...And Berlin is so ugly in the morning light...

Το 2003 ενας νεος Αμερικανος παρατησε το σχολειο στα 16 του. Λιγο αργοτερα παρακολουθησε για συντομο χρονικο διαστημα μαθηματα σε ενα τοπικο κολλεγιο, αλλα το παρατησε και αυτο συντομα. Στα 17 του αποφασισε με τον αδερφο του Ryan, να παει στην Ευρωπη να αποκτησει εμπειριες. Το μεγαλυτερο διαστημα το περασε στο Παρισι. Ενα διαστημα το περασε στην Ολλανδια, στο Αμστερνταμ, σε εναν ξαδερφο του. Την πολυκατοικια δονουσε η μουσικη που ακουγε ενας Σερβος καλλιτεχνης, η μουσικη ητανε κυριως απο τα βαλκανια με χαλκινες μπαντες. Ενα κυμα μουσικης ξεχειλιζε απο τον τελευταιο οροφο, κανοντας ολους τους ενοικους να τρελαινονται. Ηταν λιγο μιζερος, και του ελειπε η πατριδα του οποτε ακουγε ολα αυτα τα τραγουδια.

Αυτος ο Σερβος εκτος απο ενας μιζερος τυπος ηταν και ο μοναδικος κατοχος πληντυριου ρουχων στο κτιριο, οποτε ο καθενας επρεπε να παει στο διαμερισμα του να πλυνει τα ρουχα του. Μια απο αυτες τις φορες ο νεος μας τον ρωτησε για αυτη την μουσικη. Μιλουσανε μεχρι της 5-6 το πρωι, το τασακι γεμιζε αποτσιγαρα και το τραπεζι γεμιζε μπυρες, ακουγωντας το ενα cd μετα το αλλο. Το επομενο πρωι πηγε να αγορασει οσα περισσοτερα απο τα cd που ειχε ακουσει. Οι ιδεες απο κεινο το βραδυ εγιναν cd με το ονομα "Gulag Orkestar", το ονομα του νεου Zach Condon. Το ονομα του συγκροτηματος...

B e i r u t

Πρωτη φορα που τους ακουσα, θα ηταν στην εκπομπη του Χρηστου Παπαμιχαλη στον Μελωδια. Την επομενη μερα και εχω σαν αυτον αγορασα το cd. Το Flying Club Cup μολις βγηκε και αυτο. Πριν καποιους μηνες αγορασα και το "Cheap Magic Inside". Την ταινια αποτελουν τα τραγουδια του Flying Club Cup που κανανε οι Beirut με τους La Blogtheque. To τελευταιο διπλο "March Of The Zapotec/Real People Holland" ηρθε την Παρασκευη και δεν το εχω ακουσει ακομα.

Τα βιντεακια της ταινιας βρισκονται και στο site του Flying Club Cup. Ολα εκτος απο ενα. Ισως το αγαπημενο μου κλιπακι απο το "Cheap Magic Inside".. Το "Α Call to Arms".

Μου αρεσει απιστευτα η ατμοσφαιρα της ταινιας.

Χαλαρωνοντας στην ταρατσα και παιζοντας ποδοσφαιρο με τα κουτακια.

Παιζωντας το A Call to Arms

Καλωντας την μπαντα για το Nantes

To Nantes παντα μου δινει την αισθηση ενος ξυπνηματος στο σπιτι με ολους τους φιλους ακουγωντας αγαπημενες μουσικες, ενω ο Zach διευθυνει σαν μαεστρος την μπαντα

και εδω τραγουδαει μαζι τους.

Αλλαζωντας οργανο απο το Nantes στο A Sunday Smile
Χορευωντας στους δρομους του Brooklyn

Πριν αρχισει το μεγαλο παρτυ...

Ηχογραφωντας τις (μουσικες) σκεψεις του

Οι σκεψεις αντηχουν στο δρομο ενω το παρτυ εχει αρχισει.

Κυριακη, ωραια μερα...

ωρα για βολτα στο παρκο...

In the Mausoleum, παιζωντας drums στην κουζινα.

Τhe Flying Club Cup εκει που ολα τα παιδακια...

θα ηθελαν να ειναι, σε μια αποθηκη με παγωτα.


Ο τιτλος του ποστ ειναι απο το In The Mausoleum του The Flying Club Cup.

και τα snapshot απο το Cheap Magic Inside

3 comments:

Μενεξεδιά said...

και τα μυαλά στα κάγκελα!

mierdito said...

για τους Beirut ή την Μενεξεδια?

Μενεξεδιά said...

Άργησα να το δω :( σορι!

Για τους beirut φυσικά, η Μενεξεδιά δεν έχει μυαλά.