Γιουρο MVIII [updated]

Παει και αυτο...εστω και απο το internet και το bbc/online καταφερα να δω τον τελικο. Η TV ηταν πιασμενη απο μη ποδοσφαιροφιλους του σπιτιου.

Περασαν κιολας 3 βδομαδας??? Ποτε???

Το φχαριστηθηκα που κερδισαν οι Ισπανοι, λογω συμπαθειας και επειδη νομιζω οτι οντως παιξανε πολυ ωραια. Σαν την Αρσεναλ ενα πραγμα... ααα και την αντιπαθεια μου στην ποδοσφαιρικη Γερμανια. Απορω ποιος τους υποστηριζε. Δεν μιλησα με καποιον που να ηθελε να το παρουνε.

Με αρεσε η Τουρκια για την εννοια της ομαδας που ειχανε και την μαχητικοτητα, καποιες φιλιες που δημιουργηθηκαν στην Ολλανδια βοηθησαν να τους συμπαθησω και σαν ομαδα πριν δειξουν αυτο το προσωπο. Ολλανδια και Ρωσια για την ταχυτητα και την ποιοτικο ποδοσφαιρο που παιξανε. Τη Ρουμανια...κριμα που βγηκανε απο το χαμενο πεναλτι του Μουτου και οι Κροατες αν ειχανε τον Eduardo για καποιον ποιοτικοτερο επιθετικο...αχχχχ...ετσι για να παει καλα αυτη η μερια της Ευρωπης. Εδω ειναι Βαλκανια...

Οσο για μας...και μονο οτι Ρωσια και Ισπανια ηταν στον ημιτελικο μαζι και μας αφησαν εξω λεει κατι για τον ομιλο. Νομιζω οτι φοβηθηκαν τις προσδοκιες. Αλλα ετσι και αλλιως ειμαστε απο το να πανηγυριζουμε ακομα για το 2004 μεχρι να λεμε οτι οι παιχτες ειναι αχρηστοι και οτι εχουν παρει λεφτα και πλεον καθονται. Το τι ακουσα αυτες τις μερες απο τους συναδελφους για το πως πηγαμε στο Γιουρο. Χολη και ζηλια.

Κατι το οποιο δεν εχω καταλαβει ποτε.
Οταν ημουνα στο πανεπιστημιο τα πρωτα 2-3 χρονια και ειχαμε μια κατα βαση ελληνικη ομαδα για να παιζουμε τα σαββατοκυριακα στο πανεπιστημιο απεναντι σε Σκανδιναβους, Αφρικανους και αλλες εθνικοτητες. Ομαδα που ειχε βγει απο το Αγορι και το Μπλεκ, με τον ΙταλοΕλληνοΑυστραλο με την μπυρα στο χερι, τους δυο Ιρλανδους και τον ενα απο τους δυο με το τσιγαρο απαραιτητο αξεσουαρ. Παιζαμε για μας και να κερδισουμε για την παρεα και να μην αφησουμε τον διπλανο μας κατω, αντε για ενα γυρο μπυρα ή ενα burger στο union. Ξεφυγα....

Τους Ολυμπιακους τους εχω μπουκοταρει στο μυαλο μου λογω Κινας. Αν και το 2004 τους ειχα χασει παλι λογω δουλειας σε κατασκηνωση και δεν με πειραξε. Μονο μια τζουρα απο τελετη εναρξης/ληξης πηρα. Αντιθετα ειχα χαρει απιστευτα σαν τουριστας στην Παραολυμπιαδα. Απο τις καλυτερες μερες που εχω περασει στην Αθηνα.

No comments: