S2 Skype Phone

Ειναι ενα ποστ που θελω να κανω εδω και δυο-τρεις βδομαδες. Απευθυνεται μαλλον σε οσους μενουν Βρεττανια Ιταλια και αν καποιος ξερει για αλλες χωρες ας ενημερωσει.

Πριν κανενα μηνα ηθελα να κανω συμβολαιο στο κινητο γιατι ημουνα με καρτοκινητο και μιλωντας με μια φιλη μου στην Ιταλια μου ειπε οτι εχει παρει ενα κινητο απο την Tre Italy(3), το S2 Skype Phone που σου εδινε την δυνατοτητα να συνδεεσαι στο Skype απο το κινητο σου. Το εψαξα και τελικα και η 3 στην Βρεττανια εχει κινητο με τις ιδιες δυνατοτητες.

Τα θετικα απο αυτο ειναι οτι:

  • Αν εχουνε δυο ατομα το Skype phone μπορουν να μιλανε απεριοριστα μεταξυ τους
  • Μπορουν να σε παιρνουν στο κινητο μεσω Skype οπου κι αν εισαι απο οποιοδηποτε μερος του κοσμου δωρεαν
  • μπορεις ακομα να χρησιμοποιεις το Skype για να μιλας σαν chat.
  • Μου ειχανε πει οτι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις για κλησεις απο το κινητο μεσω Skype Out αλλα δοκιμασα χ8ες και πηρα στην Ελλαδα σε κινητο και με χρεωσε κανονικα τα λεφτα στον λογαριασμο του Skype. Αν σκεφτει κανεις οτι ειναι πιο φτηνο να περνεις απο Skype παρα απο το κινητο, συμφερει. Επισης πληρωνω καθε μηνα 3.5 ευρω/λιρες στο Skype για απεριοριστα λεπτα σε σταθερο και παλι μπορεσα να παρω απο Skype/κινητο και δεν με χρεωσε καθολου.


Τα αρνητικα ειναι οτι...

το κινητο ειναι γενικα χαλια. Ειναι πολυ βασικο, δεν εχει πολλες λειτουργιες. Ακομα ψαχνω πως μπορεις να δεις την αναφορα στα μηνυματα. Τα contacts δεν ειναι συμβατα με αλλα κινητα (Sony Ericcson βασικα που δοκιμασα) και πρεπει να τις περασω μια μια! Δεν αναγνωριζει ολους τους ελληνικους χαρακτηρες (τους μικρους και οσους δεν ειναι κοινοι με τα αγγλικα, Θ,Π,Σ,Δ,Φ,Γ,Ξ,Λ,Ψ,Ω και δεν ξερω αν ξεχασα καποιο). Αντι για τον χαρακτηρα φαινεται ενα τετραγωνακη, μπορει να το δει καποιος στην φωτογραφια με τις επαφες του Skype. Αν συνδεσεις το κινητο στον υπολογιστη μπορεις να τα διαβασεις.


Μπορεις να μπαινεις στο ιντερνετ κανονικα facebook msn (το εικονιδιο σαν των windows δεξια απο το facebook). Αλλα δεν τα χρησιμοποιω οποτε δεν μπορω να σχολιασω παραπανω. Παντως απο θεμα οικονονιας συμφερει για το skype.



No comments: