Καταμέτρηση


Καλοκαίρι, (σχεδόν) γυμνές πλάτες κοριτσιών κατακλύζουν τους δρόμους, τα aircondition δουλεύουν υπερωρίες, η καινούργια μου βεράντα καίει, τα παράθυρα παρακαλάνε για να μένουν διάπλατα ανοιχτά, τα σώματα oντος σπιτιού, το ίδιο. Το σπίτι γεμίζει και αδειάζει, οι μπύρες αδειάζουν καινούργιες ανοίγουν και...μένουν για λίγο γεμάτες. Τα παιδιά διαγώνια απέναντι έχουν βγει και παίζουν μουσική, ένα ακορντεόν και μια κιθάρα, από το σπίτι και τον φωταγωγό ανεβαίνουν και εισβάλλουν μυρωδιές φαγητών και φωνών. Από διαφορές χώρες και μου φτιάχνουν την διάθεση.





Λέξεις, σημειώσεις, επαγγελματικά e-mail, φιλικές συζητήσεις στο chat, τηλέφωνα που έχουν ξεχάσει πως είναι να μην χτυπούν. Τηλέφωνα που πρέπει να χτυπήσουν και δεν χτυπάνε...τηλέφωνα που καλούν ενώ δεν πρέπει.


Εκρήξεις φιλίας την τελευταία εβδομάδα και όλα μοιάζουν παράξενα. Όλοι σιγά σιγά σαν να ξέρουν τι γίνεται, μια αίσθηση λύπησης, μια ακόμα μεγαλύτερη αγάπης και όλα θα είναι διαφορετικά…Το κυριότερο…μια φωτογραφία να λέει την αλήθεια, και ήταν επιλογή της.


υγ: Μακάρι να ήταν όλες οι μέρες σαν της Πέμπτης το πρωί την ζεστή αγκαλιά όπως παλιά και την Παρασκευή το απόγευμα το μασάζ και την συζήτηση στα Πετραλώνα, την συζήτηση μετά και τα σχόλια ενώ με άφηνε σπίτι μου.

19 comments:

Anonymous said...

Μας μπερδεύεις.....

aeriko said...

Γιατι??????

Anonymous said...

Μιλάς για χαρούμενα πράγματα και βάζει ετικέτα λυπημένα....

Η λύπηση που είναι?

aeriko said...

Στις δυο τελευταιες παραγραφους :)

Anonymous said...

"τηλέφωνα που καλούν ενώ δεν πρέπει"
μη τα σηκώνεις, άστα να χτυπούν

"μια φωτογραφία να λέει την αλήθεια, και ήταν επιλογή της"
επιλογή με την οποία δε συμφωνείς? γιατί δε κάνεις κάτι να το αλλάξεις?

aeriko said...

Κι αν τις κλησεις τις κανω εγω?

Οι φωτογραφιες περικλειουν μια στιγμη...αυτη την στιγμη ειναι που ο καθενας μας ερμηνευει διαφορετικα, αλλα η φωτογραφια θα ξερει παντα την αληθεια και ειναι επιλογη της, τι θα απεικονιζει.

Anonymous said...

ΑΝ οι κλήσεις είναι δικές σου, βρες και τις λέξεις να τισ συνοδεύσεις...

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε αλλά είναι διαφορετικές για τον καθένα, μόνο αν μιλήσεις/ρωτήσεις/ψάξεις θα μάθεις την αλήθεια του φωτογράφου

Και επιτέλους χαμογέλα, έχεις όλα όσα ήθελες όλο το χειμώνα!!!!!!!!!!

aeriko said...

Τα οποια ειναι? :)

Anonymous said...

Τη δουλειά που αγαπάς, τους φίλους σου, γνώρισες καινούργιο κόσμο, έφτιαξες καινούργια ζωή κάτω απο δύσκολες συνθήκες, όλες τις εκδηλώσεις που θέλεις να δείς είτε μόνος σου είτε με καλή παρέα και επιτέλους το δικό σου σπίτι. Δε φτάνουν αυτά?????

Για ότι λείπει, χαμογέλα και διεκδικησέ το..........

aeriko said...

Ο φωτογραφος επιασε πεντε συναδελφους να γελανε...τα γεγονοτα ακολουθουν, και ενα σχολιο μου 1-2 μηνες πριν συνοδευουν την φωτογραφια και αποδεικνυεται σωστο.

Αγαπητη ανωνυμη Χ :)
να σου θυμισω οτι...βλεπεις οτι γραφεται εδω...τα πραγματα δεν ειναι παντα αυτα που φαινονται στην blogoσφαιρα. Κυριως γιατι διαβαζουν και ανθρωποι που δεν θα θελα...
Απο την αλλη δεν ξερω και ποιος κρυβεται πισω απο το σχολιο, για να ξερω τι ξερεις....

