Εντυπωσεις Β΄μερος

Εχουν περασει αρκετες μερες απο το πρωτο post οποτε εχω ξεχασει τι ηθελα να γραψω.
Typical αερικο.

Δεν εχω δει πολλα απο την πολη. 1-2 φορες εξω και αυτο καθημερινες οποτε μεχρι τις 11. Σαββατο μου ειπανε να το αποφευγω... πολλοι μεθυσμενοι Αγγλοι... και για να το λενε οι ιδιοι μαλλον παραγινετε...αλλα θα το δοκιμασω καποια στιγμη. Ειναι ισως οτι με εκνευριζει περισσοτερο απο αυτο τον λαο. Ναι ολοι εχουμε γινεια χαλια...αλλα δεν μας ακουσε ολος ο κοσμος.

Η πολη προς το παρον μου αρεσει. Δηλαση ετσι λεω, αλλα θα δειξει. Αν σκεφτω οτι οταν πηγα Εδιμβουργο, στα 18 μου βεβαια, εκλαιγα 2 μερες και εμεινα 8 χρονια...(και αν παω να μεινω παλι δεν το βλεπω να φευγω...αλλα ξεφευγω παλι. Εγω φταιω που μου εχει λειψει?), ποτε δεν ξερεις.

Η πολη...εχει 2 μεγαλα παρκα. Το ενα κοντα στο κεντρο (απο κει οι φωτογραφιες με το αγαλμα και τη θαλασσα σε προηγουμενο post. Το αλλο ειναι απεναντι απο κει που μενω τωρα, και σχεδον στην αλλη μερια του ειναι η δουλεια μου. (Για αυτο το παρκο θα πω και μετα)

Στην βορεια μερια της πολης, στην πανω μερια του ποταμου Wear, εχει μια φανταστικη παραλια. Περασα με το αυτοκινητο την Κυριακη και αξιζει ενα ξεχωριστο post με αρκετες φωτογραφιες. (Οταν συμπεσουνε ηλιος και Σαββατοκυριακο μαζι).

Την Κυριακη πηγα στα γρηγορα με το αυτοκινητο μεχρι το Newcastle. Τι ειδα....

Βασικα υπαρχει το Newcastle και το Gateshead τα οποια χωριζει ο ποταμος. To Gateshead ειναι διασημο γιατι εκει γεννηθηκε ο Paul Gascoigne, υπαρχει το parking που υπαρχει στο τελος της ταινιας "Get Carter", το Sage Gateshead (που ειναι πανεμορφο, ειδικα μια ηλιολουστη μερα με τις αντανακλασεις του ηλιου στο εξωτερικο του). Υπαρχει και το Angel of the North το οποιο ειδα απο λιγο μακρια.

Τι ειδα στο Newcastle? εεε βασικα τιποτα, χαθηκαμε λιγο και δεν ειδα κατι μεσα στην πολη γιατι κοιτουσα τις πινακιδες.

Γυρνωντας ειδα και το Penshaw monument το οποιο ειναι αντιγραφo του Ναου του Ηφαιστου στο Θησειο. Μου θυμισε το National monument στο Εδιμβουργο, το οποιο θελανε να γινει αντιγραφο του Παρθενωνα (αλλα δεν ειχανε λεφτα!). Απο πρωτοτυπια οι Βρετανοι!!! και οι Σκωτσεζοι απο τσιγκουνια:P μια χαρα....

Αυριο εχω σεμιναριο στο Newcastle οποτε ελπιζω μαζι με τα 1-2-3 pint να βγαλω και καμια φωτογραφια.

update(χθες δεν εβαλα το post γιατι δεν μπορουσα να βαλω καποιες φωτογραφιες απο το κινητο στο λαπτοπ.)


οι 4 απο τις 5 γεφυρες που χωριζουn Gateshead και Newcastle. Ξεκινωντας απο πανω, πρωτη ειναι η Tyne Bridge δευtερη ειναι η High Level Bridge ,τριτη που δεν διακρινεται καλα λογω του καπνου και η τεταρτη που ειναι η Swing Bridge
Αυτη που λειπει ειναι η Gateshead Millennium Bridge και βρισκεται πισω μου οπως βγαζω τη φωτογραφια η οποια ειναι μαλλον η πιο εντυπωσιακη.

Sage Gateshead τραβηγμενο απο το Newcastle




Πισω στο παρκο....

Οι τελευταιες μερες χαρακτηριζονται απο λιγο αερα!! Οποτε το να περπατας μεσα στο παρκο αυτες τις μερες ειναι λιγο επικινδυνο. Αρκετα κλαδια σπανε και πεφτουνε απο τον αερα. Εχει τυχει αρκετες φορες να δω κλαδι να πεφτει να πεφτει μπροστα μου. Τωρα ποτε θα ερθει ενα κεφαλι μου δεν ξερω....Παντως νοιωθω οτι παιζω Donkey Kong και αντι για βαρελια μου πετανε κλαδια. Τον γοριλλα δεν εχω βρει ακομα. Το παρκο εχει αρχισει και ανθιζει και ειναι πανεμορφο.




Εχω βρει και αυτο το κτιριο που ειναι σχολειο ή κολλεγιο και μου θυμιζει σπιτι απο playmobil. Ειμαι σιγουρος οτι ειχα κατι παρομοιο.


Στη δουλεια ειναι αρκετα καλα, αν και εχω τρομερο διαβασμα. Ειναι φυσιολογικο αλλα δεν μπορω να αφομιωσω τιποτα προς το παρον. Ευτυχως σε 2μιση βδομαδες εχουμε διακοπες για Πασχα και θα σταματησουν να εισρεουν και αλλες πληροφοριες.

Ενας απο τους μαθητες αρχισε να μου λεει για καποια πειραματα με μεντος και κοκα κολα και για πειραματα με αντικειμενα σε φουρνο μικροκυματων. Αξιζει ενα ψαξιμο στο youtube. Με τους καινουργιους μαθητες, θυμηθυκα και τους περσινους. Γαμωτο Μ Ο Υ Λ Ε Ι Π Ο Υ Ν Ε ! ! ! ! :(

2 comments:

Σοφία said...

Με αυτά και με εκείνα θα με κάνεις να έρθω βόρεια Αγγλία, όχι τίποτα άλλο να δω και τον Angel of the North πριν φτιάξουμε εμείς το καινούριο μνημείο στο Ebbsfleet που θα τον κατατροπώσει χεχε ;-)

Πολύ ωραίο το πάρκο, αλλά προσοχή στα κλαδιά. Ο αέρας δεν αστειεύεται!!!

aeriko said...

:)
Αξιζει νομιζω μια βολτα εδω βορειοανατολικα...και οταν γινει το μνημειο στο Ebbsfleet θα το συγκρινουμε!!!;)