Penzance - St Ives (Cornwall)

Η Κορνουαλη (Cornwall) ειναι το νοτιοδυτικοτερο κομματι του Ηνωμενου Βασιλειου. Εκει υπαρχει και το Land's End που ειναι το δυτικοτερο σημειο της Αγγλιας. Κατι βραχια δηλαδη που εχουν γινει τουριστικο αξιοθεατο...Χαραμιζεται το αναλογο κομματι στη Γαυδο...:P Ειναι, οπως και το Ντεβον (Devon), απο τα πιο τουριστικα μερη της Αγγλιας και εχει καποιες πανεμορφες ακρογαλιες με χρυση αμμο.

H Πενζανς (Penzance) ειναι μια μικρη γραφικη πολη 20.000 κατοικων. Γνωστη στο
παρελθον για τους πειρατες της. Λογω και του πανεμορφου Αγγλικου καιρου τον Ιουνιο, η πολη ηταν ερημη...:(
Το κεντρο της ποληςΤο κεντρο της πολης
 Κοιτωντας την απεναντι πλευρα της πολης μεσα στον καταγαλανο πρωινο ουρανο της ΑγγλιαςΚοιτωντας την απεναντι πλευρα της πολης μεσα στον καταγαλανο πρωινο ουρανο της Αγγλιας
Ενα πειρατικο πλοιο -μαγαζακι- στο λιμανι της PenzanceΕνα πειρατικο πλοιο -μαγαζακι- στο λιμανι της Penzance


St Ives απο ψηλα
Tο βορειο κομματι της Cornwall(St Ives και to πιο γνωστο Newquay) ειναι εκτεθειμενο στον Ατλαντικο Ωκεανο και ειναι διασημο στους surfers. Το St Ives ειναι μια μικρη τουριστικη πολη με απο οτι ειδα τεσσερις παραλιες (τρεις σε αυτη την φωτογραφια και αλλη μια που φαινεται πιο κατω). Μου αρεσε το στυλ της, για τουριστικο θερετρο στην Βρετανια, γιατι ειχε θαλασσα, -οχι- ηλιο αλλα ειχε και το κλασικο της Αγγλιας με τις pub και τα μαγαζακια, αλλα χωρις τους τελειωμενους Αγγλους που θαυμαζουμε τα καλοκαιρια στην Ελλαδα και ολα τα σαββατοβραδα εδω. Ειχε οικογενειες να παιζουν με τα παιδακια τους. Σαν νορμαλ ανθρωποι!!!

Παντως μου εκανε εντυπωση η παλιρροια. Εχω ξαναδει, σε σημειο να το αντιλαμβανομαι, νομιζω στο Μεσολογγι, αλλα οχι σε τετοιο σημειο. Στις δυο επομενες φωτογραφιες ειναι σε αμπωτη και τριτη οταν ανεβαινει η σταθμη (πλημμυριδα). Ηταν πολυ παραξενο που οι βαρκες ειχαν μεινει στην αμμο.
Αμπωτη St Ives 1
Αμπωτη St Ives 2
Πλημμυριδα St Ives

Τουλαχιστον η βολτα μας τελειωσε σε αυτη την παραλια και ανταμειφθηκαμε με ενα παγωτο οι γενναιοι και ζεστο καφε οι υπολοιποι...:) Μπηκαμε και μεχρι το γονατο μεσα στη θαλασσα και παγωσαν τα ποδια μας...Αλλα υπομονη οπου να ναι θα κατεβω για ενα κανονικο μπανιο...ελπιζω να προλαβω ενα :'(
Παραλια - παγωτο 1
Παραλια - παγωτο 2

No comments: