Το μεγαλο παρτυ...



Απο το site της LIFO,

Λίγα στοιχεία ακόμα.

1. Ο χώρος είναι αχανής. Ενα παλιό εργόστάσιο που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ και χωράει τουλάχιστον 7.000 άτομα. Έχει διαμορφωθεί άψογα για την περίσταση -οπότε, όλοι οι καλοί χωράνε.

2. Μπαίνοντας μέσα υπάρχει πάρκινγκ για όλους. Θα υπάρχουν ειδικοί παρκαδόροι να σας βοηθήσουν

3. Ποτό άφθονο, καθαρό και δωρεάν.

4. Οι Στέρεο Νόβα ετοιμάζουν και ένα φιλμάκι που θα προβληθεί πριν το live τους.

5. Ξέρουμε ότι θα έρθουν μέχρι και με πούλμαν από όλη την Ελλάδα. Από Αγγλία, από Ελβετία. Το ξέραμε οτι οι Στέρεο Νόβα έχουν γράψει ιστορία, όχι όμως ότι τους θυμούνται τόσο δυνατά.

6. Η Πέτρου Ράλλη είναι κάθετη στη Πειραιώς, στρίβεις δεξιά λίγο πιο κάτω από το Μουσείο Μπενάκη, κατεβαίνοντας για Πειραιά. Οι Εγκαταστάσεις Μπήτρου είναι στον αριθμό 38, δίπλα στα Μπισκότα Παπαδοπούλου, θα δείτε τα φώτα και θα μπείτε.

7. Ελάτε όλοι. Φέρτε και τους φίλους σας. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά της LIFO με τα άλλα μέσα. Να δίνεις δωρεάν στη πόλη τον ανθό των νέων πραγμάτων και ό,τι εκλεκτικό αξίζει απ' τα παλιά. Free Prees, Free Music, Free Parties.

It's a perfect day for letting go


Νεα νεα....Μας εριξε ενα χιονακι την Κυριακη το ξημερωμα, αλλα το πρωι που ξυπνησα το ειχε ψηλολιωσει, η φωτογραφια ειναι το μεσημερι στο μεγαλο παρκο. Στο βαθος οτι εχει μεινει απο το χιονι σε ενα γηπεδο bowls.

Νεα απο την δουλεια...Πηγαμε στο βουνο και γυρισαμε. Οχι τοσο ομορφα οσο την προηγουμενη φορα, κυριως επειδη ηταν ανοιξη την προηγουμενη φορα και ειχε περισσοτερα χρωματα. Αλλα ειχαμε περιπετεια. Την Δευτερα μεσα στην βροχη, τον αερα και την ομιχλη για πορεια 3.5 χλμ και την Τριτη με μια υπεροχη μερα, σε μια πορεια που θα βγαινε 7-8χλμ αλλα κολλησαμε στην λασπη! Ηταν πιο δυσκολη απο οτι περιμεναμε, ειχανε ερθει και καποιοι μαθητες σαν ημερησια και ηταν πιο δυσκολο να κοντρολαρεις τοσο μεγαλο γκρουπ. Αφου βγαλαμε ενα δυσκολο εδαφος. Πηραμε τον κατηφορο...Ευκολα τα πραγματα.

Να ξερετε οτι! Αν πατε καπου και εχει χορτα και λασπες, να πατε στα σκουρα. Εκει ειναι πιο στεγνα. Το εμαθα δια της εκπαιδευσης. Περπατουσα πιανοντας μια μαθητρια για να εχει ισσοροπια και ηθελε να παει στα ανοιχτοχρωμα που ηταν πιο επιπεδα. Κατεληξα με το ενα ποδι μεχρι το γονατο στην λασπη. Η πατουσα νουμερο 47 ειχε γινει αγκυρα στην λασπη και δεν εβγαινε, με τραβηξανε 2 ατομα και βγηκα με δυσκολια. Ξεχασα να πω, λασπη και προβατοσκατουλες χρονων. Το ενα ποδι αδιαβροχο στην ασφαλεια των αρβυλων, το αλλο στο σκατο και στο νερο... Life sucks!

Στην δουλεια εκανα την ετησια αξιολογηση, αντι για 45 λεπτα κρατησε 2 ωρες και δεν εβγαλα νοημα. Τι θα κανω στο μελλον εδω. Την αλλη βδομαδα επισημα θα ειμαι μονιμος στην εταρια. Εκανα και την πρωτη μικροδιδασκαλια στο μαστερ στους συμμαθητες και πηγε καλα. Ας ειναι καλα οι Little People. Με ξελασπωσαν για ακομα μια φορα και τους χρωσταω ποστ. 3 βδομαδεσ ακομα και κατι ψηλα...

Απολαμβανω OFF Radio.
Δεν εχω χρονο να ακουω παντα, αλλα...εχουν τα offcasts. Σε μορφη mp3 οι εκπομπες ετοιμες για κατεβασμα. Δεν ειχα σκεφτει ποσο ομορφο ειναι μεχρι που κατεβασα τις δυο εκπομπες του Κομνηνου για τις 100 τραγουδιστριες. Μου θυμισε εποχες κασσετας. Οπως εχω γραμμενη εκπομπη ακομα απο Rock Fm του '92 (Βαρεα και ανθυγιεινα), του Κανακη (στον Αντ1 Θεσσαλονικης, "Τι ακουει η Θεσσαλονικη") και πολλες απο 8.90 Diva Music Channel, παλιος σταθμος στην Λαρισα μονο με μουσικη. Ακους την εκπομπη οποτε θελεις, ακομα και στο mp3 κανωντας βολτες.

