Μανιτάρια φρικασέ

Όσο καιρό είμαι Ελλάδα, έχω εγκαταλείψει κάθε επικοινωνία με την κουζίνα. Τις περισσότερες φορές μαγειρεύουν άλλοι στο σπίτι και όταν λείπουν, υπάρχει και το delivery. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχω ξεχάσει να μαγειρεύω το παραμικρό, αν και πάντα ένοιωθα όμορφα στην κουζίνα. Με ωραία μουσική για παρέα ερχόταν και η όρεξη για πειραματισμούς και δημιουργία. Αλλά μιας και μέχρι το τέλος του μήνα με βλέπω να ξαναφεύγω για Αγγλία είπα να αρχίσω σιγά σιγά να θυμάμαι την μαγειρική. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν ακούσει την δήλωση μου ότι μπορώ να ζήσω μόνο με μανιτάρια, όποτε ήταν και η πιο εύκολη λύση για αρχή στο μαγείρεμα! Δεν θυμάμαι που έχω βρει την συνταγή αλλά είναι φανταστική!


ΥΛΙΚΑ

500γρ μανιτάρια πλευρώτους
500γρ μανιτάρια απλά
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
500γρ σπανάκι φρέσκο
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια του καφέ λευκό κρασί
χυμό 1 λεμονιού
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και σε κομμάτια το σπανάκι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και όταν μαλακώσουν, τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί στο αυγό. Ξαναρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατευούμε σε σιγανή φωτιά για να δέσει.


Καλή όρεξη!!!!!!!!

4 comments:

aeriko said...

Στην φωτογραφια μπορει να μην φαινεται τοσο φανταστικο, αλλα κατηγορηστε με, σαν φωτογραφο και οχι σαν μαγειρα...

Γκρινιάρης said...

Για τα μανιτάρια τρελαίνομαι, λίγο το σπανάκι με χαλάει!!!

Thanks πάντως, τη σημειώνω!

aeriko said...

Χμμμ δεν σου αρεσει το σπανακι?!! Μα...θα γινεις σαν τον Ποπαυ:P

Δεν το εχω δοκιμασει αλλα αφου ειναι ειδος φρικασε αν βαλεις κρεμμυδακια και μαρουλι, οπως στο κανονικο? Δεν το εχω δοκιμασει αλλα απλα μια ιδεα.

Εννοειτε αν το δοκιμασεις θελω εντυπωσεις:) Χαιρετισματα στην Αγγλια!

aeriko said...

Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα δεν το εχω δοκιμασει:S