Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή




Προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο κ.Υπουργέ



Δημοσιεύουμε αυτό το κείμενο, εκπαιδευτικοί που απασχολούμαστε στην Ειδική Αγωγή, απευθυνόμενοι σε σας για να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ με τον πιο έντονο τρόπο, για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθυστέρηση που υπάρχει φέτος στην ανακοίνωση των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.



Είναι γνωστό ότι και στην Πρωτοβάθμια και περισσότερο στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κύριος όγκος δασκάλων και καθηγητών, που απασχολούνται στην Ειδική Αγωγή, είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Για όλα τα παιδιά, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, η κάθε σχολική ώρα είναι πολύτιμη και δεν αναπληρώνεται αν χαθεί.



Κάθε χρόνο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και καθυστερήσεις, στην κάλυψη των κενών. Με αποτέλεσμα είτε να μην διορίζονται καθόλου εκπαιδευτικοί για αυτά τα παιδιά ενός άλλου Θεού (πέρυσι μάλιστα σε κάποιες περιφέρειες υπήρξαν κενά καθηγητών, όπως προσωπικά γνωρίζουμε οι γράφοντες για τυφλά παιδιά, για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες κλπ ), ή στην καλύτερη περίπτωση να φτάνει Οκτώβρης και τότε να στέλνονται ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.



Κι αυτά, όταν οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πέρυσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τις προσλήψεις των υπόλοιπων αναπληρωτών γενικής παιδείας, όπως εξάλλου προβλέπει και ο νόμος.



ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να φανταστούμε πότε θα αρχίσει φέτος η σχολική χρονιά, πότε θα έχουν καθηγητές για να κάνουν μάθημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ΟΤΑΝ 31 Αυγούστου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ούτε καν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών! (Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων, όπως γνωρίζετε, δίνονται προθεσμίες για τυχόν ενστάσεις, οριστικοποιούνται οι πίνακες και ΚΑΤΟΠΙΝ ανακοινώνονται οι ΠΡΩΤΟΙ διορισμοί αναπληρωτών, γνωστή ως α φάση...) Εκτός από τα παραπάνω θέλουμε να προσθέσουμε ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ. γιατί τέλος Αυγούστου δεν γνωρίζουμε, ούτε αν (εφόσον δεν ξέρουμε τη σειρά κατάταξής μας στους πίνακες) ούτε πού θα δουλέψουμε φέτος έτσι ώστε να κάνουμε ένα στοιχειώδη προγραμματισμό της ζωής και των οικογενειακών μας υποχρεώσεων...



Πότε θα ανακοινωθούν οι πίνακες;

Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις;

Θα καλυφθούν έγκαιρα τα κενά με αρκετούς διορισμούς;



Με τιμή

Οι εκπαιδευτικοί

Αλεξοπούλου Ελεάννα

Καλαμποκά Γεωργία

Λάζου Μαρίνα

Παπαδοπούλου Μελίνα

Mierdita