Prwtes meres...

Πεταξα πριν 3 μερες για newcastle ξαναγυρνωντας στην αγγλια. Ο καιρος πολυ καλος. Ενα μονο συννεφακι.

Της φωτογραφιας...

Βεβαια το συννεφακι επιανε ολο τον ουρανο...αλλα τι να τα κανεις τα πολλα μικρα συννεφακια? Ειναι πολλα και ποιο παιδι καθεται να τα μετρησει? Ασε που με τον αερα που πρεπει να εχει εδω...ποιος τα κυνηγαει? Στο κατω κατω τι φταιει το καημενουλικο?

Πρωτη καλη εντυπωση, υπαρχει μετρο απο το αεροδρομιο του newcastle μεχρι το sunderland. Μονο 2.8 λιρες και κανει 45 λεπτα. Βασικα ειναι κατι μεταξυ μετρο και τρενου.

Οι πρωτες ωρες στο sunderland ηταν...μια μικρη βολτα σε τυχαια πορεια με τα ποδια, εφοδιασμενος με το mp3 για παρεα. Παντως βρηκα το κεντρο και μετα το σπιτι χωρις μεγαλες παρεκλισεις (μαλλον σκοτωσα την λεξη αλλα δεν μπορω να βρω πως γραφεται). Ενα μεγαλο χαιρετισμο...με ειχανε δεχτει στο πανεπιστημιο πριν 12 χρονια αλλα προτιμησα να παω στο Εδιμβουργο. Ηταν γραφτο να ερθω καποτε εδω και μετα σπιτι για υπνο γιατι ειχα κοιμη9ει 3 ωρες το τελευταιο βραδυ στο αμστερνταμ.

Ααααα ξεχασα να πω οτι ταξιδευα με ταυτοτητα αλλα επειδη ειναι σχετικα παλια, εχει φθαρει και στο Αμστερνταμ με κρατησανε για 20 λεπτα στο immigration office. Αν εξαιρεσω οτι ειχα καθυστερησει λιγακι και ημουνα σε μια υπερενταση (φταιγανε και οι 3 ωρες υπνου+λιγο η συγκινηση του φευγω και η αγωνια του που παω), ηταν αστειο να τους βλεπω να την κοιτανε με τον μεγεθυντικο που εχουν στα κοσμηματοπωλεια και μετα να βαζουνε ταυτοτητα και εισητηρια, σε ενα κυλινδρο και απο ενα συστημα σωληνων με αερα να το στελνουν σε αλλο δωματιο. Λιγο με αυτο και λιγο με το CRB που κρατησε 5 μηνες εχω αρχισει να ανησυχω για μενα...

Το βραδυ φυσηξε και το ΕΝΑ συννεφακι εφυγε!!!

και ειχαμε ηλιο!!!

Ξαναβολτα στο κεντρο με ενα χαρτη προσφορα του γοογλοχαρτη και με την δικια μου καλλιτεχνικη μαεστρια να τον αποτυπωνει σε ενα κομματι Α4. Φυσικα mp3 και φωτογραφικη μαζι μου.

Οι πρωτες μου φωτο απο Sunderland.

Η θαλασσα!

ο ηλιος

και η θεα απο το (προσωρινο) δωματιο μου.


Περιμενω να γυρισω ακομα λιγο την πολη και να γνωρισω και αλλο κοσμο για να εκφερω αποψη για την περιοχη.

χμμμ δεν εχω πει οτι μενω σε μια οικογενεια προσωρινα, και ο αντρας και η γυναικα του ζευγαριου δουλευουν στην εταιρια, οπως και τα δυο παιδια τους, ενω ο τριτος δουλευε παλιοτερα. Ειναι Ιρλανδοι και οσο τους γνωριζω τοσο ενισχυεται η αποψη μου οτι οι Ιρλανδοι ειναι μεσογειοι σε συμπεριφορα (και ακολουθουν οι Σκωτσεζοι!).

Το Σαββατο το βραδυ ειχανε τραπεζι σε ενα φιλικο ζευγαρι με αντρα επισης Ιρλανδο και αφου ηπιαμε και φαγαμε αρχισανε οι αντρες να μου βγαζουν παρατσουκλια γιατι το ονομα μου τους φανηκε μεγαλο. Καταληξανε στο Van Mak & Van Guinness. Αν και φαινεται να εχουν σχεση με -το πρωτο κομματι- το γεγονος οτι ημουνα Ολλανδια και -το δευτερο-
με Σκωτια και Ολλανδια, ειχανε απολυτο δικιο. Οσοι με ξερουνε μπορουν να καταλαβουν γιατι;) Καπου εδω τελειωσε η νυχτα, με ειχανε ποτησει με ενα μπουκαλι κρασι και κοιμη9ηκα στις 11!

Την Κυριακη πηγα μια μικρη οδικη βολτα στην πολη. Ακομα και σημερα εχει ηλιο παντως αν και στην Ελλαδα απο οτι διαβασα χιονιζει πολυ! Απλα να πω δυο περιστατικα που μου κανανε εντυπωση.

Πηγαμε βολτα με το αυτοκινητο και βαλαμε 1 μαυρη σακκουλα και 2 χαρτοκιβωτια γεματα με ανακυκλωσιμα υλικα. Τα αφησαμε στο αυτοκινητο οση ωρα καναμε ψωνια και μετα σταθηκαμε στην ωρα για 25 λεπτα να ερ9ει η σειρα μας. Συνεχεια ηταν 20 αυτοκινητα περιπου που περιμεναν να κανουν το ιδιο.

Το δευτερο ειναι οτι μετα το βραδυνο το απογευμα (ειναι παραδοξο οπως το γραφω αλλα βραδυνο ηταν και ηταν 5μιση το απογευμα) πηγε να φτιαξει καφε ο πατερας και οταν με ειδε να βαζω γαλα φωναξε ΜΗΗΗΗΗΗ!!!!!! μου ειπε οτι ειχε βαλει ουισκι στον καφε και νομιζα οτι εκανε πλακα! οχι οχι... Αληθεια ελεγε...και ειχε βαλει αρκετο!

update: Ξεχασα να πω οτι μετα τον καφε με επιασε η κριση αγχους και το χθεσινο post, παροδοξως κοιμηθηκα καλα το βραδυ και οπως ειχα γραψει ολα πηγαν καλα σημερα. Αφου το ηξερα ο ...

Αυτα προς το παρον.

6 comments:

Anonymous said...

Mou fainetai feugwntas apo edw pires kai tin polulogia mou...xaxa
Oso gia to checking sto aerodromio...ti egine vre paidia?!...kai ston allon filo mou pou irthe meta apo sena to idio tou kanane...einai tuxaio? i apla oi filoi einai "alites"...einai "maura poulia"...Gamw ta kseftismena id sas....Genikws, min rwtiseis pou eimai kai pou xathika...min me psaxeis...pira to minima sou gia ta xthesina kai xairomai pou ola piga n kala...
Se afinw...tha exafanistw gia ligo pali!
Filia...

Γκρινιάρης said...

Καλή αρχή εύχομαι στη νέα σου περιπέτεια! Περιμένω με ενδιαφέρον τις περιγραφές σου για τη ζωή στο Sunderland αλλά και τα κόλπα των Ιρανδών! :)

Καλημέρα!

Σοφία said...

Τους Ιρλανδούς να τους προσέχεις. Μπορεί να σου βάλουν ουίσκι και στην μακαρονάδα ;-)

Mε έχουν σταματήσει στα σύνορα για έλεγχο λόγω φθαρμένου διαβατηρίου. Ευτυχώς μετά από 10 λεπτά με άφησαν. Αν τους έδειχνα ταυτότητα παίζει να ήμουν σε καμιά φυλακή.

aeriko said...

@ Μαριαλενα

Την πολυλογια σου...Οσο και να κλεψω θα εχεις αρκετη, οποτε ναι πηρα λιγη!:x

Εξαφανιζεσαι και βρηκε χωρο ο tom (ή μηπως ειναι o jerry?)

Ελπιζω να εισαι καλυτερα! Φιλια!!!

@ Γκρινιαρη

Αν και θα παρω την θεση σου πολλες φορες, του γκρινιαρη, θα προσπαθησω να γραφω. Ειναι καινουργια εμπειρια και για μενα η απελληνικοποιηση μου και αρκετα ενδιαφερουσα.

@ Σοφια

Νομιζω οτι πρεπει να σε καλως ορισω:s

Ηδη οι Ιρλανδοι ακουγονται να φωναζουν απο δυο οροφους κατω. Νικαει η Ιρλανδια την Σκωτια στο Rugby :( Εκτος απο τα πολλα pint - ισως με ουισκι;)- σημερα θα πρεπει να υποστω και την καζουρα τους.

Οσο για τα διαβατηρια...μου εχει τυχει και παλιοτερα στη Γερμανια. Δεν ξερω γιατι φοβουνται τοσο πολυ τους Ελληνες.

Σοφία said...

Δεν φοβούνται τους Έλληνες, απλά εμείς είμαστε λίγο χύμα. Ας πούμε εμένα μου είχαν βγάλει διαβατήριο στην Ελλάδα που ήταν απαράδεκτο, μόλις άρχισε να παλιώνει φαινόταν σαν ψεύτικο. Η δε ταυτότητά μου είναι σα να την έχουν τραβήξει σκυλιά και η αστυνομία στην Ελλάδα δεν μου την αλλάζει.

Εκείνη τη φορά που με είχαν σταματήσει είχαν σταματήσει κι έναν Καναδό, οπότε δεν μπορώ να πω ότι τους έφταιγε που ήμουν Ελληνίδα.

Σήμερα νίκησε και η Αγγλία στο ράγκμπυ χεχεχε :-)

aeriko said...

Ισως να ειμαστε λιγοοοοο χυμα. Τωρα που κοιταω το διαβατηριο μου η φωτογραφια μου φαινεται σκισμενη...και εγω την εδωσα μια χαρα...Επισης τωρα που το σκεφτομαι ειμαστε απο τις χωρες με αρκετα κρουσματα πλαστων διαβατηριων.

Συγνωμη,αλλα με μια δικαιολογια δεν σου αλλαζουν την ταυτοτητα?:S