει δει.
Η Βαρκελωνη επισης πανεμορφη με χαρακτηρα, Gaudi και Καταλωνιας και φυσικα θαλασσα.

Πισω στην επισκεψη. Οσο και να φαινεται παραξενο, αυτο ειναι οτι αντικρυζεις μπαινωντας στον κεντρικο σταθμο τρενου στην Μαδριτη. Atocha.
Ο σταθμος στον οποιο πηγαιναν τα τρενα τον Μαρτιο του 2004 στο τρομοκρατικο χτυπημα στην Μαδριτη. Το ειχα ξεχασει τελειως.

Βραδυνη βολτα, Gran Via, Metropolis το κτιριο ειναι απο ασφαλιστικη αλλα ειναι πανεμορφο.


Το επομενο πρωι, ζεστη και τα συννεφα να με προστατευουν απο το να καω.
Puerta Del Sol για να αγορασουμε μια σακουλα γλυκα και περπατημα μεχρι Palacio Real για να τα απολαυσουμε. Πασαλειμμενοι απο ζαχαρη και λαδια.
Αιγυπτιακο τεμπλο, Temple of Debod στο Parque de Rosales και ο Δον Κιχωτης με τον Sancho Panza στην Plaza De Espana.


Τελεια εικονα για vegeterian

Χαμενοι στα στενα μια κρυμμενη πλατεια και μια καταληψη.

Ξανα χαμενοι στα στενα πολυχρωμες βιτρινες.




Φτανωντας στο Prado νωρις το βραδακι και αλλα να μπουμε στο μουσειο προτιμαμε τον Βοτανικο κηπο. Να μυρισουμε την ανοιξη και να δουμε Γαυρους και Κουτσουπιες.



Βραδακι για ποτο στο Blue Note στην Tribunal.


Ωραια λατιν μουσικουλα, συζητησεις ξανα και σχεδια. Ευχη να παμε κατασκηνωση και ποσο μας λειπει.
Γεματα Mojito

Αδεια Mojito


Την επομενη μερα στο Reina Sofia. Η Guernica απιστευτη, μου ερχεται στο μυαλο η εισαγωγη απο το Basquiat

και ποσο θα ηθελα να την εβλεπα μονος μου καθισμενος στο πατωμα, ενω ημουνα με αλλα 100 ατομα και χωρις να μπορω να περασω μπροστα.

Miro και οι 13 μαυρες βουλες, θα θελαμε να βλεπαμε το προσχεδιο για αυτο. Dali κ Picasso και ο κυβισμος του. Μου ερχεται στο μυαλο το "Αϊνστάιν Πικάσο Ο χώρος ο χρόνος και η ομορφιά" του Arthur Miler..
Το μεσημερι μας βρισκει στο Retiro να μας μπιανιαζ η ηλιους. Σπιτι και αεροδρομιο, πτηση προς Βαλενθια.


No comments: