Ακουγωντας imagine

και την βραδυνη εκπομπη του Κανακη στον Imagine.
Εχει γενεθλια και αποφασισε να κανει ενα δωρο στον ιδιο και σε εμας. Εδω και 3 ωρες εχει καλεσμενο τον Stefan Schwerdtfeger (γνωστο και απο τους Big Sleep). Τους ακουσα πρωτη φορα με το Looking for a girl with a washing machine στο φοιτητικο χρονο της ελλαδας. Η φωνη του μαζι με την κιθαρα του ταιριαζουν απιστευτα και ακουγωντας τους να παιζουν μαζι ζωντανα σημερα στο ραδιοφωνο μου αφηνει ενα τελειο συναισθημα.
Στο singlακι του Looking for a girl... εχει κανει διασκευη το "Του Αη Γιωργη" (Ederlezi), τα σαρδαμ και τα λαθη τραγουδωντας ελληνικα το κανουν ακομα πιο γοητευτικο.

Νομιζω οτι οι εκπομπες του Κανακη Δευτερα και Τριτη βραδυ, συνηθως αρχιζουν μετα τις 11, ειναι απιστευτες. Ισως να τον ξερουν οι περισσοτεροι απο το ΑΜΑΝ, οι μουσικες του γνωσεις/προτιμησεις ειναι απιστευτες. Τουλαχιστον για μενα ταιριαζουν απολυτα με τις δικες μου.

2 comments:

Tertuliano Máximo Afonso said...

Εγώ πάλι Δευτέρα με Πέμπτη 00:00 με 01:00 ακούω αποκλειστικά Διαμάντια με τον Γιάννη Σημαντήρα στον 958. Κλάσεις ανώτερος και πολύ πιο ενδιαφέρουσα και "φρέσκια" εκπομπή.

Ο Imagine είναι ένα εντελώς χαμένο ραδιοφωνικό στοίχημα. Άκρατος λαϊκισμός ως εκεί που δεν παίρνει, η εξυπνάδα και το σπιρτόζικο πνεύμα των παραγωγών να χάνεται μέσα σε ένα τεράστιο πλήθος παντελώς γελοίων και επαναλαμβανόμενων αστείων επιπέδου γυμνασίου και κάτω (το 80% των οποίων είναι σεξουαλικού περιεχομένου) προχειρότητα (άσχετο με την εργατικότητα) και διαρκής επιβεβαίωση και καλόπιασμα των ακροατών.
Τίποτα καινούριο. Ένα νέο Ράδιο Θεσσαλονίκη με μόνη διαφορά ότι απευθύνεται σε λίγο μικρότερο ηλικιακά target group 15-40. Η ουσία είναι όμως η ίδια. Λαϊκισμός στο έπακρο.

Και αν τώρα το βράδυ ο Κανάκης φοράει την μπάσα φωνή του και το τάχα μου μουσικό του πρόσωπο, εμένα προσωπικά δεν με πείθει ούτε αυτός ούτε και ο σταθμός.
Κρίμα.

aeriko said...

Δεν μπορεσα αυτη τη βδομαδα να ακουσω την εκπομπη που μου προτεινες. Μπορεσα μονο να χαζεψω στα γρηγορα ενα μπλογκ που βρηκα για την εκπομπη και βρηκα οτι η εκπομπη ειναι στην ΕΡΤ3 (για οποιον ενδιαφερεται). Παντως φαινεται ενδιαφερουσα..Θα απαντησω μεσα στη βδομαδα. Παντως πολλα βραδια εδω και 3-4 χρονια ακουω τον Χρηστο Παπαμιχαλη στον Μελωδια 12 με 2.

Οσο για τον imagine, και εμενα με κουραζει το οπως το περιγραφεις επιπεδου γυμνασιου. Αλλα αυτο ειναι κυριως στην μεσημεριανη εκπομπη.

Οσο για τον Κανακη εχω πει οτι τον ακουγα πριν 12-13 χρονια στον Ant1 και στο "Τι ακουει η Θεσσαλονικη" και τον θυμαμαι ελαχιστα και στο Bullshit. Δεν λεω οτι εχει τεραστιες μουσικες γνωσεις, δεν το ξερω, αλλα σε σχεση με μενα, με φτιαχνει τρομερα να ακουω στο ραδιο, Damien Rice - Coconut Skins ή το Accidental Babies (κομματια που με εχουν σημαδεψει) ή το Strange Arrangements απο Waterboys (το οποιο το εμαθα απο αυτον).

Ουτε με νοιαζει η φωνη του, αλλα νομιζω οτι συνηθως μιλαει σωστα τα βραδια+αρκετα σοβαρα.

Παντως ετσι και αλλιως εχουμε επιλογες, να μην τον ακους και να τον ακουω.

Ελπιζω οτι εδωσες καλη παρεα και για τα υπολοιπα βραδια!!!!