Στην εκπομπη του Κομνηνου ακουσα 80ηλες που ειχα ξεχασει και ακουσα επιτελους ποιος τραγουδαει τι απο ραδιοφωνικα τραγουδια. Αυριο θα ειναι στα studio του OFF οι Prefabricated Quartet στις 12 το βραδυ. Εχει και μια εκπομπη αφιερωμενη στους Cure.

Δευτερα βραδυ στις 9 αφιερωμα στους Στερεο Νοβα, ξανα συναυλια τους στις 5 Δεκεμβρη μετα απο χρονια. Αχ και να μουν εκει... και Τεταρτη στις 9 αφιερωμα σε μουσικες απο soundtrack.

Prefabricated Quartet - Heroes


*O τιτλος απο τον πρωτο στιχο του Doing the Unstuck - Cure

Κολληματα #21 (Μερα αδειας - ραδιοφωνικα)


Κι αλλα κολληματα, φταιει ενα μηνυμα που πηρα το πρωι και κατι τετοιες απροσμενες χαζες επικοινωνιες σου φτιαχνουν την μερα. Φταιει οτι εχω αδεια και ειμαι ολη μερα σπιτι και ειναι τελεια αισθηση να εισαι σπιτι, να καθεσαι και να ξερεις οτι οι αλλοι δουλευουν και συ να χαζευεις σε ραδιο εφημεριδες και τηλεφωνα. 

Χθες ακουσα στο ραδιο το:
Fade Into You - Mazzy Star (Η Sandoval στο βιντεο μου μοιαζει για 10 χρονων)
και μου ηρθε στο μυαλο αυτο
Nobody has to know - Spain (ξημερωματα ακουγωντας offradio το επαιξε ο αυτοματος, και ειναι τραγουδι που εχω να ακουσω 2-3χρονια, συμπτωσεις!)I want you - Elvis Costello (Το παιξαν οι αυτοματοι Μελωδια και Off χθες)
Slipping Away (Crier La Vie) - Moby & Mylène Farmer
That's when I reached for my revolver - Moby
Go - Moby (Οι μουσικες μεταλλαξεις του Moby μου βγαζουν κατι απο τις αλλαγες στην ζωη μας.
Περιπλανετα - Ινφο (Periplaneta americana, η αμερικανικη κατσαριδα, περιπλανιεται ... αναμεσα σε δυο πολεις, αναμεσα σε σπιτι και δουλεια.)
Κατερίνα Κατερινάκι - Πασχαλης (εχουμε και επιλογη Ρινα Κατερινα - Κωστας Μπιγαλης, Χρονια Πολλα σε ολες τις Κατερινες). Αλλα τραγουδια με Κατερινες δεν βρηκα.

Κολληματα #20 (17/11 - 24/11)



Ελα - Ελεωνορα Ζουγανελη
Ενα κλεμμενο ποδηλατο - Στερεο Νοβα
Να ‘χα μια θάλασσα έξω απ’ το σπίτι μου
κι όποτε βρέχει να πετάω απ’ το μπαλκόνι μου
κρατώντας το χέρι σου για πάντα
στις φραουλένιες πεδιάδες, στις γραμμικές κοιλάδες
Κι όπως συγκρούεται ένα αεροπλάνο στο μυαλό μου
να γίνει το σώμα σου ένα με το δικό μου
Πες μου, πες μου, τι σκέφτεσαι για μένα
όταν τα σώματά μας στέκουν σταυρωμένα
κι από ένα σημείο της Γης αυτός ο ήλιος ανατέλει

Missing you - Monsieur Minimal (ακομα κατι εγχωριο, αυτη την φορα απο Θεσσαλονικη)
La Valse d'Amelie - Yann Tiersen
Summer in Siam - The Pogues
Fairytale of New York - The Pogues
και τα δυο ειναι απο την ταινια Basquiat. Το πρωτο υπαρχει στο soundtrack και το δευτερο παιζει στους τιτλους αρχης, στο βιντεακι απο κατω, απιστευτη ταινια με πολλα σημαντικα ονοματα.
Iris - Goo Goo Dolls (απο το soundtrack του City of Angels)
Travellin Light/Devil in Disguise - JJ Cale Για εναν παραξενο λογο οποτε ψαχνω στα mp3 να ακουσω κατι χωρις να ξερω τι, θα σταματησω πανω σε μπλουζ. Τις περισσοτερες φορες πανω του. To Grasshoper εχει λιωσει σε βινυλιο/cd και mp3 και με συντροφευει πολλες νυχτες ακομα και τωρα και τα δυο τραγουδια ειναι απο κει.

Epistrofi apo ta palia




Ypo8etw 8umastai thn kopela ths fwtografias. Oloi sxedon exoume dei James Bond kapoia stigmh. Tragoudouse kiolas. Agaphmena kalokairina tragoudia, diaskeuh to La Vie En Rose

to Libertango (I've Seen That Face Before)


kai epanhl8e meta apo 20+ xronia kai mporw na pw oti mou aresei gia tragoudi se mparaki h' gia prwino 3upnhma.

Dance...



Σημερα (καλα χθες δηλαδη αλλα μην το κανουμε θεμα, αλλα βασικα επειδη ειμαι γαματος, θα αλλαξω την ωρα του ποστ να φαινεται, 21 νοεμβριου), γιορταζουν δυο θαμωνες του blog. Δεν λεω ονοματα για να μην τα δωσω...

Σκεφτηκα να τους αφιερωσω αυτο το τραγουδι, γιατι...γιατι...μου αρεσει εμενα βασικα και νομιζω οτι θα σας αρεσει εσας και τα κερασματα με εικονικες καριοκες και ευχαριστω δεν παιρνανε...περιμενω ρακι απο την μια και ρακι απο την αλλη. Αντε να πιω ρακομελα να ζεσταθω γιατι ερχεται χιονι.

Χρονια πολλα λοιπον!

Alkis Zopoglou & Kontrabando

Δεν ξερω πως ξεφυτρωνουν ετσι, τοσο ομορφοι ηχοι. Παλι απο ψηλα, απο Καβαλα αυτη την φορα. Ακουσα πριν λιγο στο ραδιο ενα κομματι απο τον δισκο Elephant. Alkis Zopoglou & Kontrabando.




Αυτο το οργανο που ειμαι τοσο αχρηστος να μην θυμαμαι ονομα και ειναι επιτραπεζιο και παιζεται με τα δαχτυλα ειναι τ ε λ ε ι ο!!!!!

σε σενα...



Γυρισα και σημερα ακουγα απο το πρωι απο 1-2 μαθητες για τον αγωνα της Γερμανιας με την Αγγλια στη Γερμανια σημερα. Φιλικο παιχνιδι εθνικων ομαδων. Τελευταια φορα που θυμαμαι να ειχανε παιξει ειναι 1η Σεπτεμβριου 2001, απο οπου και η φωτογραφια.

Με βαση το οτι οι δυο χωρες δεν εχουν τις καλυτερες σχεσεις. Αν και οι Αγγλοι ουτε με τους Γαλλους εχουν, με εμας, Ισπανου, Ιταλους και Πορτογαλλους υποθετω οτι εχουν επειδη ερχονται διακοπες, ηταν απο τις πιο ευχαριστες μερες των Αγγλων ποδοσφαιρωφιλων και οχι μονο. 1 - 5 μεσα στην Γερμανια με νικη μετα απο χρονια.

Δεν εδωσα σημασια στο παιχνιδι σημερα, κομματια απο την εκδρομη, πολυ δουλεια και παρουσιαση αυριο στο μεταπτυχιακο. Η αληθεια ειναι οτι θυμηθυκα τον αγωνα οταν κατεβηκα για λιγο κατω, ενω παιζοταν το παιχνιδι και τοτε θυμηθυκα.


1η Σεπτεμβριου 2001, ο αγωνας στην τηλεοραση, καθισμενος στο σαλονι. Φασαρια απο το σπιτι απο κατω. Μια μουρμουρα. Χτυπαει το κουδουνι και μπαινει ενας ξαδερφος μου με μερικες μπυρες. "Φανταστηκα οτι δεν θελεις εισαι κατω, οποτε εφερα μερικες μπυρες να δουμε το παιχνιδι μαζι, ουτε εγω γουσταρω."

Το ιδιο πρωινο ειχε πεθαινει η γιαγια μου 91. Ειχε μηνες σε κλινικη και το ευχομασταν αλλα οταν γινεται ειναι δυσκολο. Δεν μπορουσαμε να το πιστεψουμε οτι μια γυναικα που στα 88 της καθαριζε 2 σπιτια, μαγειρευε καθε μερα, εκανα τα ψωνια και για τα δυο σπιτια ανεβωκατεβαινωντας σκαλες συνεχεια, φτιαχνωντας γλυκα και πιτες για ολη την οικογενεια, οποτε περιμεναμε να φυγει. Ετσι λοιπον αυτος αγωνας εμεινε για παντα στη μνημη, για καποιον που ηταν περισσοτερο απο δευτερη μητερα μου. Με τον αδερφο και την μητερα να επωμιζεται το βαρος του μονη της, ειχα την γιαγια παντα διπλα. Και τα τεσσερα πιο δυσκολα χρονια ηταν τα χρονια μας στην Αθηνα, χωρις την παρουσια της. Χωρις να μαγειρευει και να μας προσεχει.

Το ιδιο βραδυ συνεχιστηκε με ενα τηλεφωνο στον Κωστα, να παω απο το σπιτι και να παιξω λιγο manager να ξεχαστω, να μην σκεφτομαι τιποτα και οσο εχει παει στο μαγαζι, μετα στο Φανκ να τον βρω να μου λεει βλακειες οπως παντα να γελαω και ο Τζο να μου ζηταει τραγουδια που μου αρεσουνε. Ενα τραγουδακι που βαζω ειναι το Junko Partner απο Dirty Dozen Brass Band. Θυμαμαι οτι το ειχα ζητησει απο Blues Wire- τελεια διασκευη, και απο τους Dirty Dozen Brass Band το Me like it like that, πρωτοακουσμενο απο Monie Monie Conniente. Το βραδυ ισως να ειχε τελειωσει με πατσα ολοι μαζι ή απλα μια αγκαλια και ενα tap on the back...

το ποστ στην γιαγια μου, τον Ηλια τον Αλκη και την Ευη που για διαφορετικους λογους δεν ειχαν ερθει και στον Κωστα.

Παιδεια...

Μου κολλησε ενοψει 17 Νοεμβριου...



Απο τις μερες του Χατζιδακι στο ραδιοφωνο και το cd Transformations του Κ.Βητα με πειραγμενα κομματια του Χατζιδακι.



Αυτο το mix ειναι δικια μου εφευρεση, μιξη. Με το Ευδοκια απο Στερεο Νοβα, το τραγουδι απο Transformations και το Robots απο Dousk

Don't believe everything you read

Ειχα γραψει για την συναυλια στο Βερολινο. Επειδη μας ειχε φανει πολυ χαζο να βρεθουμε για 24ωρες και βασικα το ταξιδι που θα κανω εγω. Sunderland - Edinburgh - Berlin και τουμπαλιν. Ετσι μεσα σε πολλες βλακειες που ακουστηκανε και σε σχεση με ενα σχετικο αρθρο σε μια εφημεριδα, αν θυμαμαι καλα. Αποφασισαμε να πουμε οτι ειμαστε και καλα αρραβωνιασμενοι και το βαλουμε στο facebook με τον γαμο στο Βερολινο. Οι ηλιθιες ιδεες!!!!

Οταν γυρισα στην δουλεια απο τις διακοπες, με ρωτησανε αν ειχα να πω κατι τελικα επρεπε να μου παρουνε δωρο...Δικαιολογουνται γιατι δεν ξερω ποια ονοματα ειναι για αντρες και ποια για γυναικες. Τον ΤερραΝεον στο exchange τον ρωτησανε αν ειναι gay. Ακουσαμε διαφορα ηλιθια σχολια απο φιλους και κεντρικο νοημα οτι εχετε χαζεψει τελειως.

Σημερα μλωντας με τον πατερα μου και λεγωντας βλακειες και στο οτι δεν εχω χρονο, μου ειπε φυσικα εχεις οικογενεια τωρα, εισαι αρραβωνιασμενος και γαμηθηκε στα γελια. Ειχα ξεχασει οτι ειναι στο facebook:) Το βραδυ μιλωντας με την μητερα μου το ανεφερα και τρελλαθηκε :) Πριν μερικες μερες μια οικογενειακη φιλη, της ειπε οτι ο γιος της, της ειπε οτι εχω αρραβωνιαστει αλλα δεν καταλαβε με ποιον. Υποθετω και να της ειπανε θα μπερδευτηκε...:) Η μητερα μου δεν ειχε ιδεα τι γινοτανε και απο που ηρθε... Δεν τις αρεσε η ιδεα να γραφω βλακειες. Μα γιατι...

Τεσπα...ειναι ενας καλος τροπος να φαινεται τι βλακειες μπορει να γραφει ο καθενας, και οτι δεν σημαινει οτι ειναι σωστες.

Καλο 3μερο....

That's Entertainment


Το αερικο προβληματιζει και προβληματιζεται...

Ξεκινησε τοτε. Εχω μπει σε μια διαδικασια παλης. Οχι ελληνορωμαικης. Κατι σε Δον Κιχωτη φερνω. Φοραω την πανοπλια και ορμαω. Σε φοβους που σερνω για χρονια και αγχοι. Συνυθως παραληρουσα. Εω αρχισει και παλευω τις τελευταιες μερες. Με διαφορους τροπους. Σκορ 4, τριλιζα, σκακι, μαξιλαροπολεμο, τεστ γνωσεων... Θεμα ψυχολογιας ειναι για να μαχηθεις. Δεν σημαινει οτι κερδιζεις παντα αλλα σημασια εχει αγωνιζεσαι.

Μιλαω με μια παλια φιλη τις τελευταιες μερες και μου περιγραφει ποσο εχω αλλαξει και πως. Ειναι πραγματα που δεν τα καταλαβανεις μονος σου. Αλλαζεις μαζι τους. Το ιδιο ειναι που σκεφτομαστε φιλους απο το σχολειο. Οταν ειμαστε μαζι νοιωθουμε 15 και συμπεριφερομαστε σαν 15. Κι ας εχουν καποιοι παιδια ή υπευθυνες θεσεις σε εταιριες. 

Πως καταλαβαινω εγω οτι εχω αλλαξει? Χθες ηπια στον Paul Weller 7-8 pint και ειμαι χαλια. Γονατα ..Μεση...κεφαλι...Ισχιαλγια και πονοκεφαλος. Οτι χειροτερο... Γερασα, δεν ημουν ετσι παλια.

Πως ηταν χθες? Τ Ε Λ Ε Ι Α ! ! ! ! Σχεδον...Δεν επαιξε το Sunflower...Μπουχουχου :-(

Support ηταν οι The Rifles, καθολου ασχημοι. Αν μπειτε και στο myspace θα τους ακουσετε...αρκετα δυνατοι...Ηταν και η ευκαιρια μας να πιουμε οτι προλαβουμε γιατι μετα στον Weller ειχε χοροπηδηχτο. Λιγο μπυρα λιγο ουισκι...χαλια το αερικο...αλλα καταχαζοχαρομενο...Ειχα καιρο να παω σε συναυλια τελικα, ή ετσι ενοιωθα. Η συναυλια ηταν στην Metro Arena στο Newcastle, νομιζω οτι χρησιμοποιειτε και για αγωνες χοκευ. Μεγαλος χωρος υποδοχης. Με πολλα stands για μπυρες και αναψυκτικα, φαγητο και αναμνηστικα. Μολις θυμηθυκα οτι πηρα μπλουζα...... :-S Μετα βγηκες ο Paul.. Εγω μια ζαλαδα για το τι εγινε. Αλλα ακουσα αυτο, That's Entertainment... Δεν φανταζομουνα οτι θα το ακουγα ποτε λαιβ και σιγουρα οχι απο τον τραγουδιστη τους (The Jam).

Μου ηρθανε στο μυαλο διαφορα αλλα τραγουδια εκεινης της εποχης μου. Οταν αρχισα να ακουω μουσικουλα. Specials, 

Who και το Quadrophenia (μπηκε στην λιστα το dvd και το soundtrack), Undertones Buzzcocks

That's Entertainment λοιπον...

Paul Weller

Σημερα ειναι η μεγαλη μερα!

Φευγω σε λιγο!!!

Ξεκινωντας απο τα παλια λιγος Paul!

The Jam - In the City

The Jam - Start

The Jam - Going Underground

Paul Weller - My Everchanging Moods

Paul Weller - Instant Karma

Paul Weller - Wishing on a Star

Paul Weller - Wild Wood

Paul Weller - You Do Something To Me

Paul Weller - Sunflower

Η τελεια Ελλαδα

Χαζευα σειρες κατα διαστηματα απο Ελλαδα.

Η νεα μοδα λεει να εχουν και ατομα με ειδικες αναγκες. Καποιος με αναπηρικο στα Αγρια Παιδια και ενας τυφλος στους Ατιθασους. Αλλα ολα τα προβληματα στην τηλεοραση.

Ο τυφλος δασκαλος βρισκει αμεσως δουλεια και εχει και βοηθο για το μαθημα. Κινειται στην πολη χωρις προβληματα. Δεν χρειαζεται μεσα μεταφορας, ή ακομα και αν χρειαζεται δεν εχει προβληματα να βρει στασεις κλπ κλπ οποτε και δεν χρειαζεται να τα δειχνουμε.

Στα αγρια παιδια κυκλοφορει παντου χωρις προβληματα. Μενει σε διαμερισμα και πηγαινει σε διαμερισμα φιλων του χωρις να εχει προβλημα να μπει στο ασανσερ. Οι περισσοτερες παλιες πολυκατοικιες που ξερω στην Αθηνα που εχουν σκαλια στο ισογειο απλα ετυχε να μην ειναι αυτες. Κανενας δεν παρκαρει στις διαβασεις. Τα σημεια στα πεζοδρομια για καροτσια και αμαξιδια ειναι τελεια φτιαγμενα. Παλι δεν υπαρχει αναγκη χρηση μεταφοριου μεσου ή αυτοκινητου. Ετσι και αλλιως η Αθηνα ειναι μικρη και ολες οι μετακινησεις γινονται με τα ποδια...

Ας ειχανε την ιδια βουληση και οι αρχοντες να εξαφανιζουν τα προβληματα....


Καλο ΣΚ!!!!!!

Ανθρωποι με θεληση

1)
Οταν ειχα παει την προπροηγουμενη βδομαδα στο Εξετερ και παρακολουθησα ξανα μαθημα στο πανεπιστημιο με τον καθηγητη μου, μας ειπε μια ιστορια.

Ειχε παει περυσι στην Ιρλανδια για ενα συνεδριο. Ειχανε βγει για μπυρα το ενα βραδυ και αφου φτασανε στην pub το ενα μελος της παρεας τον ρωτησε αν ηθελε μπυρα. Ηταν μια γυναικα γυρω στα 50+. Πηγε και εφερε τις μπυρες σε μια γεματη απο κοσμο pub και εκατσε να μιλησουνε. Που ειναι το παραξενο? Η (ας πουμε) Μα ηταν τυφλη. Στην αρχη νομιζε οτι του κανανε πλακα. Πως μπορουσε καποιος τυφλος να παει σε μια γεματη pub μεχρι το μπαρ, να παραγγειλει και να γυρισει πισω στο τραπεζι, κρατωντας στα χερια του pint μπυρας?

Η Μα οταν ηταν να παει στο δημοτικο δεν μπορουσε να βρει σχολειο να την δεχτει. Βλεπανε οτι ηταν τυφλη και λεγανε στην μητερα της, οτι δεν μπορουσανε να δωσουνε καποιον για βοηθο, δεν ειχανε τα χρηματα. Ετσι δεν την γραφανε στο σχολειο. Αφου προσπαθησανε σε αρκετα, η μητερα της, της ειπε "Δεν παει αλλο" στο επομενο σχολειο θα σε παρατησω απ΄εξω, δεν θα πουμε σε κανεναν οτι εισαι τυφλη και θα πρεπει να βρεις μονη σου τον δρομο για την ταξη. Η σκεψη της ηταν οτι αν εμπαινε μεσα σε ταξη και την γραφανε στο παρουσιολογιο, δεν θα μπορουσανε να την διωξουνε γιατι θα ανηκε στην δυναμη του σχολειου.

Ετσι στο επομενο σχολειο την παρατησε απ'εξω και αυτη προσπαθουσε να βρει τον τροπο να μπει στο σχολειο και στην ταξη. Δεν ηξερε που να παει, ηταν ενας χωρος που δεν ειχε ξαναβρεθει. Τα αλλα παιδια αρχισανε να πεφτουνε πανω της, να της φωναζουνε που δεν τους εβλεπε, να την σπρωχνουνε και να πεφτει κατω. Ειχε καταφερει να την νομιζουνε για κανονικη. Καποια στιγμη ηρθε μια η κοπελα διπλα της (η Ζι) και την ρωτησε τι εχει. Η Μα της απαντησε οτι ειναι τυφλη και οτι δεν ξερει που να παει και τι να κανει. Η Ζι της ειπε να την πιασει απο το χερι και να πανε ΜαΖι.

Μπηκανε κανονικα στην ταξη και μετα εγινε οτι ειχε σκεφτει η μητερα. Μπηκε στο παρουσιολογιο, καποια στιγμη καταλαβε ο δασκαλος οτι ειναι τυφλη, ο διευθηντης φωναξε την μητερα, της εξηγησε οτι πρεπει να παρει την Μα γιατι δεν μπορουσε να της δωσει βοηθεια στην ταξη και η μαμα ειπε οτι δεν μπορουσανε να την διωξουνε γιατι την ειχανε γραψει και οτι ηταν σιγουρη οτι η κορη της θα τα καταφερει.

Απο τοτε οι ΜαΖι ειναι αχωριστες, ηταν μαζι και εκεινο το βραδυ. Τελειωσανε μαζι το σχολειο και αργοτερα το πανεπιστημιο και πλεον δουλευουνε με ατομα με ειδικες αναγκες. Η Ζι την βοηθησε να περασει μεσα απο ολες της δυσκολιες και να ανεξαρτητοποιηθει οσο περισσοτερο γινεται.

2)
Και η αλλη ιστορια. Αξιζει να την δει καποιος χωρις να ξερει τι θα δει.

θα γραψω κατι στα σχολια για αυτην.

Ruby Tuesday


Αλλο τραγουδι για Τριτη? Κατι σε I don't like Tuesdays? Μα μονο σε μενα να μην αρεσουν? Καποια προταση για το ποστ της παρ' αλλης Τριτης (την επομενη βδομαδα θα ειμαστε στα βουνα και λογιζεται ωραια)

Καλη βδομαδα! εστω και καθυστερημενα.

Make Some Noise

Terra Neon - Respect στην πανεμορφη Λαρσα!

Κολληματα #19 (03/11 - 10/11)


Under the Bridge - Red Hot Chili Peppers
Delenta Est - Δημος Μουτσης
Δεν λες Κουβέντα - Σωτηρία Μπέλλου
In The Sun - Chris Martin & REM





Max - Paolo Conte

oo λυσεις και 0 λυσεις

Οσες μερες ημουνα Εξετερ για τις διακοπες, ειχα απειρες συζητησεις. Ειδικη Αγωγη, δουλεια, Αγγλια, αυτισμος, κατασκηνωσεις, μαστερ και ολα αυτα σε διαφορους συνδιασμους μεταξυ τους.

Με βαλανε να σκεφτω την "λυση" σε ενα προβλημα. Το καλο με τα μαθηματικα και τις εξισωσεις ειναι οτι ειναι λυση το "δεν υπαρχει λυση". Δυστυχως το "υπαρχουν απειρες λυσεις" δεν βλεπω να ισχυει καπου. Τεσπα ειναι κακο να κανεις focus γιατι χανεις το δασος...βλεπωντας το δεντρο.

Οσο και να εγραψα για την "λυση" ημουνα τοσο στο τρεξιμο που δεν το εβγαλα εκτος πτυχιακης. Μονο τωρα στο βουνο το σκεφτηκα λιγακι. Τι σου κανει ο καθαρος αερας...

Μαριλενα αυτος ειναι και αλλος καφες ή μετα να το γυρισουμε σε φαγητο...

Tο αμήχανο βήμα




Το σίγουρο είν' ότι ξεκίνησα πάλι αργά
Και πάω με τα πόδια, συνέχεια χαζεύω, κοιτάζω
Μυρμήγκια που σκάβουν στου κόσμου το ρήμαγμα
Μου λένε να σκάψω λιγάκι κι εγώ, μα διστάζω

Κι αν είμαι σε κάτι στ' αλήθεια καλός
Φοβάμαι πως είναι το αμήχανο βήμα
Μα εκεί προς το μέρος σου λάμπει ένα φως
Που δείχνει πως είσαι ο προορισμός
Κι αν είναι ένας τρόπος για να' ρθω είν' αυτός
Ν' αλλάζω στη διαδρομή συνεχώς

Το σίγουρο είν' ότι πηγαίνω στην ομορφιά
Μα μέσα μου αντίπαλος βιάζεται, τρέχει να φτάσει
Κοιτάω τ' όνομά του που αστράφτει στην αγορά
Ακούω το τραγούδι του που θέλει απλά να σου μοιάσει

Κι αν είναι σε κάτι στ' αλήθεια καλός
Φοβάμαι πως είναι ο μηχανισμός του
Μα εκεί προς το μέρος σου λάμπει ένα φως
Που δείχνει πως είσαι ο προορισμός
Κι ο δρόμος σου σίγουρα δεν είν' αυτός
Να μένω ο ίδιος, μα πιο βιαστικός

Το σίγουρο είν' ότι δεν υπάρχει σιγουριά
Στο δρόμο αυτό δεν υπάρχουν ταμπέλες και βέλη
Μονάχα ουρανός και αέρας και μοναξιά
Κι αυτό που η καρδιά μου συνέχεια κι ακούραστα θέλει

Κι αν είμαι σε κάτι στ' αλήθεια καλός
Το ξέρω πως είναι ότι απλά συνεχίζω
Κι εκεί προς το μέρος σου λάμπει ένα φως
Που δείχνει πως είσαι ο προορισμός
Θα φτάσω εκεί κάποτε- θα'ρθει ο καιρός-
Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως


Kanei kalo na eisai sto bouno kai sto kryo, pagwnoun oi skepseis, kai probaneis na skefteis. Blepeis pou exeis kanei la8h, pou exeis adikhsei kapoious, pote xrhsimopoieis tous allous san strwma kai pefteis panw tous gia na mhn poneseis.