:-)

Anonymous said...

Ξέρω όσα χρειάζεται...
Το κακό με οτιδήποτε δημόσιο είναι πως είναι δημόσιο, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει λόγος να μη μιλάς ελεύθερα. Έχουν οι άλλοι σταματήσει να μιλούν ελεύθερα για εσένα? Όχι και το ξέρουμε και οι δυο αυτό.
Ζήσε το όνειρό σου και την καρδιά σου, θα σε βγάλει σε ασφαλές λιμάνι και άσε τους άλλους να λένε...

Anonymous said...

Εδω μέσα ας κάνουμε την παραδοχή πως δε γνωριζόμαστε, δεν είμαστε σχεδόν κάθε μέρα σε επικοινωνία και δεν είμαστε φίλοι.
Ξέρουμε όλοι σε ποια αναφέρεσε όταν μιλάς για ανθρώπους που δε θέλεις να διαβάζουν αυτό το blog, αλλά εκείνη δε κρύβει τίποτα απο το δικό της... Όμως καμιά φορά σκέφτομαι μήπως δεν έχει τελειώσει αυτή η σχέση, ότι και να λέτε και να κάνετε και οι δυο. Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να σου πω όταν μιλάμε με κόσμο γύρω μας, ούτε όταν σε έβλεπα πόσο στεναχωριόσουν που σε πέταξε έηω απο το σπίτι.
Χαίρομαι πάρα πολύ για το πόσο χαρούμενος είσαι τώρα, και φαίνεται η χαρά σου, αλλά δε μπορείς να σταματάς τη ζωή σου ή να περιορίζεσαι για κάποια που δεν είναι πια στη ζωή σου, ή μήπως δεν είσαι και τόσο σίγουρος για τη θέση της στον κόσμο σου?....

aeriko said...

Ανακριβειες..δεν εχω πει οτι με πεταξε απο το σπιτι και αυτη η σχεση για μενα εχει τελειωσει ευτυχως εδω και 8-9 μηνες.

Οσο για την θεση της στον κοσμο μου...

Ειναι σαν τον εφιαλτη...που θα προτιμουσες να μην τον ειχες ζησει, ξανα-εμφανιζεται εκει που δεν το περιμενεις αλλα ευτυχως εχει τελειωσει τελειως...

Anonymous said...

Ότι και να λες, αυτό έκανε, δε σου έδωσε χρόνο να βρείς σπίτι και γενικά σε πίεζε συνεχώς για όλα. Παραδέξου το.
Στην ίδια πόλη ζείτε, λογικό να εμφανίζεται στα ξαφνικά, αλλά ποιος νοιάζεται.... Δεν ήταν και κάτι σημαντικό έτσι και αλλιώς.
Αυτή η απάντηση είναι που περίμενα απο εσένα πάντως!!!!

aeriko said...

Εχεις πολυ πλακα...
Εχεις βγαλει συμπερασματα δικα σου...ή κατι που ξερεις απο αυτην ή απο σενα... και προσπαθεις να πεις οτι αυτα ειναι και ετσι γινεται.



Αν αυτη ηταν η απαντηση που περιμενες απο εμενα, και αυτη η συμπεριφορα ειναι που συνεχιζω να περιμενω απο σενα... :)

Anonymous said...

Είναι που όλα όσα έχω ακούσει απο εσένα, είχα τόσο θυμό και απογοήτευση που μόνο σε αυτά τα συμπεράσματα μπορώ να βγάλω....

Κακός εφιάλτης όπως είπες και τελείωσε. Τώρα μας περιμένει μια Σαντορίνη, μια Πάρος και όλες οι άλλες παραλίες για τσαλαβουτήματα αυτό το καλοκαίρι!!!

aeriko said...

Συνεχιζεις να λες οτι εχεις ακουσει πραγματα απο μενα που δεν εχεις, που δεν εχει ακουσει κανενας...

Αν τελοσπαντων ειχες να πεις κατι, δεν θα καλυπτοσουν απο την ανωνυμια που σου χαριζει την ελευθερια να λες οτι θελεις... :)

Anonymous said...

Και εσύ να μη τα έχεις πει, τα έχουν πει άνθρωποι γύρω σου. Όπως και αν έχει, αυτή η κοπέλα μπορεί να ξεκίνησε ερωτευμένη αλλά σίγουρα καέληξε κλινική περίπτωση και μάλιστα ανίατη...

Σημασία όμως έχει πως τελείωσε για εσένα!!!!

aeriko said...

Ο καθενας εχει την γνωμη του...
αυτα ειναι δικα σου σχολια και αφου ειστε φιλοι δικαιωμα σου να λες οτι θελεις.

Ακριβως...περσινα ξινα σταφυλια...