Yann Tiersen Live

Την προηγουμενη Παρασκευη το βραδυ παρακολουθησα τη συναυλια του Yann Tiersen στο Queen's Hall στο Εδιμβουργο, μια εκκλησια που εχει γινει συναυλιακος χωρος. Στην συναυλια πηγα με την Dead End Mind και το δικο της post υπαρχει εδω. Τελευταια φορα που ειχα παει στον συγκεκριμενο χωρο για συναυλια ηταν, αχχχχχχχχχχχχχ, η τελευταια φορα που ειχα δει τους Tindersticks στις 2/6/2003 και παλι αχχχχχχχχχχχχχχ περασαν σχεδον 6 χρονια. Ο χωρος ειναι μικρος και ζεστος, με δυο επιπεδα και περιμετρικες κερκιδες στον πρωτο οροφο. Το κακο ειναι, οπως θα δειτε και μετα, οτι επειδη ειναι μικρος δεν φαινεται καλα η σκηνη απο τον οροφο. Αλλα φαινονται πανεμορφα κεφαλια θεατων. Εξω απο τον συναυλιακο χωρο, στον προθαλαμο υπαρχει ενα μεγαλο μπαρ, με αρκετο χωρο για να καθεσαι οσο περιμενεις να για την συναυλια. Επισης στην εισοδο σου σφραγιζαν το χερι για να μπορεις να μπαινοβγαινεις για τσιγαρο.

Φτασαμε λιγο καθυστερημενα και μετα ακολουθησαν και δυο φιλοι και πετυχαμε το support προς το τελος. Ηταν οι Remember Remember (...the Fifth of November,The Gunpowder Treason and Plot,I know of no reason...κλπ κλπ????????"). Αφησαν καλες εντυπωσεις, με αρκετα πειραματικο ηχο. Ενας συντονισμος σε καποια στιγμη μικροφωνου και καποιου οργανου κατεστρεψε το βουλωμενο τυμπανο μου. Καθομασταν και μπροστα στα ηχεια.

Για αρχη περιμενωντας τον Yann πηγαμε στο πισω κεντρικο μερος στο ισογειο αλλα μολις αρχιζε προτιμησαμε να παμε στον εξωστη και στο πλαι. Υποθετω οτι ηταν καλη κινηση.

Την μεγαλη ξενερα την ειχα φαει οταν ηταν να τον δω στην Θεσσαλονικη που εμαθα οτι δεν παιζει τοσο πολυ τραγουδια απο το Αμελι, αλλα απο τους δισκους του. Ωραια μουσικη και πολυ ηλεκτρικος ηχος οπως φαινεται και στο πρωτο βιντεο, αλλα περιμενεις και λιγο Αμελι. Οι υπολοιποι της παρεας, Dead End Mind, ενας Ελληνας και μια κοπελα απο το Μεξικο δεν το ξερανε και μαλλον ξενερωσανε λιγουλακι. Το κακο ηταν οτι δεν ειχε ουτε το ακορντεον του οπως τον εχω δει σε αλλα live στο youtube.


και το τελειο Sur Le Fil


Επαιξε 1μιση ωρα περιπου και οσο και να περιμενα κατι απο Αμελι ή το Good Bye Lenin επαιξε μονο ενα κομματι απο Αμελι διασκευασμενο πολυ πιο ηλεκτρικα.











Περισσοτερα βιντεακια και φωτογραφιες υπαρχουν και στο post της Dead End Mind

No comments: