Τεταρτη βραδυ, νοιωθω οτι ειναι Παρασκευη ή Σαββατο απο την κουραση, αλλα αυτο θα σημαινε οτι την επομενη θα μπορουσα να ξυπνησω αργα.
Αλλα δυστυχως δεν γινεται.

Το Σαββατοκυριακο περασε με σεμιναριο για την επικοινωνια που εγινε απο τους Νορβηγους συνεργατες. Αυτες τις μερες ειναι το πρακτικο. Ειδα και μετα απο χρονια ενα παιδι που ηξερα απο τις κατασκηνωσεις και δουλευει στο παραρτημα του Βολου. Ωραιες τυχαιες αναμνησεις.
Μεσα στα 2 οχταωρα του ΣΚ, τα 4 10ωρα τις προηγουμενης βδομαδας, την συναυλια των Gotan Project την προηγουμενη Δευτερα κατευθειαν απο Λαρισα. Το απεραντο περπατημα πριν και μετα την συναυλια με την Μαριαλενα, τις συζητησεις μας και τις φωτογραφιες μας.
Την μεταμεσονυχτια επισκεψη της την Τριτη.

Το ξενυχτι το Σαββατο το βραδυ με πολλες μπυρες και ρακι στην Ψυρρα. 6μιση ωρες συζητησης...

Ακομα μια φορα απεδειξα στον ευατο μου την ικανοτητα και τυχη να κρινω σωστα ανθρωπους. Ενας ανθρωπος που τις μερες μας στην Ολλανδια (βλεπε προηγουμενο ποστ) μου ειχε σπασει τα νευρα...αποδειχτηκε απιστευτη φιλη σε stand by me mode...Οπως ειπε η ιδια ειμαι ο πρωτος που ειδε κατι εκτος απο την εξωτερικη φανταστικη ομορφια. 2 σχολια που γινανε πριν 3 χρονια πριν 4 μερες βγηκαν αληθινα.

5 μερες και μετακομιζω...επιτελους σπιτι μου...Cant wait...

Στ'αυτακια...
Zoe - Sunshine on rainy day... Τοσο ταιριαστο σημερα.

Απο τον Σεπτεμβριο του '91, οταν αυτη η φιλη μαθαινε να μπουσουλαει... :-p

Capable or not?

Αν ειναι γαματη η φωτογραφος εμφανιζει την διπλασια τριχα...
Capable or not...

Cap ou pas cap στα γαλλικα...
Αν το εχεις βγαλει απο την ταινια...μου αρεσει ποί (οχι μονο γιατι θα εβγαζα λεφτα, αν βαζαμε στοιχημα...). Αλλα και γιατι θα ηταν ομορφο, και στην τελικη καποιος θα ειχε καταφερει να μην περασει αλλα να ερθεις...
Αν οχι...μου ερχονται πολλα στο μυαλο...


και το ποστ το κανω γιατι διαβασα αυτο! (κοχυλακια!!!!!!!)


Επισης εχω να πω οτι...συναυλιες...στις 30...Νταμάρι Πέτα
"Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει"

Δευτερα πρωι...

Αυτα τα εγραψα, περυσι τον μαιο (28/5/2009)...δεν το τελειωσα ποτε...και μαλλον δεν θα γραψω ποτε την συνεχεια...
Το θυμηθηκα το Σαββατο το βραδυ...και θελω να υπαρχει στις ιστοριουλες μου...

πριν απο ενα χρονο. Θυμήθηκα μιλωντας με φιλους οτι εχει περασει ενας χρονος απο το ταξιδι στην Ολλανδια (για πληροφοριες εδώ!) και οτι δεν εχω τελειωσει ακομα τα ποστ μου αν και εχω σημειωσεις στο notebook μου και τις διαβασα το ΣΚ.


Αυτο ειναι το 3ο μερος και εδω ειναι ο προαγγελος, το πρωτο και το δευτερο.

Δευτερα πρωι, ice-breaking games (διαφορα παιχνιδια που οπως λεει το ονομα τους σκοπο εχουν να σπασει ο παγος!). Επιτελους αρχιζουν να μπαινουν προσωπα στα ονοματα (names to faces) αν και ακομα οταν τα γραφω, δευτερα βραδυ, εχω προβλημα. Ειδικα με ατομα που τα ονοματα μοιαζουν, απο Αιγυπτο, Ισραηλ και Τουρκια.





Διαλεγωντας η καθε ομαδα μια αλλη χωρα πρεπει να κανουμε ενα μικρο σκετσακι παρουσιαζοντας την, σκοπος ειναι να δειξουμε οτι υπαρχουν στερεοτυπα. Για την Ελλαδα ηταν οτι μιλαμε δυνατα και ειμαστε χαλαροι, καφε στην πλατεια κλπ. Εμεις επρεπε να κανουμε τους Ολλανδους. Ναρκωτικα, Ποδηλατα και ομοφυλοφιλοι.







Ειμαστε υπευθυνoι για το στησιμο του τραπεζιου και το μαγειρεμα οπως και το πλυσιμο μετα. Οι δουλειες χωριζονται ανα χωρα με την σειρα. Ουσιαστικα ακομα συνηθιζουμε οποτε το στησιμο γινεται απο ολους, πραξη καλης θελησης.

Βολτες στο μοναστηρι του χωριου(Egmond-Binnen) το οποιο οπως ειπα λεγεται Adelbertusakker.

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη που καποιος αποφασιζει να παει να κλειστει σε μοναστηρι. Ειδικοτερα αν αυτος ειναι μικρος σε ηλικα. Δεν μπορεσα να το καταλαβω για τον μοναχο που μας υποδεχτηκε και ηθελε να γινει καλογερος απο τα 16 του αλλα δεν τον δεχτηκανε και επρεπε να περιμενει να γινει 18. (Οπως δεν καταλαβα πως εγινε, οταν το καλοκαιρι δεχτηκα ενα τηλεφωνημα απο μια φιλη μου για μια αλλη φιλη μας που ειχαμε χασει τα ιχνη της και τελικα μαθαμε οτι ειχε κλειστει σε μοναστηρι.).

To βραδακι η καθε ομαδα εκανε μια γρηγορη παρουσιαση για τον φορεα αποστολης του και μετα ...


παιξαμε παλι καποια παιχνιδια για να γνωριστουμε. Απο ενα ωραιο παιχνιδι με ενα πακετο τσιγαρα μεχρι "σι μαριο"! Το παιχνιδι με τα τσιγαρα μου χαρισε ενα διαλυμενο σωμα. Πιασμενος σε χερια και ποδια απο τα ανοιγματα. Αρχιζει το παιχνιδι και ολοι ειναι σε ενα κυκλο. Ο πρωτος πεταει το πακετο μεσα στον κυκλο και ο επομενος (εναλλαξ ο κυκλος, μια με το αριστερο και μια με το δεξι ποδι) μπορει να κανει μονο ενα βημα και να πιασει το πακετο. και αφου το κανει απο την σταση που ειναι να ριξει το πακετο εντος του κυκλου για τον επομενο.




Καταληξαμε να παιζουμε σι-μαριο...Ανακαλυψαμε οτι υπαρχει και στις υπολοιπες χωρες, με μικρες παραλλαγες.



Αργοτερα στο κλασσικο δωματιο (red house) τραγουδια, πειραγματα και βλακειες. Ειμαι τοσο εξαντλημενος που με 2-3 μπυρες ειμαι κομματια και ισα ισα που εχω χρονο για να γραψω στο notebook για το blog.

Τριτη πρωι. Επειδη η προηγουμενη ηταν η πρωτη ολοκληρη μερα και ειχαμε να αρχισει να γνωριζομαστε καλυτερα, το ξενυχτησαμε ολοι προσπαθωντας να μιλησουμε λιγο και να γνωριστουμε. Δυσκολο ξυπνημα με πρωινο μεχρι τις 8μιση, και παρα τεταρτο αναχωρηση...και καλα. Και καλα γιατι ειχανε ετοιμαστει ολοι εκτος των Ελληνων, οποτε σαν υπευθυνος ομαδας εγινα "σκυλος" για πρωτη φορα. Με μια σχετικη καθυστερηση αναχωρηση για Nijmegen για να δουμε το μουσειο Orientalis. Ενα μουσειο στις τρεις βασικες θρησκειες. Μουσουλμανισμος, Εβραισμος και Χριστιανισμος.





Πως μας ενωνουν, πως ενωνονται μεταξυ τους και καποια βασικα χαρακτηριστικα τους. Περισσοτερο βαση εδωσα στο εβραικο χωριο. Γιατι δεν ηξερα πολλλα και σε καποια στιγμη αντι να μας μιλησει η ξεναγος αρχισαν να μιλανε δυο κοπελες απο το Ισραηλ και μια απο την Πολωνια.

Γυρισμος στο Egmond με το λεωφορειο. Περναμε περιφερειακα του Αμστερνταμ οταν τελειωνει ο κοσμος την δουλεια του. Μποτιλιαρισμα. Φρικη. Ευτυχως που υπαρχουν και τρενα για οσους μπορουν.

Γυρισμος και φαγητο. Υστερα συζητηση για τις διαμαχες. Αιγυπτος-Ισραηλ. Ελλαδα-Τουρκια. Συζητηση για τις στερεοτυπα και παρεξηγησεις στις θρησκειες. Δυο ειδη τζιχαντ. Μεγαλη που ειναι η εσωτερικη διαμαχη για πιστη (μπορει να συγκριθει στον χριστιανισμο με και η μικρη που ειναι η μοναδικη μορφη πολεμου που δεχεται το Ισλαμ και γινεται εναντια σε αποστατες, στασιαστες, βιαιες ομάδες, μη ισλαμικους ηγετες ή μη Μουσουλμανων πολεμιστων. Ειναι ακομα, και ενας τροπος αμυνας του Ισλαμικου κρατους.

Τα γραφω και ειναι Τριτη βραδυ, αλλα ηδη εχω νοιωσει οτι περασαν οι μερες και μακαρι να τους ξαναβρω στο μελλον. Κατι που εγινε αρκετες φορες μεσα σε αυτον τον χρονο που περασε, με εξαιρεση ατομα απο Ισραηλ και Πολωνια που δεν καταφεραμε να βρεθουμε.

Σκεφτομενος το ποσο καλα περναμε και ποσο χωρισμενοι ειμαστε σαν λαοι και ποσο εχθρα για παραδειγμα, βγαζουν καποιοι εθνικοφρωνες Ελληνες μου ερχεται στο μυαλο το Politik Kills του Manu Chao.

Οι Πολωνοι περιμενα να ειναι "κρυοι" αλλα ειναι απλα γαματοι. Ποσο επισης ευκολα μπορεις να κρινεις λαθος καποιον. Μια κοπελα που στην αρχη μου φανηκε snob και επιθετικη και σημερα (Τριτη) το πρωι αρχισαμε να γελαμε. Και οι δυο παρατηρησεις ειναι γραμμενες στο notebook μου. Ενα χρονο μετα εχουν αποδειχτει σωστες περα για περα. Με τους Πολωνους αν και δεν εχω βρεθει, οταν επικοινωνουμε ειναι σαν να μιλαμε καθε μερα. Με την κοπελα, βρεθηκαμε τα Χριστουγεννα Ελλαδα. Περασαμε τελεια και οποτε μιλαμε ανοιγομαστε σαν να γνωριζομαστε χρονια. Με ακομα μια κοπελα που δεν ηταν και το καλυτερο μου οταν ειμασταν εκει τις πρωτες μερες, αποδειχτηκε απο κεινα τα τυπακια που σε κανει να τα θαυμαζεις καθε μερα και περισσοτερο.

Γενικως τις πρωτες μερες αρχισα να σκεφτομαι τα στερεοτυπα. Στερεοτυπα αυτισμου (για μενα) ενα παιδι χωρις λογο και με απροβλεπτη και επιθετικη συμπεριφορα. Στερεοτυπα αλλων λαων. Στις φωτογραφιες στην αρχη φαινεται ενα παιχνιδι με πατατες και στον πινακα ερωτησεις για τις πατατες.

Ο καθενας μας θα ελεγε οτι καθε πατατα ειναι ιδια σωστα? Πηραμε απο μια τυχαια πατατα, επρεπε να περιγραψουμε μια ιδιαιτεροτητα της και μετα να τις βαλουμε ολες μαζι και να προσπαθησουμε να βρουμε την δικια μας.

Fraud

Τεταρτυ το βραδυ...κομματια...8μιση - 4μιση δουλεια, 6μιση - 8μιση στην απογευματινη, με απιστευτο περπατημα ολο το διωρο και λιγα χτυπηματα στο κεφαλι...περπατημα απο Ομονοια στον Λυκαββηττο να δω Μονικα...μονος. Παρεα με την ψηφιακη μου, λιγες μπυρες και σκεψη οτι θα αξιζει.

Ηταν απιστευτη, και εδιωξε ολη την κουραση, ακομα με επιασε κραμπα και δεν ειχα χωρο να τεντωσω το ποδι...
θα ακολουθησει ποστακι οταν ανεβασω ολα τα τραγουδια...


In the sky I saw the sun
In the sky I saw the moon
In the sky I saw the stars
But I've never saw a cloud

On the ground I found some friends
On the ground I found a lover
But I've never called their names

In the sky I saw the sun
In the sky I saw the moon
In the sky I saw the stars
But I've never saw a cloud

On the ground I found some friends

On the ground I found a lover
But I've never called their names

Το ανεκδοτο της ημερας...

Ένας πυρομανής, ένας κτηνοβάτης, ένας σαδιστής κι ένας μαζοχιστής πίνουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια. Περνάει μια πολύ όμορφη γάτα.
 
Κτηνοβάτης: "πω-πω, τί γάτα είναι αυτή..."
 
Σαδιστής: "πριν την παραλάβεις, να την χτυπήσω?"
 
Πυρομανής: "μόλις τελειώσετε κι οι δυο, να την πάρω να την κάψω?"
 
Μαζοχιστής: "νιάαααουου"

Final Countdown

 Ενω η Μαριαλενα περιμενει να μαθει να περπαταει ξανα...και να τρεχει...στασου μυγδαλα...

Ενα ωραιο σαουντρακ για την καθοδο απτνΑρτα στην πρωτευουσα...
(και για οποιον αλλο επιθυμει...)
Καλο καλοκαιρι μικρη!

Αυριο πρωτη μερα στην καινουργια δουλεια. Με ανευ αποδοχων απο την προηγουμενη, δοκιμαστικα για μια βδομαδα. Να δω αν αντεχω την καινουργια...

Αν τον Οκτωβριο γυρνωντας σπιτι καταδαγκωμενος η τοτε κοπελα μου ειχε τρομαξει, τωρα που θα γυρναω σπιτι μαλλον αρκετα χειροτερα, οι αντιδρασεις? Ο καιρος θα δειξει...τουλαχιστον υπαρχει ψυχολογικη προετοιμασια.

Στα ηχεια Just A Boy - Angus and Julia Stone
και Is oria mu - Encardia & Roberto Licci

Κολλήματα #40 (I've Been Loving You Too Long)

I can't stop now......

To αυθεντικο!
Otis Redding


Το τελειο!
Tindersticks


και τα υπολοιπα
Seal

Seal - I've Been Loving You Too Long

Seal | MySpace Music Videos


Cat Power


Rolling Stones


Ike and Tina Turner


Tom Jones


και μια ωραια φωνη που δεν ηξερα...
Marc Broussard

My way...

to fall in love...

ωραια ηθοποιος...και ωραια διασκευουλα σε Tom Waits



Σημερα πηγα και ειδα ενα καινουργιο χωρο...για δουλεια...
ειδα δυο γνωστα προσωπα...πολλα αγνωστα, αλλα ολα χαμογελαστα...
Ισως ετσι να φαινονται.
Μου μιλησαν ομορφα και με ιδιες ιδεες. Σε πρωτη φαση να με εποπτευουν σε καποιο παιδι εκτος.

Δικια μου σκεψη μηπως συνεργαστουμε απο Σεπτεμβρη.

Αν δεν κατσει η εποπτεια για τωρα. θα δειξει...

Our ideas can get quite ill
....
What places we can travel to And how to get there India Philippines Cuba Brazil
....


Τουλαχιστον εχω κρατησει σταθερο το κομματι του μενω εδω.

......

Στην προσπαθεια να προφυλαξω σημερα ενα αγαπημενο προσωπο, ισως και να το τρομαξα και να χαλασουν παλι οι ισσοροπιες μας...ας ειναι...το αξιζει..οπως μου ειπε και η Κ. Κανε οτι λεει η καρδια σου και θα καταλαβει...και αν ειναι να βρειτε ισσοροπιες θα γινει οταν πρεπει...
Que Sera Sera...The future is not ours to see...whatever will be will be...
.....
Σημερα πηρα και την πιστοποιηση απο τον Ερυθρο Σταυρο για πρωτες βοηθειες...Αυπνος και κακοδιαθετος...θαυμα θαυμα που περασα..και ενα μεγαλο ευχαριστω στην Μαρια που εκανε το θυμα και οταν κολλησα εκανε υποδειξεις...

Στα ηχεια
Smolik feat. Mika Urbaniak - Who Told You?
Pink Martini - Que Sera Sera