Why do you sing Hallelujah, if it means nothing 2u

Κλεμμενο post απο την Μ
αλλα και με την δικια μου συνδρομη. Με την δημιουργικη συνδρομη νιντζα και χελωνονιντζακιων εχουμε το τελειο ποστ!


update1:H m παραπονιεται οτι δεν μπορει να βρει την εκτελεση απο Jeff Buckley. H αληθεια ειναι οτι χαζευοντας τα βιντεκια στο δικο της ποστ, εχασα στην αρχη το βινταεακι του Damien Rice και οτι σχολιαζει οτι δεν μπορει να βρει την διασκευη του Jeff Buckley. To πρωτο το καταλαβα καποιες ωρες μετα και το δευτερο τωρα. Ειχα προλαβει να κανω και σχολιο στο ποστ της οτι ξεχασε να το βαλει!!!!:) (ειμαι ασθενης και δικαιολογουμαι!)
Για να μην το κουραζω, να και η εκτελεση του πρωτη πρωτη οπως της αρμοζει.




Ήθελα να πω μερικά λογάκια για τις διαδρομές των τραγουδιών, από το μυαλό του δημιουργού στα λαρύγγια άλλων τραγουδιστών, στα αυτιά των πιο διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων και, τέλος, στα εισερχόμενα του μέιλ μου πρωί πρωί από κάποιον που για κάποιο λόγο θέλει να με πείσει ότι είναι καλός άνθρωπος, και εγώ η γαϊδάρα δεν τον ευχαρίστησα καν (αλλά τέλος πάντων δεν φημίστηκα ποτέ για την καλοσύνη μου - όχι ότι φημίστηκα ποτέ για άλλα πράγματα αλλά κάπως έπρεπε να το διατυπώσω βρε αδερφέ). Πόσες εκδοχές ενός θεϊκού τραγουδιού, από αυτά που τα ακούς και παραμιλάς «τι έγραψε ο άνθρωπος» και γίνονται καλύτερα όσο παλιώνουν, μπορείτε να αντέξετε;

Μετά αποφάσισα ότι τα λόγια περισσεύουνε. Ανάβουμε τσιγάρο, κλείνουμε τα ματάκια και φανταζόμαστε τις καύτρες να τρεμοπαίζουν στο σκοτάδι σαν άστρα. Ποια λέξη άραγε να σχημάτιζουν; Αυτή ίσως είναι η μόνη που θα άξιζε να ειπωθεί.

Ξεπεράστε λίγο το οπτικό σοκ κάποιων βίντεο και αρκεστείτε στη μουσική. Προηγείται ο Δάσκαλος φυσικά. Όπου Δάσκαλος, διάβαζε Leonard Cohen, σε εκείνο το παράξενο και επίμονο διαμάντι, το Hallelujah:

Leonard Cohen


John Cale


K.D. Lang


Sheryl Crow


Rufus Wainright


Damien Rice


Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας αγαπημένη εκδοχή από τις παραπάνω ή να προτείνετε κάποια που δεν περιλαμβάνεται εδώ, κυκλοφορούν εξάλλου άπειρες. Υποψιάζομαι ότι πρέπει να είναι ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα τραγούδια. Η δική μου αγαπημένη εκδοχή αποτελεί μόνιμο σάουντρακ του ταπεινού μου μπλογκοσπιτικού και θα ήταν υπερβολή να τη συμπεριλάβω (αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία, η ανεπίσημη είναι ότι στο YouTube βγάζει αυτό το ενοχλητικό μηνυματάκι embedding disabled by request, αλλιώς σιγά μη δεν έβαζα και τον Jeff). Σόρι, βιντεάκι με τη βερσιόν της Monika δεν κυκλοφορεί από όσο είδα, εκτός αν αύριο το λάβω κι αυτό [1]. Μέσω Μενεξεδιάς, ωστόσο, άλλο τραγούδι της, έτσι, για να ξελαμπικάρουμε λίγο από το overdose του Hallelujah:

Monika – Over the Hill


[1] Update λίγες ώρες αργότερα: Και φυσικά το έλαβα (thanx!), ορίστε λοιπόν η εκδοχή της Monika (ελπίζω να παίζει, στον υπολογιστή από όπου γράφω τώρα δεν παίζει γιατί λείπει ένα plugin που δεν μπορώ να εγκαταστήσω ως μη διαχειρίστρια):

Και κάτι που δεν είχα πάρει χαμπάρι και το έμαθα από το αερικό, κυκλοφορεί και εκδοχή του θεού του Bob (όχι του Σφουγγαράκη, ντε, του Dylan).
Bob Dylan


Update 2: Οι Beirut εχουν παιξει το Hallelujah σε καποιες συναυλιες τους,βαζω μια εκτελεση που μου αρεσει εστω και αν ειναι μικρη. Πρεπει να ειναι απο οταν γυριζανε τα βιντεακια για το Flying Club Cup.


Update 3 Με την ευγενικη προσφορα της Μενεξεδιας, η οποια εκανε βιντεακι για την εκτελεση της Monika.

*Ο τίτλος κλεμμένος από το Delicate του άξιου μαθητή Damien Rice.

5 comments:

M said...

Χε χε... Λες να καθιερώσουμε τέτοια κοινά ποστάκια;

Κι από εδώ περαστικά. Ευχές ελλείψει ρακόμελου. :-)

mierdito said...

m

να πω οτι θα προτιμουσα ρακομελο? περιττο!!!
Ευχαριστω παντως!
Το επομενο κοινο ποστακι θα ειναι για μια συναυλια...σκεψου ποια!

Στη χειροτερη να κανουμε κοινα τοστακια!

M said...

Έλα ρε, βρήκες και Jeff; Ε βέβαια. Εμένα δε μου έκοψε να ψάξω στα live βιντεάκια και έπεφτα συνέχεια πάνω στο embedding disabled...

Μου αρέσει που τη βάζεις πάνω από την εκδοχή του Cohen χωρίς συζήτηση καν. Ο Cohen ανήκει σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που πολλοί λατρεύουν τα τραγούδια τους αλλά δεν αντέχουν τις αυθεντικές εκτελέσεις. Άλλος τέτοιος τύπος είναι ο Dylan.

mierdito said...

Στο dailymotion εψαξα, και γω τυχαια το σκεφτηκα.

Εμαθα κατι για Dylan κ Cohen σημερα! Σιγα μην ρωτησω κιολας, δικο μου το blog:P

Γιατι δεν ειναι τελεια?:)

M said...

Η Μενεξεδιά έφτιαξε και μια εικονογράφηση για την εκδοχή της Monika. Στο γνωστό ποστ. :-)

Καλημέρα! Βλέπω κάνεις φασίνα και αλλαγή διακόσμησης στο blog.