Μακαροναδα του... Ιταλου Φοιτητη...
Εδω και μερικες μερες ειχα μια απορια...
Έχωντας καλεσει στο σπιτι για φαγητο συναδελφους, πριν μερικες μερες, ξεμεινα με διαφορα υλικα που δεν ηξερα πως να τα συνδυασω για να μαγειρεψω (οι συνταγες εκεινης της βραδυας σε επομενο ποστ)...Σκεφτηκα, σκεφτηκα και δεν μπορουσα να καταληξω. Το μεγαλο προβλημα μου ηταν με το μασκαρπονε, οπου και να εψαξα, το χρησιμοποιουσανε κυριως σε γλυκα.
Αφου δεν κατεληξα ειπα να χρησιμοποιησω κατι απο τις γνωσεις της βραδιας εκεινης για το φαγητο μου αυριο στην δουλεια.
Λοιπον...(για δυο ατομα, κατα προσεγγιση)
Βαζουμε τα μακαρονια να βραζουνε, στην περιπτωση μου ταλιατελες.
Βαζουμε στο τηγανι σε σιγανη φωτια ενα μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο με λιγο λαδακι. Αφου ροδισει βάζουμε μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου και μέτα απο 3-4 λεπτά πετάμε και τα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια, αφού πάρουν χρώμα βάζουμε 250ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Αναμιγνύουμε 3 κουταλιές του γλυκού μασκαρπόνε, 5 κουταλιές του γλυκού παρμεζάνα και 50 γραμμάρια μοτσαρέλλα. Ρίχνουμε και αλάτι και πιπέρι κατα προτίμηση...Ανακατεούμε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλλα.
Δεν φαίνεται όμορφο έτσι πακεταρισμένο για την δουλειά αύριο...αλλά είναι πεντανόστιμο.
No comments:
Post a Comment