Εντυπωσεις Β΄μερος

Εχουν περασει αρκετες μερες απο το πρωτο post οποτε εχω ξεχασει τι ηθελα να γραψω.
Typical αερικο.

Δεν εχω δει πολλα απο την πολη. 1-2 φορες εξω και αυτο καθημερινες οποτε μεχρι τις 11. Σαββατο μου ειπανε να το αποφευγω... πολλοι μεθυσμενοι Αγγλοι... και για να το λενε οι ιδιοι μαλλον παραγινετε...αλλα θα το δοκιμασω καποια στιγμη. Ειναι ισως οτι με εκνευριζει περισσοτερο απο αυτο τον λαο. Ναι ολοι εχουμε γινεια χαλια...αλλα δεν μας ακουσε ολος ο κοσμος.

Η πολη προς το παρον μου αρεσει. Δηλαση ετσι λεω, αλλα θα δειξει. Αν σκεφτω οτι οταν πηγα Εδιμβουργο, στα 18 μου βεβαια, εκλαιγα 2 μερες και εμεινα 8 χρονια...(και αν παω να μεινω παλι δεν το βλεπω να φευγω...αλλα ξεφευγω παλι. Εγω φταιω που μου εχει λειψει?), ποτε δεν ξερεις.

Η πολη...εχει 2 μεγαλα παρκα. Το ενα κοντα στο κεντρο (απο κει οι φωτογραφιες με το αγαλμα και τη θαλασσα σε προηγουμενο post. Το αλλο ειναι απεναντι απο κει που μενω τωρα, και σχεδον στην αλλη μερια του ειναι η δουλεια μου. (Για αυτο το παρκο θα πω και μετα)

Στην βορεια μερια της πολης, στην πανω μερια του ποταμου Wear, εχει μια φανταστικη παραλια. Περασα με το αυτοκινητο την Κυριακη και αξιζει ενα ξεχωριστο post με αρκετες φωτογραφιες. (Οταν συμπεσουνε ηλιος και Σαββατοκυριακο μαζι).

Την Κυριακη πηγα στα γρηγορα με το αυτοκινητο μεχρι το Newcastle. Τι ειδα....

Βασικα υπαρχει το Newcastle και το Gateshead τα οποια χωριζει ο ποταμος. To Gateshead ειναι διασημο γιατι εκει γεννηθηκε ο Paul Gascoigne, υπαρχει το parking που υπαρχει στο τελος της ταινιας "Get Carter", το Sage Gateshead (που ειναι πανεμορφο, ειδικα μια ηλιολουστη μερα με τις αντανακλασεις του ηλιου στο εξωτερικο του). Υπαρχει και το Angel of the North το οποιο ειδα απο λιγο μακρια.

Τι ειδα στο Newcastle? εεε βασικα τιποτα, χαθηκαμε λιγο και δεν ειδα κατι μεσα στην πολη γιατι κοιτουσα τις πινακιδες.

Γυρνωντας ειδα και το Penshaw monument το οποιο ειναι αντιγραφo του Ναου του Ηφαιστου στο Θησειο. Μου θυμισε το National monument στο Εδιμβουργο, το οποιο θελανε να γινει αντιγραφο του Παρθενωνα (αλλα δεν ειχανε λεφτα!). Απο πρωτοτυπια οι Βρετανοι!!! και οι Σκωτσεζοι απο τσιγκουνια:P μια χαρα....

Αυριο εχω σεμιναριο στο Newcastle οποτε ελπιζω μαζι με τα 1-2-3 pint να βγαλω και καμια φωτογραφια.

update(χθες δεν εβαλα το post γιατι δεν μπορουσα να βαλω καποιες φωτογραφιες απο το κινητο στο λαπτοπ.)


οι 4 απο τις 5 γεφυρες που χωριζουn Gateshead και Newcastle. Ξεκινωντας απο πανω, πρωτη ειναι η Tyne Bridge δευtερη ειναι η High Level Bridge ,τριτη που δεν διακρινεται καλα λογω του καπνου και η τεταρτη που ειναι η Swing Bridge
Αυτη που λειπει ειναι η Gateshead Millennium Bridge και βρισκεται πισω μου οπως βγαζω τη φωτογραφια η οποια ειναι μαλλον η πιο εντυπωσιακη.

Sage Gateshead τραβηγμενο απο το Newcastle




Πισω στο παρκο....

Οι τελευταιες μερες χαρακτηριζονται απο λιγο αερα!! Οποτε το να περπατας μεσα στο παρκο αυτες τις μερες ειναι λιγο επικινδυνο. Αρκετα κλαδια σπανε και πεφτουνε απο τον αερα. Εχει τυχει αρκετες φορες να δω κλαδι να πεφτει να πεφτει μπροστα μου. Τωρα ποτε θα ερθει ενα κεφαλι μου δεν ξερω....Παντως νοιωθω οτι παιζω Donkey Kong και αντι για βαρελια μου πετανε κλαδια. Τον γοριλλα δεν εχω βρει ακομα. Το παρκο εχει αρχισει και ανθιζει και ειναι πανεμορφο.




Εχω βρει και αυτο το κτιριο που ειναι σχολειο ή κολλεγιο και μου θυμιζει σπιτι απο playmobil. Ειμαι σιγουρος οτι ειχα κατι παρομοιο.


Στη δουλεια ειναι αρκετα καλα, αν και εχω τρομερο διαβασμα. Ειναι φυσιολογικο αλλα δεν μπορω να αφομιωσω τιποτα προς το παρον. Ευτυχως σε 2μιση βδομαδες εχουμε διακοπες για Πασχα και θα σταματησουν να εισρεουν και αλλες πληροφοριες.

Ενας απο τους μαθητες αρχισε να μου λεει για καποια πειραματα με μεντος και κοκα κολα και για πειραματα με αντικειμενα σε φουρνο μικροκυματων. Αξιζει ενα ψαξιμο στο youtube. Με τους καινουργιους μαθητες, θυμηθυκα και τους περσινους. Γαμωτο Μ Ο Υ Λ Ε Ι Π Ο Υ Ν Ε ! ! ! ! :(

Sardam

Το να μιλας μια αλλη γλωσσα απο την μητρικη σου μπορει να επιφερει καποια κωμικα γεγονοτα. Επισης σε αυτο, μπορει να βοηθησει και η διαφορετικη προφορα τοσων Βρετανων.

Περιστατικο χθες στη δουλεια, το οποιο δεν ειναι σαρδαμ αλλα μου αρεσε ο συσχετισμος των λεξεων που εχουν αυτα τα παιδια.

Παιδι που εχει προβληματα συμπεριφορας


- I was very nice in the morning, I got angry but didn't punch him.
- Yes, you did very well
- I know I shouldn't punch people. I must learn to behave....
- You're doing great until now, do you remember what was happening some months ago?
- Yes ,yes... May be next time I will give him a fruit punch
- A fruit punch? (Εγω που καταλαβα το συσχετισμο αμεσως να ανησυχω?)
- Yes a fruit punch
- But this is a drink
- I know this is a drink (και αρχισε να νευριαζει παλι)
- Well ok, we will try to find a fruit punch for you to have for next time.

Η κοπελα ηξερε oτι ειναι χυμος αλλα συνδεσε τις λεξεις και τις χρησιμοποιησε μαζι.

Πισω στα σαρδαμ!!!!

Ειναι καλα να μην κανετε το παρακατω σε συνεντευξη για δουλεια (αν και μαλλον βοηθησε στην συγκεκριμενη συνεντευξη).
Αντι να πειτε.. sorry to interupt you να πειτε... sorry to corrupt you

Αν παρετε την δουλεια...
Οταν μιλατε με συναδελφο που ειναι παντρεμενος.

Αν τον ρωτησετε αν θα βγει με την γυναικα του το βραδυ, αλλα σας απαντησει She is having saxophone lessons. αν καταλαβετε οτι ειπε She is having sex phone lessons

μην κοιταξετε απορημενος, δεν ειναι φυσιολογικο σε αυτη τη χωρα....το κερι στα αυτια σας φταιει, οχι τιποτα αλλο, μετα θα πρεπει να εξηγησετε τι ακουσατε...

Αν μιλατε με φιλους και πουνε γουιντμιλ, αν και μπορει να πεινατε και να σκεφτειτε windmeal. Το οποιο μπορει να ειναι το γευμα σε ενα αεροπλανο, για ενα παιδι με τεραστια φαντασια παντα. Μαλλον λενε για windmill και μιλανε για ανεμομυλους.

Και μιας και ανεφερα τους ανεμομυλους και μου ηρθε στο μυαλο η Ολλανδια. Αν εχετε ενα φιλο Βαγγελη (Vangelis) στην Ολλανδια ,μπορει να εχει τον παρακατω διαλογο

- Πως σε λενε? - Vangelis - Οχι το επιθετο, εννοω το ονομα - Ναι, το ονομα ειναι Vangelis - Ουφφφφ τελοσπαντων, και πως γινεται να εισαι Ελληνας να μενεις στην Ολλανδια με Ολλανδικο επιθετο και να μην ξερεις Ολλανδικα. - Μα δεν ειμαι Ολλανδος, Ελληνας ειμαι και δεν εχω καιρο που ηρθα Ολλανδια. - Μα το επιθετο σου ειναι Ολλανδικο. - ε? - Van Gelis!!!!! - :) Παμε απο την αρχη....

(Παντως οσους ηξερα με το ονομα Βαγγελης, Σκωτια+Αγγλια που ημουνα εγω, πρεπει να αναψουν μια λαμπαδα στον Vangelis (Παπαθανασιου) που εχει γραψει την μουσικη για το Chariots of fire και ξερουν το ονομα στο νησι)

Πολυ γελιο εχει στη δουλεια με τα do's and dont's. Ο καθενας καταλαβαινει οτι θελει, ειδικα με τις διαφορετικες προφορες που εχει ο καθενας ακουγονται το ιδιο. Τα not μπαινουν και βγαινουν ανα πασα στιγμη στο μυαλο του καθενος και γινεται ενας πανικος!

Λογοκρισια Blogs κ' αλλα

Αντιγραφω απο τον Πρεζα TV

Η υποθεση του press-gr,ηταν μαλλον η αρχη του τελους,
για την ελευθεροτυπια των blogs στην Ελλαδα.

Με το προσχημα της προστασιας των πολιτων,
η Ελληνικη Κυβερνηση,
ετοιμαζει νομοθετικο πλαισιο,
με το οποιο τα blogs,
θα υπαγονται και θα δινουν αναφορα στο ΕΣΡ,
ενω παραλληλα,ολοι οι blooggers
θα ειναι υποχρεωμενοι
να γραφουν στη κεντρικη τους σελιδα,
το ονομα του βασικου διαχειριστη...


Πιο συγκεκριμενα,οπως αναφερει και ο Ε.Τ:
"Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα
θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν
στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει
στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs
προβλέψεις ανάλογες με αυτές
του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση
των διωκτικών αρχών
στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται
με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος
μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.


Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης
σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες
φωτογραφίες ή το audio και video υλικό
που αναρτάται σε κάποιο blog
δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν
στη δικαιοδοσία του.


ΟΙ ΕΛΛΗΝEΣ BLOGGERS
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...


---------------------------------------

Οσο για τα χθεσινα μου σχολια για τις εκλογες στην Κυπρο. Αποσπασμα απο την σημερινη Guardian.

The election of Christofias will cause concern in the EU and particularly in the UK, Cyprus's former colonial overlord. Although Christofias is a pragmatist keen to wield his pro-European credentials, he advocates a diluted form of Marxist-Leninism, demilitarisation of the entire island and is vehemently against the presence of its British sovereign military bases which he has called a "colonial bloodstain".

Some Cypriots voiced fears last night that the country's high standard of living would be endangered by the economic policies of a party that openly admires Cuba.

-------------------------------------------------------------------

Γαμωτο θελω να γραψω την συνεχεια για τις Εντυπωσεις αλλα δεν προλαβαινω. Πρεπει να γινουν πολλα πραγματα μεσα στις επομενες 20 μερες και ευτυχως για την ψυχολογια μου, δυστυχως για το σωμα μου ερχονται και αλλα σιγα σιγα.

Εχω αρχισει και μπαινω στην διαδικασια του να τρεχω συνεχεια με διαφορα πραγματα κατι που μου αρεσει τρελα (ειμαι λιγο μαζοχας γιατι μου αρεσει και το τρεξιμο και οτι με τρεχει αυτο τον καιρο) αλλα προς το παρον κουτουλαω απο την κουραση.

Καληνυχτα...
Δυο τραγουδια για ολες τις ωρες στο in my mind....απο Κ. Βητα.

Καλημερα!!!


Δεν ξερω πως καταφερε να τρυπωσει στο δωματιο μου αλλα σημερα με ξυπνησε αυτη η φατσουλα. Λιγο τρομακτικο ξυπνημα γιατι αρχισε να με γλυφει...αλλα τ ε λ ε ι ο!!!!

Good Morning!!!!!

Εκλογες στην Κυπρο

Δεν προλαβαινω σημερα να γραψω τη συνεχεια του χθεσινου ποστ οποτε θα γραψω κατι αλλο που σκεφτομουνα.

Ακουσα στο ραδιο οτι κερδιζει στις Κυπριακες εκλογες το ΑΚΕΛ, το κομμουνιστικο κομμα της Κυπρου. Με την φοβια που εχουν ακομα οι Βρεττανοι και υποθετω και αλλες χωρες για τον κομμουνισμο. (Λεω φοβια γιατι στα χρονια μου εδω, εχω ακουσει πολλες φορες σε πολιτικες συζητησεις, την απαντηση σε δηλωση καποιου Ελληνα οτι ειναι αριστερος, "So you are a communist? Oh shit!!!! But the communists...συνυθως αναφερομενοι μετα στην αμερικη και στην ΕΣΣΔ" και αλλα τετοια χαρουμενα. Η αποψη τους νομιζω ειναι η ιδια απο τον καιρο του ψυχρου πολεμου, οτι οι ρωσοι θελουν να κατακτησουν τον κοσμο και ολοι θα γινουν κομμουνιστες). Ειμαι περιεργος πως θα υποδεχτουν το γεγονος οι εφημεριδες αυριο.

Παντως ψαχνωντας στον Observer/Guardian βρηκα ενα σημερινο αρθρο. Βαζω καποια αποσπασματα. Το αρθρο ολοκληρο ειναι εδω.

Fears of a Soviet-educated communist emerging as the next leader of Cyprus - and the first in the EU - has eclipsed the closest election in the island's post-colonial history as voters cast their ballots today.

.....
'Sensible people are calling me asking whether, as atheist communists, we'll close down churches, abolish religious education classes and even stop Greek language and culture being taught in schools,' said Pola Kyprianides, a chartered accountant and long-time Akel member. 'It's unbelievable.'


Εντυπωσεις Α'μερος

Ειχα μεινει στην κριση αγχους της προηγουμενης Κυριακης. Την Δευτερα πηγα για την συνεντευξη. Η στριγγλα που θα μου επαιρνε συνεντευξη ηταν αρνακι. Ισως εφταιγε οτι καναμε training σε αιθουσα εκκλησιας. Στριγγλα, κυκλοθυμικη κ' ισως επιθετικη μου την περιγραψανε ατομα της εταιριας. Νομιζω οτι απλα ειναι αγχωμενη γιατι σε λιγο καιρο θα εχουμε ελεγχο απο την OFSTED (Office for Standards in Education) και γαυγιζει.

Τελικα με πηρανε καθηγητη σε ενα κολλεγιο για ατομα με αυτισμο. Θα αρχισω να διδασκω μαζι με την υπαρχουσα numeracy tutor, η οποια ομως ειναι εγκυος και καποια στιγμη θα φυγει για 6 μηνες. Δεν εχω εμπειρια απο διδασκαλια αλλα αρκετη απο ατομα με αυτισμο. Με τρομαζε αρκετα η διδασκαλια μεχρι τωρα, οποτε οτι θα ειμαστε σε μια ταξη 2 καθηγητες και καθε ταξη εχει 4-5 ατομα θα με βοηθησει αρκετα. Η βδομαδα που περασε ηταν mid term week και τα σχολεια ειναι κλειστα. Οποτε ειχαμε εκπαιδευση και οι μαθητες λειπανε. Ετσι δεν τους εχω γνωρισει. Ειδα μονο φωτογραφιες του καποια βιντεο που κανανε μονοι τους και εχω διαβασει καποια προφιλ.

Συνεχιζω την βδομαδα μου...

Μετα την συνεντευξη ειχαμε ενα training με πολλα μπλα μπλα που δεν μου εμεινε τιποτα γιατι τα περισσοτερα που λεγανε, ητανε τροποι αξιολογησης και συζητησεις με απειρα ακρωνυμα που ηταν αγνωστα.
Μετα στο κολλεγιο πρωτη φορα, γνωρισα τους συναδελφους μου που φαινεται οτι ειναι καλη ομαδα. Το μονο παραξενο ηταν οτι κανενας δεν ηξερε οτι θα πηγαινα.

Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι πολλους δεν τους καταλαβαινω. Καταραμενη προφορα. Ειδικα οταν ειμαστε 4-5 ατομα και συζηταμε και αρχιζουν μιλανε 2 ατομα ταυτοχρονα και προσπαθω να τους πιασω και τους δυο. Υποθετω ετσι ημουνα και στην σκωτια. Εχω να μιλησω αγγλικα σχεδον 6 μηνες και τα εχω ξεχασει αρκετα. Ακουστικα και εχει χαθει αρκετα το λεξιλογιο μου.

Μερα δευτερη+τριτη (Τριτη+Τεταρτη)...διαβασμα διαβασμα διαβασμα....εχω διαβασει απειρα προφιλ παιδιων. 29 ειναι χαρα να εχουν αλλα οι ταξεις θα εχουν 4-5 καθε φορα. Εχουν απειρα εγγραφα. Για καθε δυσκολη συμπεριφορα, ατυχημα, για οποιοδηποτε γεγονος υπαρχει φορμα και πρεπει να συμπληρωνεται. Καλο ειναι, αλλα προς το παρον ολα αυτα ειναι ενας αχταρμας στο μυαλο μου.

Μου αρεσε που περασα απο ενα γρηγορο training για health & safety. Δεν νομιζω να γινεται στην Ελλαδα σε σχολεια κολλεγια ή οτιδηποτε παρομοιο. Την Πεμπτη ηταν το γαματο ομως απο περασα εκπαιδευση πρωτων βοηθειων και πηρα διπλωμα...χαζο μαλλον που το λεω....αλλα γουσταρα τρελα. Παντα ηθελα να μαθω να κανω τεχνητη αναπνοη και τι κανουμε σε επιληψιες, καψιματα και τραυματα. Δυστυχως η Annie που καναμε την τεχνητη αναπνοη ηταν κουκλα...Μας ειπανε οτι απο οσους δεχονται τεχνητη αναπνοη, ακομα και αν ειναι τελεια, μονο το 3% ζει και φρικαρα.

Χθες παλι training ολοι μαζι της εταιριας και βρεθηκαμε ολοι μαζι οι καθηγητες του numeracy και ηρεμησα αρκετα που ακουγα ιδεες για το μαθημα. Κυριως γιατι συμφωνουσα μαζι τους. Ειπαμε δεν εχω εμπειρια εκπαιδευτικου και μου φαινεται τεραστιο, κυριως δεν εχω σχεδον καθολου εμπειρια απο το αγγλικο εκπαιδευτικο συστημα.

Τελος πρωτου μερους!!!!

Ακουγωντας imagine

και την βραδυνη εκπομπη του Κανακη στον Imagine.
Εχει γενεθλια και αποφασισε να κανει ενα δωρο στον ιδιο και σε εμας. Εδω και 3 ωρες εχει καλεσμενο τον Stefan Schwerdtfeger (γνωστο και απο τους Big Sleep). Τους ακουσα πρωτη φορα με το Looking for a girl with a washing machine στο φοιτητικο χρονο της ελλαδας. Η φωνη του μαζι με την κιθαρα του ταιριαζουν απιστευτα και ακουγωντας τους να παιζουν μαζι ζωντανα σημερα στο ραδιοφωνο μου αφηνει ενα τελειο συναισθημα.
Στο singlακι του Looking for a girl... εχει κανει διασκευη το "Του Αη Γιωργη" (Ederlezi), τα σαρδαμ και τα λαθη τραγουδωντας ελληνικα το κανουν ακομα πιο γοητευτικο.

Νομιζω οτι οι εκπομπες του Κανακη Δευτερα και Τριτη βραδυ, συνηθως αρχιζουν μετα τις 11, ειναι απιστευτες. Ισως να τον ξερουν οι περισσοτεροι απο το ΑΜΑΝ, οι μουσικες του γνωσεις/προτιμησεις ειναι απιστευτες. Τουλαχιστον για μενα ταιριαζουν απολυτα με τις δικες μου.

Alarm Film

Prwtes meres...

Πεταξα πριν 3 μερες για newcastle ξαναγυρνωντας στην αγγλια. Ο καιρος πολυ καλος. Ενα μονο συννεφακι.

Της φωτογραφιας...

Βεβαια το συννεφακι επιανε ολο τον ουρανο...αλλα τι να τα κανεις τα πολλα μικρα συννεφακια? Ειναι πολλα και ποιο παιδι καθεται να τα μετρησει? Ασε που με τον αερα που πρεπει να εχει εδω...ποιος τα κυνηγαει? Στο κατω κατω τι φταιει το καημενουλικο?

Πρωτη καλη εντυπωση, υπαρχει μετρο απο το αεροδρομιο του newcastle μεχρι το sunderland. Μονο 2.8 λιρες και κανει 45 λεπτα. Βασικα ειναι κατι μεταξυ μετρο και τρενου.

Οι πρωτες ωρες στο sunderland ηταν...μια μικρη βολτα σε τυχαια πορεια με τα ποδια, εφοδιασμενος με το mp3 για παρεα. Παντως βρηκα το κεντρο και μετα το σπιτι χωρις μεγαλες παρεκλισεις (μαλλον σκοτωσα την λεξη αλλα δεν μπορω να βρω πως γραφεται). Ενα μεγαλο χαιρετισμο...με ειχανε δεχτει στο πανεπιστημιο πριν 12 χρονια αλλα προτιμησα να παω στο Εδιμβουργο. Ηταν γραφτο να ερθω καποτε εδω και μετα σπιτι για υπνο γιατι ειχα κοιμη9ει 3 ωρες το τελευταιο βραδυ στο αμστερνταμ.

Ααααα ξεχασα να πω οτι ταξιδευα με ταυτοτητα αλλα επειδη ειναι σχετικα παλια, εχει φθαρει και στο Αμστερνταμ με κρατησανε για 20 λεπτα στο immigration office. Αν εξαιρεσω οτι ειχα καθυστερησει λιγακι και ημουνα σε μια υπερενταση (φταιγανε και οι 3 ωρες υπνου+λιγο η συγκινηση του φευγω και η αγωνια του που παω), ηταν αστειο να τους βλεπω να την κοιτανε με τον μεγεθυντικο που εχουν στα κοσμηματοπωλεια και μετα να βαζουνε ταυτοτητα και εισητηρια, σε ενα κυλινδρο και απο ενα συστημα σωληνων με αερα να το στελνουν σε αλλο δωματιο. Λιγο με αυτο και λιγο με το CRB που κρατησε 5 μηνες εχω αρχισει να ανησυχω για μενα...

Το βραδυ φυσηξε και το ΕΝΑ συννεφακι εφυγε!!!

και ειχαμε ηλιο!!!

Ξαναβολτα στο κεντρο με ενα χαρτη προσφορα του γοογλοχαρτη και με την δικια μου καλλιτεχνικη μαεστρια να τον αποτυπωνει σε ενα κομματι Α4. Φυσικα mp3 και φωτογραφικη μαζι μου.

Οι πρωτες μου φωτο απο Sunderland.

Η θαλασσα!

ο ηλιος

και η θεα απο το (προσωρινο) δωματιο μου.


Περιμενω να γυρισω ακομα λιγο την πολη και να γνωρισω και αλλο κοσμο για να εκφερω αποψη για την περιοχη.

χμμμ δεν εχω πει οτι μενω σε μια οικογενεια προσωρινα, και ο αντρας και η γυναικα του ζευγαριου δουλευουν στην εταιρια, οπως και τα δυο παιδια τους, ενω ο τριτος δουλευε παλιοτερα. Ειναι Ιρλανδοι και οσο τους γνωριζω τοσο ενισχυεται η αποψη μου οτι οι Ιρλανδοι ειναι μεσογειοι σε συμπεριφορα (και ακολουθουν οι Σκωτσεζοι!).

Το Σαββατο το βραδυ ειχανε τραπεζι σε ενα φιλικο ζευγαρι με αντρα επισης Ιρλανδο και αφου ηπιαμε και φαγαμε αρχισανε οι αντρες να μου βγαζουν παρατσουκλια γιατι το ονομα μου τους φανηκε μεγαλο. Καταληξανε στο Van Mak & Van Guinness. Αν και φαινεται να εχουν σχεση με -το πρωτο κομματι- το γεγονος οτι ημουνα Ολλανδια και -το δευτερο-
με Σκωτια και Ολλανδια, ειχανε απολυτο δικιο. Οσοι με ξερουνε μπορουν να καταλαβουν γιατι;) Καπου εδω τελειωσε η νυχτα, με ειχανε ποτησει με ενα μπουκαλι κρασι και κοιμη9ηκα στις 11!

Την Κυριακη πηγα μια μικρη οδικη βολτα στην πολη. Ακομα και σημερα εχει ηλιο παντως αν και στην Ελλαδα απο οτι διαβασα χιονιζει πολυ! Απλα να πω δυο περιστατικα που μου κανανε εντυπωση.

Πηγαμε βολτα με το αυτοκινητο και βαλαμε 1 μαυρη σακκουλα και 2 χαρτοκιβωτια γεματα με ανακυκλωσιμα υλικα. Τα αφησαμε στο αυτοκινητο οση ωρα καναμε ψωνια και μετα σταθηκαμε στην ωρα για 25 λεπτα να ερ9ει η σειρα μας. Συνεχεια ηταν 20 αυτοκινητα περιπου που περιμεναν να κανουν το ιδιο.

Το δευτερο ειναι οτι μετα το βραδυνο το απογευμα (ειναι παραδοξο οπως το γραφω αλλα βραδυνο ηταν και ηταν 5μιση το απογευμα) πηγε να φτιαξει καφε ο πατερας και οταν με ειδε να βαζω γαλα φωναξε ΜΗΗΗΗΗΗ!!!!!! μου ειπε οτι ειχε βαλει ουισκι στον καφε και νομιζα οτι εκανε πλακα! οχι οχι... Αληθεια ελεγε...και ειχε βαλει αρκετο!

update: Ξεχασα να πω οτι μετα τον καφε με επιασε η κριση αγχους και το χθεσινο post, παροδοξως κοιμηθηκα καλα το βραδυ και οπως ειχα γραψει ολα πηγαν καλα σημερα. Αφου το ηξερα ο ...

Αυτα προς το παρον.

Ταλαντωση

Στη Φυσική με τον όρο ταλάντωση χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε παλινδρομική κίνηση γύρω από συγκεκριμένη θέση ισορροπίας.

Για παράδειγμα το εκκρεμές, όταν αιωρείται, εκτελεί ταλάντωση. Αυτό σημαίνει πως παλινδρομεί (πηγαινοέρχεται) γύρω από την ίδια συγκεκριμένη θέση. (πηγη wikipedia)

Oi skepseis mou ton teleutaio kairo perigrafontai me thn talantwsh. Palindromoun gurw apo thn hreimia, thn ikanothta na mhn skeftesai. Na xalarwneis. Isws giati zw thn megaluterh allagh ta teleutaia xronia. Sigoura giati "mou aresei" na megalopoiw ta pragmata kai telika me tromazoun. Apo thn allh prospa9wntas na oloklhrwsw kapoious kuklous, enoiw8a egklwbismenos. An kleiseis ton kuklo, pws bgaineis e3w? Alla alh8eia ti 9eleis? 8eleis na bgeis e3w? 8elw? Mhpws to na exoume anoixtous kuklous mas boh9aei na mhn skeftomaste to shmera alla menoume sto x9es. Na mhn zwgrafizoume kainourgious. Nomizw sunu9ws fobamai mhn kleisei kapoios allos ton kuklo. Eite einai dikos mou, eite einai dikos mas. An den valw thn teleutaia pinelia...den mporw.

Στα πραγματικά συστήματα, σύμφωνα με τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο υπάρχει μια συνεχής και αναπόφευκτη μετατροπή ενέργειας που απελευθερώνεται ως θερμότητα στο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, όλες οι ταλαντώσεις τείνουν να φθίνουν με την πάροδο του χρόνου (φθίνουσες ταλαντώσεις), εκτός αν υπάρχει μια πηγή που προσφέρει ενέργεια στο σύστημα σε αξιοποιήσιμη μορφή. Επίσης σε ένα ταλαντούμενο σύστημα μπορεί να εφαρμόζει μια εξωτερική δύναμη (συχνά ημιτονοειδής), όπως όταν ένα σύστημα πηνίου-πυκνωτή συνδεθεί με μια εξωτερική πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος. Οι ταλαντώσεις αυτές ονομάζονται εξαναγκασμένες.(πηγη wikipedia)

O autismos mesa moy, zhtaei ena sta8ero programma. To alter ego mou zhtaei allages. Sta8eres allages? Ginetai... Ginetai nomizw, an h mia sunistwsa einai h allagh kai h allh kati sta9ero, enas filos as poume. Isws pros to paron metanoiwnw gia auth thn allagh. Den exw kati sta9ero mazi mou kai exwntas zhsei tis prohgoumenes meres, sto amsterdam, to diaforetiko- tis sta9eres allages, me vazei se megaluteres anasfaleies. H f9inousa talantwsh den ufistatai...to mualo parousiazetai san e3wterikh dunamh. Dunath.

To kako einai, to egrapsa kai se prohgoumeno post, nomizw oti an mpw 9a xorepsw. Aurio to meshmeri 9a exoun fugei anasfaleies kai ola. an kai to 3erw den stamataw na to skeftomai. Malakia e?

Eimai se ena spiti filo3enoumenos, shmera eimastan 10 an9rwpoi na milame kai na trwme kai na gelame alla kata diasthmata, enoiw9a ena keno, mia fouska hremias mia 8alassa 8orubou.


H skepseis autes arxisane na erxontai otan akousa sto Amsterdam, nomizw apo ton Republic
To tragoudi einai to Oscillate Wildly twn Smiths. A3izei na to katebasei kapoios na to akousei. Einai orxhstriko...alla exei teleious stixous.

15. The Smiths - Oscillate Wildly (1987).mp3

Ypo8etw to post einai oso mperdemeno kai kourasmeno opws kai gw. Den to diavazw deuterh fora, opws kanw sunu8ws dhladh. Apla isws to exw parakanei shmera me ta sardam.

Αναμνησεις κ μικρες περιπλανησεις

Alexandros Perros And The Lone Stars - Already Gone - 01 - Swan Lake.mp3
Αυτες τις μερες θυμηθυκα μια ιστορια.

