1o Festival Πειραματικού Θεάτρου στη Λάρισα


Πειραματικό Θέατρο; Σαντικλέρι; Αυτισμός; Τι είναι όλες αυτές οι περίεργες λέξεις και ποια η μεταξύ τους σχέση; Αυτό τον Οκτώβρη, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘Σαντικλέρι’ διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου και στηρίζει τα άτομα με αυτισμό. 

Αυτή η νέα, κεφάτη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη Λάρισα έχει ως στόχο την προβολή των εναλλακτικών μορφών θεάματος και την τόνωση της πολιτιστικής κίνησης της περιφέρειας. Φέτος για πρώτη φορά εφτά θεατρικά σχήματα από τον εναλλακτικό χώρο του θεάτρου θα συναντηθούν στο κέντρο του Θεσσαλικού κάμπου για να παρουσιάσουν ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η χώρα μας στο χώρο των αναπαραστατικών τεχνών: μιμική, κουκλοθέατρο, χοροθέατρο, θεάτρο με μάσκες, physical theatre και performance όλα σε μία γιορτή που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Μύλου της Λάρισας. 

Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις στο χώρο του Μύλου θα λειτουργεί μία έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και ένα μεγάλο παζάρι από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Λάρισας, στον οποίο θα διατεθούν και τα κέρδη από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. 

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν επίσης σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής δημιουργίας, ενώ μερικά από τα πιο αβάν γκάρντ μουσικά συγκροτήματα από την Αθήνα την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη θα ταρακουνήσουν το θεατρόφιλο κοινό.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης που είναι ο Μέγας Χορηγός του και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας. 


www.santikleri.gr

3 comments:

Anonymous said...

Πολύ καλό! Γιατί τα πολιτιστικά δρώμενα στην περιφέρεια δεν πρέπει να είναι προνόμιο του καλοκαιριού! Και ειδικά στην περίπτωση αυτή που έχει κι ένα ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα!

Anonymous said...

Έχουμε ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις

mierdito said...

Σε σχεση με το καλοκαιρι, αν γινοταν καλοκαιρι στη Λαρισα, ολοι θα ηταν για μπανια. Δεν αντεχεται η Λαρισα 35-40 βαθμους. Επισης υποθετω επειδη οι χωροι ειναι λιγοι στην πολη ειναι πιο ευκολο χειμωνα.

Παντως μακαρι να εχει επιτυχια, να συνεχιστει και να παραδειγματιστουν και αλλες πολεις