Εντυπωσεις Α'μερος

Ειχα μεινει στην κριση αγχους της προηγουμενης Κυριακης. Την Δευτερα πηγα για την συνεντευξη. Η στριγγλα που θα μου επαιρνε συνεντευξη ηταν αρνακι. Ισως εφταιγε οτι καναμε training σε αιθουσα εκκλησιας. Στριγγλα, κυκλοθυμικη κ' ισως επιθετικη μου την περιγραψανε ατομα της εταιριας. Νομιζω οτι απλα ειναι αγχωμενη γιατι σε λιγο καιρο θα εχουμε ελεγχο απο την OFSTED (Office for Standards in Education) και γαυγιζει.

Τελικα με πηρανε καθηγητη σε ενα κολλεγιο για ατομα με αυτισμο. Θα αρχισω να διδασκω μαζι με την υπαρχουσα numeracy tutor, η οποια ομως ειναι εγκυος και καποια στιγμη θα φυγει για 6 μηνες. Δεν εχω εμπειρια απο διδασκαλια αλλα αρκετη απο ατομα με αυτισμο. Με τρομαζε αρκετα η διδασκαλια μεχρι τωρα, οποτε οτι θα ειμαστε σε μια ταξη 2 καθηγητες και καθε ταξη εχει 4-5 ατομα θα με βοηθησει αρκετα. Η βδομαδα που περασε ηταν mid term week και τα σχολεια ειναι κλειστα. Οποτε ειχαμε εκπαιδευση και οι μαθητες λειπανε. Ετσι δεν τους εχω γνωρισει. Ειδα μονο φωτογραφιες του καποια βιντεο που κανανε μονοι τους και εχω διαβασει καποια προφιλ.

Συνεχιζω την βδομαδα μου...

Μετα την συνεντευξη ειχαμε ενα training με πολλα μπλα μπλα που δεν μου εμεινε τιποτα γιατι τα περισσοτερα που λεγανε, ητανε τροποι αξιολογησης και συζητησεις με απειρα ακρωνυμα που ηταν αγνωστα.
Μετα στο κολλεγιο πρωτη φορα, γνωρισα τους συναδελφους μου που φαινεται οτι ειναι καλη ομαδα. Το μονο παραξενο ηταν οτι κανενας δεν ηξερε οτι θα πηγαινα.

Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι πολλους δεν τους καταλαβαινω. Καταραμενη προφορα. Ειδικα οταν ειμαστε 4-5 ατομα και συζηταμε και αρχιζουν μιλανε 2 ατομα ταυτοχρονα και προσπαθω να τους πιασω και τους δυο. Υποθετω ετσι ημουνα και στην σκωτια. Εχω να μιλησω αγγλικα σχεδον 6 μηνες και τα εχω ξεχασει αρκετα. Ακουστικα και εχει χαθει αρκετα το λεξιλογιο μου.

Μερα δευτερη+τριτη (Τριτη+Τεταρτη)...διαβασμα διαβασμα διαβασμα....εχω διαβασει απειρα προφιλ παιδιων. 29 ειναι χαρα να εχουν αλλα οι ταξεις θα εχουν 4-5 καθε φορα. Εχουν απειρα εγγραφα. Για καθε δυσκολη συμπεριφορα, ατυχημα, για οποιοδηποτε γεγονος υπαρχει φορμα και πρεπει να συμπληρωνεται. Καλο ειναι, αλλα προς το παρον ολα αυτα ειναι ενας αχταρμας στο μυαλο μου.

Μου αρεσε που περασα απο ενα γρηγορο training για health & safety. Δεν νομιζω να γινεται στην Ελλαδα σε σχολεια κολλεγια ή οτιδηποτε παρομοιο. Την Πεμπτη ηταν το γαματο ομως απο περασα εκπαιδευση πρωτων βοηθειων και πηρα διπλωμα...χαζο μαλλον που το λεω....αλλα γουσταρα τρελα. Παντα ηθελα να μαθω να κανω τεχνητη αναπνοη και τι κανουμε σε επιληψιες, καψιματα και τραυματα. Δυστυχως η Annie που καναμε την τεχνητη αναπνοη ηταν κουκλα...Μας ειπανε οτι απο οσους δεχονται τεχνητη αναπνοη, ακομα και αν ειναι τελεια, μονο το 3% ζει και φρικαρα.

Χθες παλι training ολοι μαζι της εταιριας και βρεθηκαμε ολοι μαζι οι καθηγητες του numeracy και ηρεμησα αρκετα που ακουγα ιδεες για το μαθημα. Κυριως γιατι συμφωνουσα μαζι τους. Ειπαμε δεν εχω εμπειρια εκπαιδευτικου και μου φαινεται τεραστιο, κυριως δεν εχω σχεδον καθολου εμπειρια απο το αγγλικο εκπαιδευτικο συστημα.

Τελος πρωτου μερους!!!!

2 comments:

Σοφία said...

Με το καλό εύχομαι! Για τη γλώσσα μην ανησυχείς - σιγά σιγά θα την θυμηθείς πάλι και θα συνηθίσεις την προφορά τους.

To αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει πάρα πολλή γραφειοκρατεία, όπως και όλη η χώρα γενικότερα. Θα την συνηθίσεις κι αυτή με τον καιρό ;-)

aeriko said...

Ναι η γλωσσα νομιζω οτι ερχεται σιγα σιγα. Αλλα πλεον δεν μιλαω καθολου Ελληνικα:S Παλι καλα που γραψω στο blog:) Βεβαια οπως ειπε και η Μαριαλενα με πιανει πολυλογια!!!