Αεικίνητον

Τελος Νοεμβριου...Χαζευοντας τα απειρα, κυριως μουσικα post του M.Hulot. Ενα ποστ μου τραβαει την προσοχη. Αναφερεται σε σβουρες. Το σβουροποιείο «Αεικίνητον»

Σβουρες....παιδικα παιχνιδια. Δεν ειχα καποιο ενδιαφερον για αυτες αφοτου μεγαλωσα, μεχρι την χρονια μου στο Εξετερ. Εκει γνωρισα μια καλη μου φιλη την Χρυσα που εκανε συλλογη. Ταξιδι μου στην Πραγα, Αμστερνταμ, Εδιμβουργο και μικρα μου δωρακια. Στην Χρυσα και αλλους φιλους με σβουριτσες. Αποκτησαν νοημα.

Παιδακι να γυρνας γυρω-γυρω ολοι!!!...

Σβουρες και αντικειμενα να περιστρεφονται. Αγαπημενη ασχολια των ατομων με αυτισμο.

Η ιδεα ηρθε αμεσα και με μια συναδελφο, σαββατιατικο καφεδακι και βολτουλα στο μαγαζι-εργαστηρι του Κωστα και το Αεικινητο. Ειχε προηγηθει δικο μου μαιλ μεσω του site του με πολυυυυυυυυυ καλα λογια που πηγασαν απο φωτογραφιες που ειδα στο site του.

Πρωτη εντυπωση??? Ενα εργαστηριο...με πολλα κουτια με σβουρες, αλλες που δεν ηταν ακομα ετοιμες, κομματια τους και διαφορα υλικα.

Παρατηρουσαμε τον χωρο, δυο μας, ο Κωστας ηταν χαμενος στο πισω μερος και μας φανηκε καπως...το περιμεναμε πιο οργανωμενο...Οχι οτι δεν μας αρεσε αλλα ο αυτισμος (μας) χτυπουσε...Ισως να περιμενε και η φιλη μου κατι σε μαγαζι.

Προταση για καφεδακι απο τον Κωστα και μεχρι να ετοιμαστουν τα καφεδακια και να τα πιουμε συζητηση. Για τον ιδιο, εμενα, την Βανα (συναδελφο), τις σβουρες. Του φανηκε (και εμενα ειναι η αληθεια) σαν συνεντευξη. Αλλα βοηθησε να μαθει ο ενας τον αλλο στα γρηγορα και να σπασει ο παγος. Κατι που χρειαζοταν γιατι μειναμε στο μαγαζι περιπου 3 ωρες.

Ο καθενας μας τελικα κραταει μεσα του και κουβαλαει μια μικρη ιστορια. (Περισσοτερα για τον Κωστα και το μαγαζι θα διαβασει καποιος στο ποστ του Μ. Ηulot και στο site του Αεικινητου.)

Και μετα τα παιδακια πηγαν να παιξουν. Πολλες ερωτησεις για καθε σβουρα, παιχνιδι με ο λ ε ς για να δουμε αν τα καταφερνουν. Θυμηθυκαμε ενα κοριτσι στην δουλεια που μπορει να περιστρεψει και την πιο δυσκολη σβουρα που κανεις εκπαιδευτη δεν...

Μια φωτογραφια χιλιες λεξεις...πολλες φωτογραφιες και πολλα χαμογελα!!! :-D




Τεραστια σβουρα που γυρναει (μια φορα δοκιμαστικε) με μηχανημα, που ανακατευει υλικα σε οικοδομες αν θυμαμαι.






Αναποδες σβουρες!!!!




Ελικες απο αεροπλανακια (μια απο τις αγορες μου)





Ισως οι πιο κλασσικες σβουρες






Παρτα ολα...παρε ολες τις σβουρες...Ειναι τρελο κολλημα!
Σβουρες του Αεικινιτου στον Παλιο Παντελεημωνα Πιεριας, Χριστουγεννα 2009!!!
Να ευχαριστησω τον Κωστα για την υπομονη που εδειξε και με μενα και με την Βανα για τις ερωτησεις μας και τα παιχνιδια μας-παλιμπαιδισμους μας και φυσικα για την χαρα που μας εδωσε.

3 comments:

roadartist said...

A τι ωραία ρε συ!! Τέλεια όμορφα χρώματα!!

MiKy said...

xαρά θεού οι σβούρες!! δε μπορω να αποφασίσω ποιές μαρεσουν πιο πολύ... ή μάλλον ξέρω: οΛΕΣ!!!

aeriko said...

@Roadartist
Και ακομα πιο ωραια η αισθηση του να εισαι εκει. Αξιζει να κανεις και εσυ μια επισκεψη...θα σε γεμισει!

@Miky
Δεν ξερω αν θα αρεσαν στον μικρο οι σβουρες αλλα σε σενα σιγουρα!!!

υγ...πλησιαζει το πασχα :)