Ηταν σε ενα σπιτι μια παρεα. Μια παρεα που θυμιζε αυτα ανεκδοτα των παιδικων μας χρονων. Ηταν ενας Γερμανος, ενας Γαλλος και ενας Ποντιος (ή ενας Ελληνας), ετσι δεν τα λεγαμε?

Πισω στην παρεα μας. Εκεινη η παρεα εμενε σε ενα σπιτι με 4 υπνοδωματια αλλα ως δια μαγειας εμεναν οι: Κate μια Αγγλιδα, η Judy μια σκωτσεζα, ποτε ποτε ο Χ ενας σκωτσεζος, δυο ινδοι ο μικρος και ο μεγαλος Rohit, o Kenny (μαλαισιανος) και ο Μητσος - ο ελληνας της παρεας. Δηλαδη 7 παιδια στην παρεα. Ο ελληνας ως ο τυχερος της παρεας ειχε αγκαλιασει τον καναπε αφου ειχε προταθει ως συνδεσμος της παρεας (ή η Κατινα). Δυσκολη αποστολη! Ως παντα ο Μητσος εψαχνε σπιτι και δουλεια, και οπως ειπα ειχε και την δουλεια στο σπιτι.

Οσο καλη παρεα ηταν, τοσο μπαχαλο ηταν το σπιτι τους.
Σερβιετες να κανουν βολτες στο μπανιο διπλα σε χαρτια τουαλετας. Τουφες μαλλιων να κανουν βολτες απο δωματιο σε δωματιο και τα απλυτα πιατα ενος ξενοδοχειου στην κουζινα μας. Αποστολη του ηταν η ειρηνευτικη λυση σε καθε διενεξη μεταξυ των φιλων ως μεγαλυτερος.

Αλλα ξεφυγα.....

Το οτι κοιμομοτανε στο σαλονι τον βοηθουσε στο να ειναι η Κατινα της παρεας. Ξυπνημα μαζι με την Κate στις 6μιση. Συζητηση για την προηγουμενη μερα με τον πρωτο καφε και στις 7 παλι υπνος. 7μιση με 8παρα η καθοδος της Judy και παλι τα νεα σε 5 λεπτα και υπνος. Καπου εκει ξεπηδουσε και ο Χ αν ηταν στο σπιτι. Εκτος αν ξυπνουσε μεσημερι. Απο 9 ως τις 12 ξυπνουσαν και τα Rohitακια με τον Kenny και μαζι και μενα. Αναλογα με το τι ωρα δουλευαν ή τι ειχανε να κανουν. Εκει πινοντας τον δευτερο καφε σχεδιαζαμε τα απογευματινα και βραδινα πλανα. Συνηθως γραμμη εκινησης το Native State. Συζητουσαμε τα νεα του σπιτιου και για την ευρεση δουλειας και σπιτιου του Μητσου.

Αυτη η ωραια συγκατοικηση εληξε μια μερα ξαφνικα απο την εφοδο του ιδιοκτητη, ο μητσος βρεθηκε με τα πραγματα στο δρομο. Αλλα με δουλεια ευτυχως πλεον, ωστε να βαλει τα πραγματα του εκει μεχρι να βρει σπιτι και για μερικες μερες συνεχισε τις περιπλανησεις του περιμενωντας το βραδυ να δει που θα βρει να κοιμηθει. Οπως παλι σχεδον

New Beginning



02 Tracy Chapman - New Beginning.mp3

Ξυπνημα λιγο αργα σημερα. Εκανα πολλες φιλοτιμες προσπαθειες αλλα η αποτομη αλλαγη καιρου δεν μπορω να πω οτι με βοηθαει, εχω τρομερο πονοκεφαλο σαν να εχω πιει πολλα mojito και σας διαβεβαιω οτι με 2 ποτηρακια κρασι ημουνα χθες.

Το ποστ αυτο ειναι γραφεται στο αμστερνταμ. Απο τον φανταστικο καιρο των τελευταιων ημερων με ηλιο και δροσουλα, σε αυτη την ομιχλη (η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη στη 1 το μεσημερι).

Εχουν μεινει 2 μερες για να παω αγγλια και εχει αρχισει και με τρομαζει απο χθες το βραδυ. Μεχρι πριν απο λιγες μερες σκεφτομουνα την ολλανδια, μεχρι χθες τα αντα¨) και πλεον τι?

Ανασφαλειες μεχρι εκει που δεν παει. Για σπιτι, για την σιγουρη δουλεια, για την συνεντευξη και την αλλη δουλεια, αν αλλαξω δουλεια αλλαζω αμεσως πολη και εγω αλλαζω πολυ ετσι και αλλιως. Ανασφαλεια για το αν εκανα καλα.

Το χειροτερο ειναι οτι θα κρατησει μεχρι την Παρασκευη το πρωι οσο ειμαι αμστερνταμ και ειμαι μακρια, μολις φτασω θα ξεχασω αγχος και τα παντα και θα αρχισω να τρεχω.

Λιγες ωρες λοιπον...

G G

Gerasame Gerasime

10,957 (oute 11000)
946,684,800 seconds (oute ena dis...)
kai apeires euxaristes stigmes, kai apeires dusarestes, pou ginontai kapws pio euxaristes otan exeis dipla sou an9rwpous pou agapas.

Vasika gia autous tous duo an9rwpous pou einai shmera dipla mou alla kai osous einai ligo pio voreia ligo pio notia kai polu pio dutika...

Ομορφα δευτερα

Σου ειχα πει οτι ενω γυρναω για λιγες μερες νοιωθω οτι γυρναω για παντα. Το θυμασαι?

θυμασαι τι ειχες απαντησει?

Kathe fugi...kathe metaforiko meso...kai kathe stigmh ligo prin thn apomakrunsi einai to narkwtiko pou se kanei na pisteueis oti afineis ta panta pisw sou...kai to omorfo einai auto pou sou sunaivei...oti einai toso entono pou mporeis na to pistepseis gia kapoia deutera...

In my mind

Radiohead - Creep
Breeders - Cannonball
Cure - Lovesong
Damien Rice - Grey Room
"Well I've been here before
Sat on the floor in a grey grey room
Where I stay in all day
I don't eat, but I play with this grey grey food

Desole, if someone is prayin' then I might break out,
Desole, even if I scream I can't scream that loud

I'm all alone again
Crawling back home again
Stuck by the phone again

Well I've been here before
Sat on a floor in a grey grey mood
Where I stay up all night
And all that I write is a grey grey tune

So pray for me child, just for a while
That I might break out yeah
Pray for me child
Even a smile would do for now

'Cause I'm all alone again
Crawling back home again
Stuck by the phone again

Have I still got you to be my open door
Have I still got you to be my sandy shore
Have I still got you to cross my bridge in this storm
Have I still got you to keep me warm

If I squeeze my grape and I drink my wine
Coz if I squeeze my grape and I drink my wine
Oh coz nothing is lost, it's just frozen in frost,
And it's opening time, there's no-one in line

But I've still got me to be your open door,
I've still got me to be your sandy shore
I've still got me to cross your bridge in this storm
And I've still got me to keep you warm

Warmer than warm, yeah
Warmer than warm, yeah
Warmer than warm, yeah
Warmer than warm, yeah"


Γιαννης Αγγελακας & Νικος Βελιωτης - Θα'ρθει ο καιρος που θα σπασω την πορτα

"Θα 'ρθει ο καιρός που θα σπάσω την πόρτα
κι καρδιά μου στο φως θα χιμήξει

Θα φύγω μακριά
θα πετάξω ψηλά
θα πετάω σ' ασύλληπτα ύψη

Και τότε πια δε μπορεί
αυτή η φτηνή
αυτή η χλωμή
η τιποτένια μου θλίψη

Θα μείνει ορφανή
θα γυρνάει σαν τρελή
θα ζητάει να με βρει
και δε θα με βρίσκει

κι ούτε πρόκειται ελπίζω ποτέ να μου λείψει
και δεν πρόκειται ελπίζω ποτέ να μου λείψει"



Μick Jagger - Angel in my Heart
Μιλτος Πασχαλιδης - Το πεμπτο λιονταρι
Σωκρατης Μαλαμας - Αραχνη

E???

Το βρηκα σε ενα τοιχο στην Θεσσαλονικη και μου αρεσε πολυ.

Αποχαιρετωντας...

προχθες το βραδυ, μια βολτα για φαγητο στην Θεσσαλονικη! Το τελειο τονωτικο!
Ηδη ειμαι Αθηνα και μεθαυριο ξεκιναω με μια μικρη σταση για Αγγλια παλι. Συναισθηματα αναμικτα. Καινουργια αρχη, ενας πανικος στη μικρη σταση. Sorry!

Εδώ στο χείλος των τριάντα

- τι αριθμός θεέ μου κι αυτός -

τίποτα δεν κρατάει για πάντα

γνέφει ο άλλος μου εαυτός

στην πόλη αυτή που με παιδεύει

στην πόλη αυτή που με μπερδεύει

Tindersticks

Μολις ανακαλυψα οτι οι Tindersticks, ετοιμαζουν καινουργιο cd!!!!!!

Δεν εχουν κυκλοφορησει καινουργιο cd τα τελευταια πεντε χρονια ενω ο τραγουδιστης τους Stuart Staples εχει βγαλει στο ενδιαμεσο δυο προσωπικα cd και ακομα ενα με διασκευες παιδικων τραγουδιων. Ετσι υπηρχε η φημη οτι διαλυθηκανε.

Ειναι το συγκροτημα που εχω δει περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο (νομιζω εχω παει σε 7-8 live τους και καποια απο αυτα συνεχομενες μερες), εχω τα περισσοτερα cd τους (και νομιζω τα περισσοτερα cd απο οποιοδηποτε αλλο συγκροτημα) και τους ακουω συνεχεια εδω και 13 χρονια που τους εμαθα. Ο Staples στα live ειναι απαιχτος και νομιζω θα μπορουσα να τον ακουω να τραγουδαει με τις ωρες. Δεν μπορω να χαρακτηρισω την μαγεια που εχει στα live του και αντι για αυτο δινω δυο βιντεακια τους. Το Tiny Tears αλλα βασικα καλυτερο ολων το Jism , σε μια πολυ αντιπροσωπευτικη του εκτελεση και βαζω στο player το Piano Song που ακολουθει το Jism στο cd τους.

Στην σελιδα τους στο myspace μπορει να κατεβασει καποιος το πρωτο single απο το καινουργιο cd. To τραγουδι λεγεται "The Flicker of a little girl" και το cd που θα κυκλοφορησει 28 Απριλιου "The Hungry Saw".

Αχχχ αντε να βγαλουν και το προγραμμα για τις συναυλιες τους:)