Poly gelio, gelio san mikro paidi gelio opws exeis kairo na dwseis. Gelio gia na zesta8eis. Bregmenos kai pagwmenos enw to mualo se exei ta3idepsei makria. Aeroplano gia edw kai duo meres einai h sunaulia tou ston imagine ths monika. Unedited fortwmenh sto mp3. 3eskonisa kai to cd apo thn biblio8hkh kai exei kollhsei sto pc.

Einai h prwth fora pou noiw8w etsi, eimai hdh sta Xristougenna. Exw gurisei pisw gia giortes. Ftaei kai oti einai stolismena hdh ola. Psemmata etsi hmouna kai ta prwta 1-2 xronia sthn Agglia. Xwris stolismous kai fwtakia. Mono kai mono na gurisw. Shmadi? H doueia mou aresei. Alla... Ti allo exei meinei? Oti den exw grapsei edw einai gia oti prospa8eies gia allagh tous teleutaious mhnes. Edw ekei parapera, parapanw. Allages pou einai standby. Allages pou me afhnoun sta8ero.

Einai h prwth polh pou menw kai den exw agapisei, isws giati noiw9w proswrinos. Ypomonh mexri ta Xristougenna kai meta mexri to martio kai meta to kalokairi. Oxi gia allagh alla na mhn eimai proswrinos. Na 3erw poy 8a eimai.

Its funny. I was looking at past posts/months to find the one about Allenheads and its nice to have something to remind where you were. So you know were you stand now. Memories and songs, moments, you stuck and you can't get out of. Memories that feel so distant but happened "yesterday".

I tend to freeze when things are coming and i am anxious about them, or don't how to react. It's one of those days and night and weeks. I tend to throw everything off the table. Or break the table. Is this my "autism"?

(akouw to cd ths monika's kai einai apla teleio. to exw 3anapei e?)

I can't stay here anymore
The view of this sea upsets me
I wanna drive
But this car is full of ropes.

This car is full of reasons...
Should i turn up the music
Let the wheel, feel the beat
Surrender to the speed
Surrender to the speed?

What a stupid idea
What a awful idea
Head on...

Give me wine
Red or white
Make me drunk
Let my try

(Misery loves company - Monika)


Its the silliest question...Can I ask you something?

First, you already did and then if I say yes do I have to answer???

Ain't no mountain high enough

Την αλλη βδομαδα θα παμε με το κολλεγιο εκδρομη. Ειναι η ιδια εκδρομη με περυσι. Με καποιες εξτρα δυσκολιες, οι μαθητες χρειαζονται περισσοτερη επιτηρηση και βοηθεια και 1-1. Περυσι ειχαμε παει Απριλιο οποτε ειχανε συνηθισει εμας και το κολλεγιο και ειχανε βελτιωθει σημαντικα. Το κυριοτερο ομως ειναι οτι τον Απριλιο η μερα ηταν πολυ μεγαλυτερη και ειχαμε περισσοτερες ωρες για τις εκδρομες και οτι ο καιρος ητανε καλυτερος. Βροχες ειχαμε και περυσι αλλα σιγουρα θα ειναι περισσοτερες και περισσοτερη λασπη και κρυο!

Ετσι αποφασισαμε να παμε για σαββατοκυριακο σχεδον οσοι θα παμε και με τους μαθητες στην Lake District να δουμε πως ειναι και να σκεφτουμε διαδρομες και τι θα κανουμε. Ηταν τελεια και καθαρισε και το μυαλο λιγουλακι αλλα μουσκεψα, σαν παπακι νοιωθω. Ο καιρος ηταν καλος το Σαββατο πρωι αλλα απο Σαββατο απογευμα οι σκηνες γινανε βαρκουλες.










Monika - Over the Hill

Στο Ραδιο Αρβυλα, αξιζει....οπως και η συναυλια χθες στον imagine.

Τυχερο Αστερι

Gay Fox???

Θα εγραφα για την σημερινη βραδια. Bonfire Night ή Guy Fawkes (και ας καταλαβε μια φιλη μου σημερα Gay Fox). Ενα ωραιο ποστ εχει γραψει η Σοφια. Να εκμεταλλευτω και γω τον χρονο μου σημερα να πιω ενα κρασι (σε μπουκαλι αναφερομαι) γιατι μαρτυρικες και με πονοκεφαλο οι δυο τελευταιες μερες.

Σκεφτομενος τις εκλογες στο Αμερικα μου ηρθε στο μυαλο ενα τραγουδακι. Ειναι το πρωτο στο player. Ειναι απο τα αγαπημενα τζαζοτραγουδακια για ξυπνημα. Ξυπνημα απο λιθαργο. Dropping Bombs in the White House - Style Council.


Monika αποψε στον Imagine!

Logicomix




Προχθες διαβασα στο "Μαθηματικα και Λοχοτεχνια" για ενα καινουργιο βιβλιο του Αποστολου Δοξιαδη. Δεν ξερω ποσα χρονια εχουν περασει που διαβασα το "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ". Θυμαμαι οτι το αρχισα σε τρενο προς Θεσσαλονικη. Εφτασα στο σπιτι και σηκωσα το κεφαλι οταν το τελειωσα. Ημουνα ηδη στο μαθηματικο και ειχα διαβασει ηδη "Το θεωρημα του παπαγαλου" του Guedj. Το οποιο ηταν το βιβλιο που με επεισε να μην μεταπτυχιακο σε μικροηλεκτρονικα αλλα να παω μαθηματικο που ηθελα απο μικρος. Καμμενα μυαλα.

Μεχρι τοτε τον Δοξιαδη τον ηξερα μεσω τηλεορασης, οχι με τις καλυτερες αναμνησεις, οταν απασχολουσε τον τυπο για το διαζυγιο του με την Βασια Παναγοπουλου . Δεν μπορουσα να πιστεψω οτι καποιος Ελληνας θα μπορουσε να γραψει τοσο ωραιο βιβλιο και βασικα σε σχεση με τα μαθηματικα. Καπου εκει διαβασα και απο τον Χρηστο Παπαδημητριου, το Τουρινγκ. Το βιβλιο πλεον λεγεται Τουρινγκ (Μαθηματα Αγαπης), υποθετω για να εχει πιο πιασαρικο τιτλο για την Ελληνικη αγορα. Αν θυμαμαι εχει γινει και πιο ροζ το εξωφυλλο απο καθαρα μαθηματικο/υπολογιστικο. Παραληρημα...

Το Logicomix, δεν το εχω διαβασει ακομα. Ειναι γραμμενο και απο τους δυο σε συνεργασια και με τους καλλιτέχνες Αλέκο Παπαδάτο και Annie di Donna για τα κομικ. Κυκλοφορησε προσφατα στην Ελλαδα και σε ενα χρονο σε Αγγλια και Αμερικη. Ειναι γραμμενο στα Αγγλικα και για περισσοτερες πληροφοριες μια βολτα σε καποιον που το διαβασε.

Ανυπομονω να το πιασω στα χερια μου!

In a Champagne Supernova...

Αντι για τα καθιερωμενα κολληματα της Δευτερας...Oasis...

Ακουσα πριν κανα μηνα οτι βγαζουν cd και σκεφτηκα ζουνε ακομα?

Πως τα φερνει η τυχη...(αν θελετε μουσικη στο τελος του ποστ...τωρα εχει μπλα μπλα)
Μιλουσα με εναν φιλο μου. Ο Terraneon, υπευθυνος για το ταξιδι στην Ολλανδια τον Μαιο, ενα στην Πραγα που δεν εγινε και ακουραστος ταξιδευτης κι αυτος που εχει σαρωσει ολα τα μηκη και πλατη της Ευρωπης. Ααα στο νησι δεν εχει ακουμπησει ακομα το ποδαρακι του και ουτε εχουμε καταφερει να συναντηθουμε καπου στα ξενα. Πραγα δεν πηγα, Ολλανδια το ακυρωσε αυτος και αλλα χαρουμενα.

Τελοσπαντων τον Φλεβαρη θα φροντιζει την μαμα πατριδα για ενα χρονο και θα κανει μια ακομα ευρωπαικη τουρνε να αποχαιρετησει την ελευθερη ζωη. Ετσι και ξεκινησε το M a s t e r p l a n και ετσι μου εστειλε την λιστα με τις πολεις και τις ημερομηνιες και μια σημειωση. 18 Ιανουαριου Βερολινο Συναυλια Oasis, περισσευει ενα εισητηριο. SOS!

Ετσι ψαχνωντας και εγω...βρηκα εισητηρια για μια μερα ακριβως, 24 ωρες, στο Βερολινο για πρωτη φορα, ετσι δικαιολογουμε και το ονομα 24hourpeople!!!! και δινωντας παρον στην συναυλια Oasis. Παιζουνε και εδω το καλοκαιρι αλλα τα εισητηρια φυγανε την πρωτη μερα και ο κοσμος ειχε στηθει απο βραδης στην ουρα. Ξερω καποιον που θα βριζει τωρα. Δεν λεω ονομα εχει blog παντως και εχασε ευκαιρια να παει σε συναυλια τον Δεκεμβριο:)

Ετσι ο στοχος απο την αρχη της χρονιας να πηγαινω σε μια συναυλια καθε μηνα παει καλα. Την Παρασκευη βγαινουν και εισητηρια για Snow Patrol τον Μαρτιο και...ετσι προς το παρον μενει κενος ο Φλεβαρης και γω δεν θα εχω λεφτα αυτο τον μηνα ουτε για το νοικι.

The Masterplan


Songbird


Sunday Morning Call


Champagne Supernova


Σχημα λογου (ή Συγκατοικοι ειμαστε ολοι στην τρελα και γω δεν εχω για νοικι!)



ps Το παρον Αερικο δεν εχει σχεση καμμια σχεση με το Αερικο 2008 που εχει κανει το βιντεακι στο Σχημα λογου.

Monika

Ακουσα σημερα στον Imagine, οτι εχουνε την Τεταρτη το βραδυ την Monika για live στο studio και την Πεμπτη το βραδυ ειναι στον Μυλο με 15 ευρω εισοδο. Να πατε και κανετε και ποστ με το πως ητανε. Αν δεν εχετε blog, ευκαιρια να κανετε....

Αλλιως θα τα πουμε Τεταρτη το βραδυ στον αερα του Imagine...

Καλη βδομαδα!!!

Halloween



Δυο φωτογραφιες απο κολοκυθες που βρηκα στο παρτυ.Μετα το παρτακι σε ενα σπιτι πηγαμε σε μια αγαπημενη pub που μπεκροπινα επι ενα χρονο.
Ολη μεσα στην καλη χαρα με πολυ χορο και αλκοολ. Δυο βιντεκια απο την pub.

From diafora


Το δευτερο μου θυμιζει Django Reinhardt και το Minor Swing
From diafora
.

Τελευταιο βραδυ σε ενα ομορφο μερος με ωραιες παλιεςαναμνησεις και ακομα περισσοτερες νεες.

Τωρα τα κεφαλια μεσα και απο αυριο δουλεια. Αλλα ερχεται το σαββατοκυριακο και το καλοκαιρι και και και και και και και..................