After Rain Man.

Σε αυτο θα με καταλαβουν μαλλον οι γονεις παιδιων με αυτισμο που μπαινουν εδω...

Αν πρωτοπουνε οτι το παιδι τους εχει αυτισμο, η απαντηση θα ειναι συχνα, "ααα σαν αυτον στο Rain Man", αυτο γινοτανε περισσοτερο παλιοτερα.

Μια καταπληκτικη οντως ταινια, με απιστευτες ερμηνειες βασικα απο τον Dustin Ηοffman σαν αυτιστικο και τον αδερφο του τον Tom Cruise. Αν και δινει μια καλη περιγραφη ενος τυπικα αυτιστικου ατομου, σε ολους σχεδον μενει η ικανοτητα με τους αριθμους και τα χαρτια. Δεν θα ηθελα να ξερω ποσοι γονεις θα προσπαθησαν να κανουν το ιδιο με τα παιδια τους τοτε....

Απο τοτε εχουν βγει και αλλες ταινιες...
Μια ελληνικη, "Η ζωη μου με τον Αλκη" του Δημητρη Κολλατου - την οποια ψαχνω να βρω για να ξαναδω...
Προσφατα βγηκαν...

Mozart and The Whale


The Black Balloon


Προσφατα ανακαλυψα αλλες τρεις ταινιες, μια απο Ισπανια, μια απο Αυστραλια και μια απο την Κινα

Η πρωτη, το Maria Y Yo - H Μαρια και γω, ειναι βασισμενη σε ενα comic που εβγαλε ενας γνωστος Ισπανος σκιτσογραφος, ο Miguel Gallardo, για αυτον και την κορη του. Το κομικ ειχε μεγαλη επιτυχια και ο Felix Fernandez de Castro, το εκανε ντοκυμαντερ με τον Miguel Gallardo και την κορη του Maria να παιζουν σε αυτο. Το μεγαλυτερο μερος της ταινιας ειναι για την προσπαθεια τους να πανε απο την Βαρκελωνη που μενει η Μαρια με την μητερα της στα Καναρια νησια για διακοπες και πως αλληλεπιδρα με τους τουριστες η Μαρια. 


και το trailer της ταινιας



Απο Ισπανια υπαρχει και το Yo, También - Και εγω, για καποιον που μολις εχει τελειωσει το πανεπιστημιο και στην πρωτη του μερα στην δουλεια, ερωτευεται, η διαφορα απο τα συνηθισμενα ειναι οτι ο Daniel εχει συνδρομο Down. H ταινια ειναι σχεδον βιογραφικη του πρωταγωνιστη της (Pablo Pineda) ο οποιος εγινε ο πρωτος ανθρωπος στην Ευρωπη με συνδρομο down που πηρε πτυχιο πανεπιστημιου.

Η δευτερη ταινια, Mary and Max,ειναι φτιαγμενη απο πλαστελινη και μιλαει για μια κοπελα, 8 χρονων, στο μακρινο 1976 στην ακομα πιο μακρινη Αυστραλια που μενει σε ενα χωριο και δεν εχει φιλους παρα μονο ενα μικρο κατοικιδιο. Αποφασιζει να ψαξει να βρει εναν φιλο στην Αμερικη για να αλληλογραφει, μεσα απο εναν τηλεφωνικο καταλαγο διαλεγει τυχαια τον Max Horowitz, εναν 46χρονο που μενει μονος του σε ενα διαμερισμα με μοναδικη παρεα διαφορα κατοικιδια. Αρχιζουν να επικοινωνουν με γραμματα και να βοηθουν ο ενας τον αλλο στα διαφορα προβληματα τους. Καποια στιγμη ο Max μπαινει στο νοσοκομειο και του γινεται διαγνωση οτι εχει συνδρομο Asperger και Mary το βαζει σκοπο να τον βοηθησει....



Η τριτη ταινια Ocean Heaven, μιλαει για εναν πατερα και τον 22χρονο αυτιστικο γιο του, τον μεγαλωνει μονος του καθως εχει χασει την γυναικα του 14 χρονια πριν. Η ταινια μας δειχνει πως αντιμετωπιζει τα διαφορα καθημερινα προβληματα και το πως προσπαθει να εκπαιδευσει τον γιο του σε καθημερινες δραστηριοτητες. Τον ρολο του πατερα εχει ο Jet Li γνωστος απο ταινιες πολεμικων τεχνων στον πρωτο του δραματικο ρολο.




αφιερωμενο ποστ σε καποιον που εφτασε τα αντα αυτη την βδομαδα...

2 comments:

NdN said...

Τις περισσότερες από τις ταινίες δεν τις έχω δει, αλλά κάποιες ξεκίνησα να τις ψάχνω στο ιντερνετ. Θα τις δω όλες.

Εξαιρετική η ανάρτηση.

Τα -αντα τα φτάνω σε 20 μέρες...μεγαλώσαμε.

aeriko said...

Αντε...-αντα...τα καλυτερα γενεθλια...

τα δικα μου...
λιγο πριν
http://24hourpeople.blogspot.com/2008/02/blog-post.html
και λιγο μετα
http://24hourpeople.blogspot.com/2008/02/g-g.html
(Control+A στο δευτερο για να διαβαστει)

οσο για τις ταινιες...δεν τις εχω δει/βρει ουτε εγω οποτε αν τα καταφερεις κανε comment ή στειλε mail!

Ααααα και περιμενω την μπυρα μου! Χρονια πολλα και απο δω!!!