μαθηματα αριθμητικης

Χθες και σημερα στο κολλεγιο ημουνα μονος στην ταξη. Διδασκουμε μαζι με μια κοπελα για να μαθαινω και γω και καποιες φορες με εναν ΤΑ (teaching assistant). Χθες πανικοβληθηκα γιατι δεν υπηρχε session plan και τους μαθητες τους εβλεπα πρωτη φορα, οπως και τους σημερινους. Αλλα τσατρα πατρα τους κατι καταφερα. Πιο πολυ για να περασει η ωρα γιατι ουτε οι ιδιοι μπορουσανε να πουνε τι κανανε. Οι πολλες ερωτησεις με αοριστο περιεχομενο τους αγχωνουνε και πολλες φορες οδηγει σε δυσκολες συμπεριφορες.

Σημερα παλι οπως ειπα δεν ηξερα τι να κανω και καμια απο τις ΤΑ δεν ειχε βρεθει σε παρομοιο μαθημα με το συγκεκριμενο γκρουπ ποιο παλια. Η πρωινη ΤΑ μου προτεινε να παμε με τους μαθητες βολτα στην πολη να επισκεφτουμε καποιο χωρο και να πιουμε κατι. Παντα πινουν οι μαθητες και εμεις κατι οταν βγαινουμε. Σαν το αντιστοιχο 15 λεπτο διαλλειμα που εχουμε σε καθε μα9ημα.

Η μερα το πρωι ηταν φανταστικη χωρις ενα συννεφακι οποτε πηγαμε το πρωι βολτα στο μουσειο του Sunderland. Το ειδα πολυυυ γρηγορα οποτε δεν μπορω να πω κατι αλλο αλλα θα ξαναπαω καποια στιγμη. Μετα το ροφημα στο μουσειο επειδη ειχαμε χρονο μου ζητησανε να παμε στο HMV (μαγαζι με cd,ταινιες κλπ) και να χαζεψουνε τα παιχνιδια για υπολογιστη και ταινιες. HMV η χαρα του αερικου...(αφου δεν εχουμε FOPP πλεον)...προσφορες για cd και ταινιες. Οπως διαβαζει συχνα το blog μπορει να φανταστει με τι εχω κολλημα...ΤΡΕΛΟ!!!!! H απαντηση στο τελος του post:) Δεν μπορεσα να αντισταθω...7+8 λιρες ή 10 και τα δυο μαζι!!!!!

Εκανα και το καλο σαν δασκαλος ζητησα απο τον ενα μαθητη να ζητησει πληροφοριες (οχι τρομερο προβλημα αυτοπεποιθεσης) για το που υπαρχουν τα υπολοιπα cd του τραγουδιστη, γιατι αυτα ηταν στις προσφορες και να παει να πληρωσει και να μετρησει και τα λεφτα. Και numeracy και literacy μαζι:) Γενικα τα μαθηματα εχουν σκοπο την αμεση βοηθεια, να μαθουν να μετρανε λεφτα, να διαβαζουν το χρονο+ ταυτοχρονα να μιλανε σε καποιον, να περνανε το δρομο, να καθονται σε ουρα και αλλα τετοια- απλα για μας- δυσκολα για τους ιδιους.

Το απογευμα το προγραμμα ηταν παρομοιο...με χαλια καιρο, βιβλιοθηκη και χωρις cd:(

Ολο το post οπως καταλαβατε ηταν για να μοιραστω την χαρα μου για τα cd (και να περιγραψω λιγο την μερα μου.) Αυτο που δεν εγραψα ειναι οτι ολο το πηγαινελα...σημαινε και 4 ωρες περπατηματος και ορθοστασιας οποτε παλι παυσιπονα και στην καρεκλα του πονου να γραψω:(



ΠΟΝΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΝΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΝΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!




I remember - Δαμιανος Ρυζης

2 comments:

Γκρινιάρης said...

Α καλά είσαι, κι εγώ όποτε περάσω από HMV δεν παίζει να μην μπω λίγο μέσα να χαζέψω αν παίζει τίποτα καλό στις προσφορές. Πετυχαίνεις διαμαντάκια σε πολύ καλές τιμές!

Καλησπέρα! Και καλή τύχη με το learning process!

aeriko said...

Thanx!!! θα την χρειαστω...και τυχη και υπομονη.