Στρουμφο-διαπαιδαγωγηση


Ειχα σκοπο να γραψω κατι αλλο σημερα, αλλα πριν γραψω, ξεκινησα να διαβαζω την σημερινη Ελευθεροτυπια. Εκει διαβασα για το videaki απο το ΑΤ Ομονοιας. Ειχα ακουσει κατι της τελευταιες μερες, αλλα δεν ειχα δωσει σημασια. Εχω μαθει τοσα χρονια να φιλτραρω της ειδησεις απο Ελλαδα, γιατι συνηθως μου προκαλουν γελιο. Η πικρα και η στεναχωρια για την Ελλαδα και καποιες καταστασεις εχει περασει απο καιρο. Δεν λεω οτι στην Βρετανια ειναι καλυτερα, αλλα στην Ελλαδα τα τελευταια 2 χρονια ειδικοτερα νομιζω οτι εχει παραγινει. Δεν ξερω...θεληση καποιων στην παρουσα κυβερνηση να ενισχυσουν την ακροδεξια? Ισως να προσπαθουν να τονωσουν την αισθηση της μεσα στο κομμα για τις επερχομενες εκλογες. Ειμαι σιγουρος οτι παρομοια περιστατικα θα βρει καποιος και παρομοια χρονια αλλα, ή εστω τυπικη παραιτηση εδειχνε καποια ευαισθητοποιηση για μενα...αλλα τωρα? τιποτα... κενο...

Δεν ξερω ποιος θα πειστει απο δηλωσεις του αστυνομικου " Εγω οτι εκανα το εκανα για πλακα, δεν ειχα παρει στα σοβαρα το περιστατικο."

Ενα ωραιο post για τα μεμονωμενα περιστατικα απο την αστυνομια, ειδα στο sourotiri.
Στην Ελευθεροτυπια μου κινησε την περιεργεια, και εψαξα λιγο παραπανω το θεμα, το σχολιο ενος αναγνωστη στην στηλη "Προσωπα και προσωπεια" «Μόλις είδα το βίντεο με το παιχνίδι που έπαιζαν τα Αλβανόπουλα, με την καθοδήγηση των εμπνευσμένων εμψυχωτών-αστυνομικών, στο Τμήμα Ομόνοιας. Συνεργάζομαι, ως παιδαγωγός-εμψυχωτής, με παιδιά Δημοτικού, εδώ και πολλά χρόνια. Ενιωσα ένοχος που τόσα χρόνια δεν σκέφτηκα να τους το μάθω!!! και σκεφτηκα τι παραδειγματα παιρνουν τα παιδια? Ειμαι σιγουρος οτι εστω ελαχιστα, την επομενη το πρωι θα αρχισαν να παιζουν αυτο το παιχνιδι... να δινει οδηγιες το "0", στον "1" και στον "2" να αλληλοχτυπιουνται. Ισως ειναι μια καλη ιδεα στο πως να μαθουν τα παιδια τους αριθμους. Ειδικα για παιδια που θα εχω στο μελλον και αυτοτραυματιζονται θα ειναι η τελεια ευχαριστη εκπαιδευση.

Οσα χρονια ζω στο εξωτερικο και μπορεσα να κρινω την Ελλαδα συγκρινοντας, βεβαιωνομαι για τον ρατσισμο των Ελληνων, ειτε ειναι σε μη-Ελληνες, ειτε ειναι σε ΑμΕΑ ή σε οποιαδηποτε αλλη μειονοτητα και λυπαμαι. Το ιδιο ισχυει και σε αλλες χωρες, αλλες ας πουμε εδω ειναι κατα περιοχες πχ:Λιντς , Μπραντφορντ και οχι τοσο Μπραιτον ή Εδιμβουργο ή σε συγκεκριμενες ομαδες ανθρωπων.

Θελω να πιστευω μπορει να αλλαξει η νοοτροπια καποιων και σιγουρα αρχιζει απο τα μικρα παιδια, και σιγουρα οχι με την στρουμφο-διαπαιδαγωγηση του ΜπαρμπαΠολυδωρα και
των υπολοιπων στρουμφ του.

No comments: