Νοεμβριος 90' (17 χρονια μετα)



Δευτερα πρωι γυρω στις 7μιση παιρνωντας απο Πατησιων.
Προετοιμασια..Κοκκινες σημαιες, παγκοι με λουλουδια και διακριτικα η αστυνομια στις γωνιες. Τα καγκελα του Πολυτεχνειου γεμιζουν με πανο.

Τριτη πρωι, ιδια ωρα. Κοκκινες σημαιες, περισσοτεροι παγκοι με λουλουδια, περισσοτερη αστυνομια. Κλουβα ανα τετραγωνο και πεζες περιπολιες. Στο προαυλιο απλωνονται και στρωνονται τραπεζια και καρεκλες. Πιο πολλα πανο και σημαιες (μαυρα και κοκκινα τα περισσοτερα). Καποια γραφιτι στους τοιχους, αφισες στους στυλους.

Περνωντας το απογευμα απο "Πανεπιστημιο", "Μεγαρο Μουσικης" και "Ευαγγελισμο", σκεφτομουνα οτι στη γη ισως να γινεται πανικος.
Στο γυρισμο "Αμπελοκηποι" καθ'οδων για Πεδιο του Αρεως. Περνωντας απο την ΓΑΔΑ, παρελαση αστυνομικων δικυκλων. Κανονικη παρελαση. Η καθοδος κλειστη. Κοσμος απ'εξω, κλουβες, καναλια, μηχανες με καμερες στηριγμενες στα προσαρτημενα τριποδα. Μονο πεζοι σε ολη την διαρκεια της διαδρομης. Βαρια ατμοσφαιρα, συνεχομενα φταρνισματα, οι οδοκαθαριστες να γκρινιαζουν μεταξυ τους και να αρνουνται να προχωρησουν, το ελικοπτερο να πεταει συνεχεια απο πανω μας.

Τεταρτη, παλι απο Πατησιων, λιγοι αστυνομικοι, ξεσκισμενα πανο, χωρις λουλουδια, μαζευοντας καρεκλες και τραπεζια και βαφωντας τους τοιχους απο συνθηματα.

No comments: